Takaboxiin kangasverhoilu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Buddy, 26.9.2011.

  1. Buddy

    Buddy 1st gear

    Meinaan tehr tohon mun metritaneen kangasverhoillun takaboxin ku tuli mieleen et rakentais tanest sellasen jonklaine se olis voinu olla jos se olis ollu vähän prameemman väen auto. Olen suoristanu boksin lattian pattingil, laudal ja vaneril ja tehny kovalevystä peitepaneelit joka sivulle. Suunnitelmis olis päällystää paneelit harmaalla kankaalla ja ommella reunoihin keinonahkakanttaukset. Varapyörän päälle ajattelin tehr kovan kotelon jonka päällystän samaisella kankaalla tai sit sillä kanttausmateriaalilla ja tikkimies saa tehr siihen tanarin logon... Onk kellään samantapast hommaa suunnitelmis? Haluaaks joku kuvamateriaalia työvaiheistani ihan vaan vaik esimerkiks miten ei tule hommaa tehä? :lol:
     
  2. AnttiJ

    AnttiJ 3rd gear

    Anna tulla kuvia vaan. Ei näitä kukaan liikaa netissä esittele 8)
     
  3. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kuvia kehiin kiitos. Ittellä toki erimerkkisiä autoja mutta aina joku vinkki voi kolahtaa ja pienellä muunnoksella sopii muidenkin autojen sisustus suunnitelmiin.
     
  4. Buddy

    Buddy 1st gear

    Oukke. Otan huomen kuvii... 8)
     
  5. Otto

    Otto Gearhead

    Moi Buddy,
    tein Buickin takapaksiin verhoilun tänä keväänä, pelastin Lahden näyttelystä viereiseltä osastolta purkuvaiheessa messumattoa. Se on tosi ohutta ja huonosti taipuvaa... leikkasin sopivia paloja ja liimailin niitä pällekkäin siten että pysyvät aloillaan. Kun lattia peitty kokonaan, hain Kuismalta äänieristeeksi sopivaa matskua (samaa ku Moponetissa mutta isompi pala ja huomattavasti halvempi). Liimasin sitten sitä sopiviin paikkoihin ja vasta viimoseks paksumpaa mattoa. Lopputulos oli aivan tavaratilan muodon mukaisesti kulkeva matto. Saavutettu hyöty tässä on siis se että matto on irroitettavissa eikä sunkaan kiinniliimattu niinkuin joskus näkee tehtävän. Ku ei se kuitenkaan o vesitiivis se tila.

    Kontaktiliimalla pensselöin, sitä meni aika paljon, ompeleita ei oo yhtään.
     
  6. Buddy

    Buddy 1st gear

    Pist Otto kuvei.
    Kannattaa käyttää ruisku tai sprayliimaa. Sitä kuluu vähemmän ja on erittäin pal nopeampaa käyttää. :wink:
     
  7. Otto

    Otto Gearhead

    Emnää ottant mittää kuvei projektist.
    (Huomaa kuinka pärjään paikallisella murteella!)
    Mutta voin mä valmiista laittaa kunhan muistan ja joudan, jees.
     
  8. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kun tein vaniin väliseinää, ostin liimausta varten halvimmaan mahdollisen yläsäiliöruiskun. Sen hinta taisi tulla kuoletettua jo liimansäästöllä, eikä se ollut edes kertakäyttöinen, kun sen liuottimella heti pesin.
     
  9. sbf

    sbf Gearhead

    Voisko/kannattaasko tossa hommassa jos tekis lasikuidusta sellasen ison kaukalon?
    Ei sikäli mullakin fairlanesta kaveri verhoili takapaksin just levyttämällä minkä päälle tuli matto.
     
  10. Buddy

    Buddy 1st gear

    Olis varmaan ihan kelpo idea toi lasikuitukin. Ei pääsis ainaskaa vesi enää pohjalle.

    Täs olis kuvii aloitusasetelmasta. http://kuvablogi.com/blog/9758/29/

    Ny tars viel päättää et teenkö siitä siistin ja käytännöllisen vaiko elvistelevän pramean... :D
    Nurkis olis samaa matskuu millä verhoilin penkitkin mut ehkä asiallisempi lopputulos vois tulla jos verhoilisin paksin jollakin harmaalla kankaalla jollaisia olen varannu muutamaa vaihtoehtoa vuosien varrella.
     
