Talbot Horizon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tuning & Styling', aloittaja Roadrunner, 13.11.2001.

  1. Roadrunner

    Roadrunner 1st gear

    Tässä teille tuningia
    [​IMG]
    Tuo valkoinen kama katolla ei ole mitään kokaiinia, vaan se on aitoa pakkelipölyä. Projektia voi seurata osoitteessa http://personal.inet.fi/surf/jensen/horiz.htm

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Roadrunner 2001-11-13 23:21 ]</font>
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Voi näitä syntisiä. Mitä vikaa on neliovitolpassa. Taas on menty pilaamaan hieno ja arvokas pala suomalaista autohistoriaa.
     
  3. Roadrunner

    Roadrunner 1st gear

    Kyllä talbotteja riittää suomessa. Eikös se ole hienoa, että autoista rakennetaan kustomeja?
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Huomautan ekana, etten tunne rakentajaa, enkä hänen taitojaan ja kirjoitan ns. yleisesti. Onnistuessaan auto voi olla vaikka kuinka hieno :smile: Jos taas kaikki menee p...eelleen, mitään harvinaista ja korvaamatonta ei ole menetetty. Vaikkei tässä itselläkään aina kaikki ole mennyt putkeen, on jotenkin harmi, että 40 vuotta uskollisesti palvellut autoharvinaisuus "rakennetaan" talvessa varaosakuntoon ja tämän jälkeen tarvitaan joku niistä Suomen ehkä 50 harrastajasta, joilla on tarvittava pääoma, motivaatio ja tietotaito saattaa auto jälleen edes liikennöitävään kuntoon. Eräs kaverini totesi että autonrakentelu pitäisi saattaa luvanvaraiseksi. Suoritettuaan pitkän oppimäärän hyväksyttävästi esim. -82 Cherryn kanssa, saa siirtyä compact-jenkkeihin ja 6-pyttyisiin euroihin. Ja tästä sitten pikkuhiljaa suurempiin savotoihin. Älkää nyt kukaan ottako hernettä nenään, tämähän on vain keskustelupalsta.
     
  5. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Pointti on oikea, vaikka pistävä <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">

    Mielipiteenä ylläolevaan; jos autoja on tehty aikanaan huomattava määrä, niistä täytyy riittää rakentelukäyttöön.
    Olipa sitten kyseessä jenkki, euro jne ja rakentelusuuntana mikä hyvänsä.

    jos kyseessä taas on huomattavan harvinainen peli, on syytä jättää rakentelu entisöinti asteelle.
     
  6. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    ..ja jos kehtaa kajota, niin pitää olla jälki myös sen mukaista!

    Toisen kesken jäänyt projekti on toiselle halpa varaosa apaja! :lol:
     
  7. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Meinaatkos esim kun Batmobile tehtiin Lincoln Futurasta :grin:
    [​IMG]
     
  8. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Njoo... Ei taida olla olla Horisontti niin katoavaa kansanperinnettä, että kannattaa Museovirastoa huutaa hätiin...
     
  9. Roadrunner

    Roadrunner 1st gear

    Ja muistuttaisin vielä, että tuo talbot on romikselta pelastettu.
     
  10. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Eyetech: Aikahan oli aivan toinen! Hyvin se on toteutettu ja oman aikansa tuote! oli silloin tosi Cool! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Ja uskoisin että noita Talpotteja on vielä vaikka kuinka paljon.. Jos joku nyt vääntää pahaa itkua tuon "kohtalosta", voin paljastaa että pojois-suomesta eräältä sukulaiseltani löytyy tuollainen joka on tehtaan kuosissa, hyvin pidetty ja ajettukin vain alle 200tkm.. vieressä samassa tallissa seisoo Skodan Coupe punaisena ja vastaavassa kunnossa! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif"> Omistaja ajaa katsastukseen ja takaisin autoilla vuosittain. Ei kuulemma uskalla muulloin kun näkökin on niin heikko ja ikää niin ettei pysy mukana liikenteessä edes bussilla..

    Eli kustomoikaa ketkä kustoivat ja entisöikää ketkä entisöivät. Tärkeintähän kai on se että auto ei mene sulattoon vaan pysyy liikenteessä?
     
  11. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Siis hetkinen, onkohan minua ymmärretty väärin(?)

    Tuo Futura juttu on vain sopivan selkeä, tosi on että aikoinaan sille ei paljoa arvoa laskettu.
    Itseasiassa Batmobilehan on jo klassikko!

