Takaselkänojan takapahvi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja matti R, 24.8.2019.

  1. matti R

    matti R 3rd gear

    Takaselkänojan takapahvi on hajonnut vuosien saatossa, ja sen korvaaminen esim vanerilla ei oikein toimi kun siinä on kaarevia muotoja ja pokkauksia. Pikaisella googlauksella en löytänyt yhtään toimittajaa noille. Miten olette noita korjailleet? Auto on Eldo-71.
     
  2. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    Tein telttapatjan tyyppisistä eristematosta, oli helppo leikata ja eristää ehkä myös ääntä paremmin kuin vaneri. Jos sulla on vanha pahvi jossain kunnossa siitä saa mallin ja mitat.
     
  3. ImpJay

    ImpJay 3rd gear

    Saako bitumi- tms mattoa vielä nykyään?

    Imperialissa on takaselkänojan takana kyseistä materiaalia ja sitä pystyisi varmasti leikkaamaan sekä muotoilemaan, jotta saa sopivan.
     
  4. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Kovalevy on yks vaihtoehto. Pienemmät muotoilut menee helposti ja tiukemmatkin muodot menee, kun liottaa ensin vedessä läpimäräksi. Kuivattuaan jää haluttuun muotoon.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  5. matti R

    matti R 3rd gear

    Kovalevy voisi olla toimiva. Eristematto lienee liian pehmeä kun selkänojan kiinnitys koriin on sen takapahvin varassa, samoin penkin verhoilu on siinä kiinni. Eli tuossa takapahvissa on ne metalliläpyskät joissa selkänoja on kiinni korissa. Tuo pahvi on siis kiinteä osa selkänojaa, ei erillinen välilevy tms.
    Luulisi että ihan uuttakin osaa tuohon olisi tarjolla jossain.
     
  6. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Hommasin aikoinaan verhoomon kautta "matkalaukkupahvia"... Toisen puolen maalasin mustaksi. Tuo taipuu paremmin kuin kovalevy.
     
    matti R tykkää tästä.
  7. f34

    f34 Double Gearhead

    Jos vanhan saa vielä vähänkin muotoonsa, niin vahvista se laminoimalla lasikuitumattoa.
    Tai tee lasikuidusta kokonaan uusi.
    Tai joku peltivelho mankeloi pellistä.
     

Kerro tästä muillekin!