Takaselkänojan takapahvi

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja matti R, 24.8.2019.

 1. matti R

  matti R 2nd gear

  Takaselkänojan takapahvi on hajonnut vuosien saatossa, ja sen korvaaminen esim vanerilla ei oikein toimi kun siinä on kaarevia muotoja ja pokkauksia. Pikaisella googlauksella en löytänyt yhtään toimittajaa noille. Miten olette noita korjailleet? Auto on Eldo-71.
   
 2. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Tein telttapatjan tyyppisistä eristematosta, oli helppo leikata ja eristää ehkä myös ääntä paremmin kuin vaneri. Jos sulla on vanha pahvi jossain kunnossa siitä saa mallin ja mitat.
   
 3. ImpJay

  ImpJay 3rd gear

  Saako bitumi- tms mattoa vielä nykyään?

  Imperialissa on takaselkänojan takana kyseistä materiaalia ja sitä pystyisi varmasti leikkaamaan sekä muotoilemaan, jotta saa sopivan.
   
 4. 59Kingswood

  59Kingswood Gearhead

  Kovalevy on yks vaihtoehto. Pienemmät muotoilut menee helposti ja tiukemmatkin muodot menee, kun liottaa ensin vedessä läpimäräksi. Kuivattuaan jää haluttuun muotoon.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 5. matti R

  matti R 2nd gear

  Kovalevy voisi olla toimiva. Eristematto lienee liian pehmeä kun selkänojan kiinnitys koriin on sen takapahvin varassa, samoin penkin verhoilu on siinä kiinni. Eli tuossa takapahvissa on ne metalliläpyskät joissa selkänoja on kiinni korissa. Tuo pahvi on siis kiinteä osa selkänojaa, ei erillinen välilevy tms.
  Luulisi että ihan uuttakin osaa tuohon olisi tarjolla jossain.
   
 6. juhapih

  juhapih Gearhead

  Hommasin aikoinaan verhoomon kautta "matkalaukkupahvia"... Toisen puolen maalasin mustaksi. Tuo taipuu paremmin kuin kovalevy.
   
  matti R tykkää tästä.
 7. f34

  f34 Gearhead

  Jos vanhan saa vielä vähänkin muotoonsa, niin vahvista se laminoimalla lasikuitumattoa.
  Tai tee lasikuidusta kokonaan uusi.
  Tai joku peltivelho mankeloi pellistä.
   

Kerro tästä muillekin!