    Minä taas itse olen hurahtanut tuohon custom touhuun ajat sitten, mutta yritän pysyä väleissä myös mobilistien kanssa.

    Eli jokainen rakentakoon minkänäköistä tuotetta haluaa, mutta on suotavaa, että todella harvinaiset vehkeet jätettäisiin rauhaan.

    Talbotin customointi on ehdottomasti OK, jopa niin, että tällaiseen yleisempään malliin tehdyt pienet muutoksetkin huomataan.
     
  12. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Totta turiset, on kliini ja itseasiassa vähän maltillisemmalla kuomulla voisi olla namu cruisailla! :lol:

    Itselläni on sellainen "sairaus", että kun näkee auton, tulee ensimmäisenä mieleen että mitenkäs tuota sais kustomoitua! Valitettavasti vaan monet ideat ovat niin vaikeita (vielä) tämän miehen toteuttaa.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  13. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Sama "vika" <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">

    Toinen juttu minkä olen huomannut, kiinnitän huomiota eri autojen etu/takavaloihin peltipokkauksiin jne, siis pieniin yksityiskohtiin.
    Tätä siksi, että ko muotoja, valoja jne voi sitten käyttää jossakin hyödyksi...
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Itse olen huomannut hyviä louverspeltejä esim. peltisissä pukukaapin ovissa ja vanhojen kojetaulujen radioaukoissa. Nykyautojen takavalot ovat pääsääntöisesti rumia, poikkeuksena esim. Fiat Brava vai mikähän se nyt on, jossa on 2 punaista ja 1 valkoinen puikula/viiru linssi vaaterissa, aika kiva. Myös nykyautoihin saatavat lokasuojien kromikaaret kannattaa ottaa huomioon. Jos projektin kaaret on mädät, hommaa sopivat korjauskaaret (Biltemahintaluokkaa) jostain kinneristä ja kromit päälle niin johan on hiano, voi että!
     
  15. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Joo, lamput on sellaisia mitä tulee katseltua.. Mesen ovaalit ja PT-Cruiserin takaset on sellaiset joilla voisi saada sämpylä kustomiin Hi-Tech ilmettä!

    Ja noista rumista lampusita: voisin väittää että ne näyttävät rumilta vain siellä mihin ne on tehtaan toimesta piirretty! Esim. Uuden Mondeo farkun takaset on TOSI namut sellaisenaan! :lol: ..kun vaan keksis mihin ne kiinnittää.. .. .. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    (oho, ohi aiheen..)

    Niin noi kromikaaret.. Sopivat usein suoraan johonkin toiseenkin mihin on "tarkoitettu". pikku sovittamisella ja kokeile-erehdy-köyhdy-ja-itke metodilla.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Dobermann 2001-11-17 11:37 ]</font>
     
  16. ajk81

    ajk81 1st gear

    Muistaakos joku aika lähelle ton talbotin tapaista autoa mutta sumbeam? Niitä oli takavetosina, kaksovisina seitkytluvun lopussa. Ei tullut paljoa maahan ja jäljellä about parikymmentä? Serkulla on yks sellanen ex-ralliauto, sillä aikonaan kilpaillut f-ryhmässä ja yks samanlainen käyttöauto ja nyt rakentanut/rakentamassa sellaista parilitraisella sprinttipannulla ja kaarilla katukäyttöön.
     
  17. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Jep, merkki taisi olla Talbot Sunbeam Lotus. Kori hieman muistuttaa kaksioviseksi muutettua Talapottia, mutta koneena 2,2-litrainen Lotuksen mylly. Valmistettu '70- ja '80-lukujen vaihteessa ihan muutama tuhat kappaletta. Ei paha...
     
  18. ajk81

    ajk81 1st gear

    Suomeen ei varmaankaan tuotu noita lotuksia, vaan ihan vakiomalleja. Serkun käyttöpelissä oli alunperin 1.3 ja nyt 1.6:nen. Koska englantilaisesta laatutyöstä on kyse niin ruostehan noita on vaivannut.
     
  19. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    http://www.sunbeam.org.au/models/talsun.htm
    väittää, että samaista pirssiä olisi saanut jopa 930cc koneella. Tykki? Jotenkin vain ne Lotus-koneiset ovat jääneet mieleen, mutta onhan niitä toki näemmä tehty muuullakin tekniikalla. Avenger Talbotin vaatteissa...? :smile:

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Rubberduck 2001-12-11 13:16 ]</font>
     
  20. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Hööörrrrrhmm.....
    Varsinkin kun sitä hieman silpoo....
    Coming soon...
     

Kerro tästä muillekin!