Takavalojen ja vilkkujen tummennus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Osku, 24.1.2002.

 1. Osku

  Osku 1st gear

  Tietääkö kukaan, että jos valot ja vilkut on tummennettu esim. maalilla, niin onko mahdollista, että poliisit pysäyttäisivät ja antaisivat sakot? Itse olen tummentanut etuvilkut ja takavalot ikkunantummennusmaalilla kohtalaisen tumman värisiksi (kuitenkin niin, että valot näkyy vielä läpi riittävän hyvin!) Ne on ollut yli puoli vuotta sellaisinaan, eikä poliisit ole sen takia pysäyttäneet, joten onko minulla ollut vain hyvä tuuri vai eikö ne välitä siitä? Onko kenelläkään tästä kokemusta?
  ...ja tiedän, että katsastuksessa niitä ei ainakaan hyväksytä. (?)
   
 2. mane

  mane 1st gear

  Poliisit saa sakottaa, ja näin myös käy huonotuurisille, kuten minulle, tosin olipa silloin kaikki lasit kalvotettukkin. Mutta ovat monta kertaa päästäneet varoituksella, kun olen inttänyt tarpeeksi kauan, että ovat ostetut, ja luulin niiden olevan lailliset.
  Siitä tulee merkintä otteeseen, että tummennukset poistettava, mutta itse olen aina hakenut uuden rekisteriotteen konttorilta, jolloin on jälleen ollut "puhtaat paperit".. :smile:
   
 3. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Aikanaan omistamassani Camarossa ('79) oli tummennetut takavalot. Ikinä ei tullut mitään ongelmia katsastuksessa tai virkavallan kanssa. Jäljestä päätellen oli tehty maalilla..
  Eivät olleet ihan mustia, eli värit paistoivat alta ihan ilman valojakin, olivat siis enemmänkin sävytetyt. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
   
 4. Roadrunner

  Roadrunner 1st gear

  Jos haluaa tummentaa valot, niin paras keino on mustat sukkahousut. Jos kytät alkaa valittamaan ni ne saa revittyy äkkii pois. Ja sit ko pääsee kotiin niin eiku uudet tummennukset.
   
 5. super vw

  super vw 1st gear

  Kaverilla spray tummennukset -> hiomaa ennen leimaa...

  Omakohtainen kokemus: Liikkuvat käänty perään ja pysäytti.
  -katotaas noita sun ikkunoita (takalasi+takasivut 95% ja ovilasit lailliset 30%) Mittalaitteet esiin kun ei uskottu vakuuttelujani.
  -No katotaas sitte noi tervatut takavalot...(tummat kaupanhyllyltä)
  -renkaat...
  Ja kun ei vieläkään mitään aihetta niin sitte pilli suuhun->hyvää matkaa...

  haku oli päällä mutta näin tällä kertaa.
   
 6. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Noitten ikkunoiden kanssa mielestäni pätee sama kuin muidenkin muutosten: jos mahdollista merkintä otteeseen.

  Yleensä innokkaan virkavallan edustajan into vähän laantuu kun otteessa on maininta noista tummista ikkunoista.. :smile:
   

Kerro tästä muillekin!