takavalot coronettiin...

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja dart-73, 2.5.2008.

 1. dart-73

  dart-73 1st gear

  löytyykö joltakin jotain sähkö kaaviota -76 farkku coronetin ?
  Takavalot on jääny pimeäksi sen jälkeen kun auton hain talviteloilta, jarruvalot sekä vilkut ja etuvalot toimii ok, mutta takana ei toimi parkit.

  Ei ainakaan kannoissa hapettumaa, varmaan jostain joku johto saanut kipeetä kun sisustaa on niputettu kasaan, ei viittisi ekana repiä kaikkea taas auki.

  Niin ja noi etu markkerit on myös pimeenä, molemmat, oliskohan saman kaapeloinnin takana ? Ken tietää kertokoon...
   
 2. kippis

  kippis Gearhead

  arvaan vaan että maadoitus ongelmia, tai ihan vaan polttimojen kannat hapettuneet ... coronet rules :rotfl:
   
 3. dart-73

  dart-73 1st gear

  Polttimoiden kannat on puhtaammat kuin monessa uudessa autossa, joka hämmästytti itseänikin, se voi olla maavikakin täytyy sitä koittaa alkaa ehtimään johto kerrallaan jos ei keltään kaavioita löydy...

  Molemmat lamput on tosin lakanneet palamasta yhtäaikaa, tai siis kaikki lamput mitkä on pimeenä jos ne etupään markkeritkin lasketaan.
   
 4. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  Joo tota oisko se kojetaulun katkasija syypää, piuha irronnut tms?
  Yep.. Coronet Rules..... 8)
   
 5. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  kokeile antaa maita valopolttimille jollain johdon pätkällä jostain muualta. Ja kokeile että polttimot palaa antamalla akulla ja johdon oätkillä virtaa, jos ei näy langan olevan poikki.

  en muista onko etumarkkerit saman kaapeloinnin takana....epäilisin olevan. Sitä en usko että teloit johtoja kasatessa sisustaa.

  Koitappa syöttää kanssa vaikka irto akulla virtaa toisen takavalon keskinastaan, ja katso syttyykö se toisen puolen valo vieläkään?
  Jos syttyy, kertois olevan sen välin kunnossa.
   
 6. dart-73

  dart-73 1st gear

  Joo tuli taas räpellettyä eikä mitään järkevää saanut aikaiseksi kun alkoi sataa rakeita kun kamat sai leväytettyä...

  Takanahan polttimot palaa esim kun vilkkua käyttää vasemmalle, niin molemmat polttimot takana vasemmalla vilkuttaa kääntymis signaalia.

  Parkit uupuu täysin mikä on jo pimeällä turvallisuuden kannalta olennaista, toki kun jarrua painaa syttyy jarruvalot.

  Pakkivalokin tuntuu olevan pimeänä.

  Kokeilin jo virtakynällä ettei tule virtaa nastoihin kun on valot päällä ja vilkutettaessahan taas tulee, ei tule, tulee yms... Maadotus siis muualta rungosta.
  Kojetaulussa olevan kytkimenkin jo purin ja kaikki piuhat tuntuu olevan kunnossa, on se joskus ollu kuumana kun oli hiukan sen näköinen mutta kun tietäisi minkä värinen johto on takavaloille niin pystyisi seurailemaan missä se virta katkeaa.

  Tulipellin läpimeno liittimet on avattu ja kaikki putsattu, ajovalojen liittimet jäi vielä tekemättä (keleen sade).

  Ne etumarkkerithan on otettu etuvaloilta näemmä joten siellä voi olla jotain hapettumaa.

  Mittarivalotkin on kaikki pimeenä paitsi ö.valo, vilkut ja seisontajarrun valo... Kun autoa seisomaan laitoin puolet taustavaloista vielä toimi, ai niin ja yksi sulake oli kärvähtänyt, vaihdettu uuteen vastaavaan mutta ei muutosta.
   
 7. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  Eli kaikki muu toimii mutta ei takavalot, siis parkit? mittasitko, tuleeko parkille virta sinne katkaisijaan. Sitten, pyörittele kaikki sulakkeet irti ja takas, ja putsaa kannat. , oletkin näitä varmaan jo kokeillut..


  Sitten, lähteekös autos käyntiin, vaikka olis ykkönen tai joku muu ajovaihde päällä? Jos lähtee, on katkaisija laatikossa paskana. sama katkaisija ohjaa pakkivaloa. tämä vika oli mun pakkivaloissa.
   
 8. RAAKA

  RAAKA 1st gear

  http://www.mymopar.com/72to76_wiring.htm

  Seuraa sulakerasialta takavaloille lähtevää johtonippuu,voi olla et liittimet matkalta hapettuneet(irronneet).
  En tiedä onko rokonetissa liitos sivupanelin takana.
   
 9. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  Niin ja tietääkseni taka parkeille menee yksi johto, joka jakautuu auton takana. voithan vetää toisen valon kannalta johdon eteen, vaikka katkaisijalle . sittenhän on varma yhteys. toki AINA olis parempi saada auton oma johtosarja kuntoon..
   
 10. RB-440

  RB-440 1st gear

  Mulla oli Plymarissa samaa ongelmaa, jarruvalo ja vilkku toimi mainiosti, mutta varsinaiset takavalot ei.