  11. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Millä sie oot laittanu nuo sivu- ja etupahvit kines? Itsellä vastaavaa rojektia pukkaa tuossa talvisaikaan..tosin tuo etupahvi pitää saada jotenkin aukeevaks ku mie sen ja takapenkin väliin yritän piilottaa ilmasarjan kompurat, säiliön ja venttiilit.. :odroll:
     
  12. sbf

    sbf Gearhead

    Piti oikeen muistin virkistämiseksi käydä fikkarin kanssa kattomassa että oliko noissa alunperinkään mitään verhoiluja.
    Mullahan on metritaneja useempikin ja katoin tost 26m hard-topista.
    Ei ole kyllä mitään verhoiluja alunperin.Sääli, niist mahdollisista orgiksista olis saanu mallin.
     
  13. Buddy

    Buddy 1st gear

    Alunperin tos Tanes on vamaan ollu ainoostaan toi penkintauspahvi. Siel on ainaski kiinnitysklipsut sellaselle. Kumimatto nois on varmaan ollu pohjalla alunperin ja sivupaffeja ei laisinkaan jos oikein muistan. Mä teen noist sivupaffeist L:n malliset jolloin saan alaosat kiinnitettyä vesivaneriin ja kiinnitykset jäävät näinollen maton alle. Lisäks laitan yhden ruuvin/ takakulma ja ruuveina kun käyttää linssikantaisia rosteriruuveja kera verhoiluprikkojen ni kiinnitykset näyttävät siisteiltä.
     
  14. Buddy

    Buddy 1st gear

    Onko sulla P5:sen listoja yms. myytäväks asti?
     
  15. sbf

    sbf Gearhead

    Mulla ei ole mitään p5 osaa.Kaikki omat on p7b mallia.yksi p7a mittaristo löytyy.vinkkaa jos löydät jostain listatoimittajan.
    näissähän saattaa olla samat helmalistat ja sellaset on itselläkin parempikuntoiset hakusessa.
     
  16. Buddy

    Buddy 1st gear

    Täält saa käytettyy ja uutta metritaneosaa jos korkeahko hinta ei häiritse. :D
    http://www.oldcars.de/shop/index_en.htm

    Oliskohan helmalista nimellä ornament moulding body rocker panel? :-?
     
  17. Buddy

    Buddy 1st gear

    Päivityst...
    http://kuvablogi.com/blog/9758/29/

    Viäl pohjalevy paikoilleen+ maton, varapyöräkotelon ja takapahvien duunaus ni homma olis valmis. Tulee iha sen näkone et se ols voinu olla tollane alunperinki. :wink: Kyl noi keinarikanttaukset luovat viimeistellyn yleisilmeen. Ompelin ne kovalevyn läpi... :D
     
  18. Buddy

    Buddy 1st gear

    Päivityst... :D
     
  19. AnttiJ

    AnttiJ 3rd gear

    Hienoa työtä! Mistä olet ostanut tuota pahvia? Tukevan oloista näyttää ainakin olevan.
     
  20. Buddy

    Buddy 1st gear

    Dänk juu! :D

    Etu ja sivupahvit ovat rautakaupan kovalevyä ja takapahvit jotakin mainoskylttimuovia jota löysin kerran roskalavalta. Olisin tehny takapahvitkin kovalevystä mut se loppui kesken. Sivu ja takapahvien alareunoihin liimasin uretaanilla läpät jotka ovat verhoilupahvia. Sitä saa Muovikum nimisestä verhoilutarvikekaupasta Raisiosta. Jos on kiirus ni noi pahvitukset on kätevintä tehä kokonaan verhoilupahvista ni ei tartte pistosahan kanssa pelleillä. Verhoilupahvia on näppärä leikata peltisaksilla ja kun piirtää taitettaviin kohtiin vaik ruuvarilla urat ni se taittuu just oikeesta kohtaa. Kankaat liimasin verhoiluliimalla jonka ruiskutin yläsäiliöruiskulla mut jos helpommalla haluaa päästä ni liimaks kannattaa hakea Biltemast sprayliimaa. Mun mielest se on parasta sprayliimaa kankaan liimaukseen. Maton tein Muovikumista ostamastani automattomatskusta jonka päälle liimasin samaa kangasta kuin pahveihinkin mut jos vartavasten lähtee matskuja hakemaan ni helpommal pääsee ku ostaa samanvärist mattoo ja kangast ni mattoo ei tart päällystää... Mä etenin vaikeimman kautta kun tein kaiken nurkista löytyneistä tarvikkeista... :D
     

Kerro tästä muillekin!