Tallin lämmitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Galaxie500, 24.9.2003.

  1. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Mitenkäs olette tallin lämmityksen hoitaneet? Tila on noin 100neliöö ja on lämpöeristetty, mutta kun ei viittis pelkällä sähköllä lämmittää... Miten tollaset löpö käyttöiset raksa puhaltimet toimii talli tiloissa? Tuleeko hirveä käry yms. haittoja?
     
  2. MadMan

    MadMan Gearhead

    Raksalämmitin tuottaa tarpeeks lämpöö, mutta tulee pää kipeeksi kärystä, ja raksalämppärin ääni on häiritsevä.
    Ite ostin viime talvena semmosen 10 kilowatin polttoöölillä toimivan lämppärin.
    Hyvin se toimi, mutta se päänsärky ja meteli...
     
  3. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Onko sulla mahdollisuutta rakentaa hormia seinän läpi? jos on niin hommaa joku vanha öljykamiina tai vastaava.
     
  4. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Mulla on "pajassa" vanha kamiina joka on pitkällä putkella viritty vanhan saunan tornii toisen huoneen läpi.. Hurjan näköinen viritys (on muuten naurettu..) mutta tarkenee vaikka olis 40c pakkasta. Lämpiää samalla se toinenkin huone ja mutta jos haluais sen aina olevan lämmin (siis yölläkin) pitäis varmaan vielä virittää siihen kamiinan kylkeen joku pikkuinen öljypoltin nii sais sen jättää aina sit yöksi päälle jos maalaa tai jotain.

    Näin pohjanmaalla!
     
  5. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Hmm saisko tollaseen raksa lämppäriin rakennettua jonkinlaisen pakokaasujen poistosysteemin... ei kai se melu nyt niin kova ole?
     
  6. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Juuri pakokaasut on se raksalämppärin lämmittävä "osa"
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    kaverilla on vanha valurautainen keskuslämmityskattila josta on vedetty putket kattilan päällä olevaan kuorma-auton syyläriin,ja sen takana puhallin.kovalla pakkasella tulet pesään ja kahville,vartin päästä takas ja puhallin päälle,tulee lämmintä
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eikös noitä löpölämppäreitä ole sellaisiakin mistä kaasut on eroteltu ja voi vetää hormilla pihalle? miten moinen systeemi vaan toimii niin en tiedä. Vaikka kai ne aika puhtaana taitaa jo polttaa muutenkin, tai siis ei kai niihin kaasuihin kuole mikäli ilmanvaihto jotenkin toimii...
     
  9. coupe 74

    coupe 74 1st gear

    Piru vie, kiuas nurkkaan ja saatanasti kiviä päälle, putki laipon läpi pihalle ja tarkenee. vielä jos kikkailee flektin kiukaan kupeeseen ni ilma kiertää ja lämpenee tasasemmin.
     
  10. coupe

    coupe Gearhead

    Noita löpölämppäreitä on nimenomaan kahta eri tyyppiä. Eli näitä raksaversioita jotka ovat yleensä helposti liikuteltavia ja joista lämpö+pakokaasut tulee samasta putkesta.
    Sitten on ns. lämminilmakehittimet joissa on hormi/pakoputki erikseen mutta muuten kierrättää/lämmittää tallin sisäilmaa ilman että sotkee siihen pakokaasuja. Ovat taloudellisia ja tehokkaita laitteita.

    Käytettynä silloin tällöin kepössä esim Aerotermeja.

    Uusiin jos on varaa niin katso:

    http://www.polartherm.fi/

    ja sieltä E-sarja.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Itsellä on Mastere polttoöljylämmitin palaa puhtaasti ja varustettuna sisätermostaatilla ei pyörikkään, kuin harvakseltaan.
     
  12. dbltrbl

    dbltrbl Gearhead

    Mulla on sellai halpa nestekaasulla pelaava poltin, se ei käryä kuten pö:llä toimivat mutta samalla tavalla sekin tilasta polttaa hapen kuin muutkin eli ilmanvaihdon on toimittava.

    oiskohan se noin 10 kW tehoinen? plussana voi mainita että makkarat lämpee samalla :smile:
     
  13. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    Tunnen parikin kaveria joilla on saunan kiuas tallissa, jolla ne sitä lämmittelee. Tehokas tuntuis olevan, tosin klapiahan siinä menee..

    Pistät jonku nuhasen diisselikoneen nurkkaan käymään vaikka 2500 kierroksella ja flekti jatkuvasti pyöriväksi. luulis lämpenevän. eikä maksa paljon kun voi löpösellä käyttää.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Miten olis pä käyttöinen kamiina... hormi vaan jostain ulos.
     
  16. Olds-homo

    Olds-homo 1st gear

    En lähtis mitään puulämmitystä tekemään, ellei ole jotain erillistä "pannuhuonetta". Kuitenkin tarvii aina jotain liuottimia käyttää ja ne ei oikein sovi samaan huoneeseen tulen kanssa.
    Itellä on just projekti käynnissä, tulee vanha kylmäkoneen lauhdutin lämminilmakojeeksi hallin kattoon. Lämpö tulee kanaaliputkella talon pannuhuoneesta.
    Lattialämmitys olisi tietty parempi, se vaan on aika paljon kalliimpi. Ehkäpä sitten joskus.
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo ite kans välttäisin noita kiuas virityksiä, mut kyl kai tollanen löpöllä toimiva kamiina menis jos vaan saa vedettyä savut jostain ulos. Onko noista mökkilämmittimistä mitään kokemusta kellään, lähinnä se kulutus ja miten varmaa toiminta on ja tietysti että minkä hintaisia hankkia...
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eikös tule kellään mitään mieleen?
     
  19. cam68

    cam68 1st gear

    meillä tallilla vanha omakotitalon keskuslämmitys kattila kiertovesipumpun kanssa,muutama vesi patteri ympäri tallia ja puuta pesään lämmintä riittää!huom.glykoolia veteen niin ei patterit halkee jos paljon pakkasta eikä käytä lämmitystä.
     
  20. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Itse pohdiskelin kanssa tuollaista vanhaa puukattilaa + lämpöpattereita talliin lämpöä tuottamaan. Vanhoja toimivia kattiloita saapi edullisesti + eivät nuo vanhat käytetyt patteritkaan paljoa maksa.
     

Kerro tästä muillekin!