  Huono kontakti loppujen lopuksi oli syypää, mutta ilmeisesti hapetus oli lampun sijasta katkaisijassa, sillä tossa meikäläisen vanhemmassa Mopsissa mittarivalot ei myöskään pala jos takavalot ei pala. Katkaisijaa eessuntaas nitkuttamalla ja kontaktisprayllä alkoi virtanen kulkea.
   
 11. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  Joo noi vanhat vehkeet on saanu montas kertaa niin paljon kosteutta jo auton sisäpuolellekin että nuo alkaa hapettumaan.
   
 12. dart-73

  dart-73 1st gear

  Noniin, toi tarviikin testata. Ainakin kuulostaa realistiselta vaihtoehdolta kun ajattelee että sekä takaparkit, etumarkkerit sekä mittariston valot hävisivät yhtäaikaa talven seisonnan jälkeen...
   
 13. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  Yks tapa varmistaa tuo katkaisija juttu on syöttää katkaisijan nastoille virtaa. elin testihyppisjohdolla kytket virran katkaisijan sisään tulolta ulostuloille, pitäis alkaa valot syttyymään jos vika todella on katkaisijassa(tod. näk.)
   
 14. Räsä

  Räsä 3rd gear

  kannattaa tarkistaa sinne taakse menevien johtojen liitin, se on siin kuskinpuolen potkupaneelin alla. Tai jos on vähän siirtynyt, niin siellä nurkilla. Ainenkin omasta oli hapettunu liittimen sisältä yks nasta kokonaan poikki ja sattu olee just ne parkit, muut kyllä pelas. Siinä vois olla noitten takavalojen ratkaisu, ehkäpä :odroll:
   
 15. dart-73

  dart-73 1st gear

  Joo ei vikaa oletettavasti valokatkaisimella, tai voihan siinä olla mutta, sen testaamiseen tarvis melkeen 100 varmasti toimivan katkaisimen.

  Katkaisimen purin niin pieniin osiin kuin sen saa ja CRC:tä ja pirusti runkutusta joka asennossa, hiekkapaprua liittimille yms...

  Vielä olisi tarkastamatta se liitin siellä kick-paneelin takana.
   
 16. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  Siis ton katkaisijanhan voi testata ihan valokynällä tai yleismittarilla vaikka irrallaan. Se kickpaneelin alla oleva johto on tietty voinu tosiaan saada kipiää liittimen kohdalta, kostea paikka sekin aina välillä. Itsehän en muistanut koko liittimen olemassaoloa.. :oops:

  Jos sulla on yleismittari niin kokeile tulee virtasta siihen liittimelle?
   
 17. dart-73

  dart-73 1st gear

  Unohtukin sanoa että oon mä sinne sen verran tökkinu virtakynällä että sähköä tulee ainakin yhteen nastaan. Siis yhteen valokytkimen nastaan, liittimeen saakka en oo vielä päässyt...
   
 18. Mr.Speed

  Mr.Speed Gearhead

  Tuo Dartin takavalojen Probleema kuulostaa tutulta. Itse taistelin muutama viikko sitten saman ongelman kanssa. Takavalojen ajovaloasento ei toiminut kuten ei myöskään parkit eikä markervalot.

  Katsoppas siitä Dartin mittaritaulussa olevasta valokytkimestä, että siellä on varmaan jokaisessa nastassa jotakin. Ainakaan mulla '75 Dartissa siihen ei jäänyt yhtään ylimääräistä nastaa. Tiedän että kuulostaa tyhmältä, mutta ne liittimet voi olla jonkun itse laittamia abicoja tms. ja löysässä. Jos ne johdot sattuu olemaan vielä vähän lyhyitä se puuttuva johto menee siellä kojelaudan takana olevien johtojen kanssa samaan myttyyn eikä sitä välttämättä edes huomaa, että tuon pitäisi olla varmaan kiinni jossain.

  katsoin itsekkin sen kickpaneelin takana olevan liittimen ja putsasin. Pyyhkiänvarsista saattaa vuotaa vettä etujalkotillaan ja mulla se liitin oli ainakin ihan märkä.

  Jos ottaa sen kickpaneelin pois ja katsoo liittimen, niin kannattaa varmaan eristää se liitin kosteudelta tiiviksi tulevaisuutta ajatellen.
   
 19. dart-73

  dart-73 1st gear

  Niin autohan on coronet eikä dartti kuten nimimerkkini antaa ymmärtää, mutta ne tavarat siellä mittaristossa on aikalailla samat... Tarkistetaan tuokin kun taas ehtii.

  Kaikissa paikoissa tuntuu olevan johto, joskus ollut kai oikarissa kun liitin on vähän saanut lämpöä ja on hieman epäkurantin näköinen, silti kaikki nastat on puhtaat ja saa kontaktia jne...
   
 20. dart-73

  dart-73 1st gear

  Eipä tunnu selviävän vieläkään, liittimiin tulee virta, tosin vain yhteen nastaan, jossain virran kulku katkeaa koska takapolttimoille se ei tule.

  Sulakkeet kertaalleen roplattu läpi ja pyöritelty.

  tana kun ei ole aikaa purkaa koko autoa yhden johdon takia...
  Minkävärinen piuha on takaparkeille kick-paneelin takana olevassa liittimessä ? Tai tuleeko ylipäänsä useampaan kuin yhteen piuhaan virta tässä ko. liittimessä ? Tai muissa liittimissä ?
   

Kerro tästä muillekin!