Tallin lattian pinnoittaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja laakkius, 15.5.2007.

  1. rb

    rb Double Gearhead

    Maalin tartunnan kannaltakin suolahappo käsittely on kuulemma toimiva juttu.

    Millä sä skrude levittelit sitä happoa ja millä seos-suhteella pitäisi operoida?
     
  2. skrode

    skrode 1st gear

    Seossuhde

    Levitin suolahappöliuosta tavallisella muovisella kastelukannulla jossa oli sihti paikoillaan. Tässä on Tikkurilan sivuilta ohje.
    Suolahappopeittaus on nopea ja helppo tapa poistaa sementtiliimakerros betonipinnoilta. Happopeittaus tehdään 5-10-painoprosenttisella suolahappoliuoksella (3-5 osaa vettä ja 1 osa väkevää suolahappoa). Ennen happopeittausta kannattaa lattia kastella siten, että rosoiset alueet imevät vettä. Kastelun jälkeen betonipinnalla ei saa olla vesilätäköitä, vaan alustan on oltava tasaisen kostea. Happoliuos levitetään lattialle esim. kastelukannulla ja leviämistä autetaan harjaamalla. Suolahapon vaikutuksesta sementtiliima liukenee voimakkaasti kuohuen. Liukeneminen kestää n. 5 min., minkä jälkeen syntynyt neutraali liete huuhdellaan pois runsaalla vesimäärällä.
     
  3. Mika Flinck

    Mika Flinck 1st gear

    Kannattaa kysellä useammilta lattiamiehiltä hintaa masterin levitykseen. Reilu 100neliöisen tallin lattiaan masteria vastaava(halvempi) pinnoite ei maksanut puoliakaan tosta 21€/neliö hinnasta. Itse tilasin kuran ja maksoin, jätkät oli mukana pumppauksessa jonka jälkeen kopterilla...

    Näyttää joo aika hurjalle ekana toi lattia, mutta tasottu kuukaudessa värierot.
     
  4. Liipo

    Liipo Gearhead

    Moro

    Vähän ohi aiheen mutta millä olette pinnoittaneet autokatoksen lattioita?

    Juha
     
  5. Gt Dart

    Gt Dart 1st gear

    Re: Moro

    Mastertop tuli katoksen ja varaston+pannuhuoneen lattiaan.Pinta-alaa n 65 m2 johon Mastertop 100 Natural betoninharmaa.Tavaraa meni 13kpl 25 kilon säkkejä,jotka makso 265e.Lattiamies otti euron neliölle Mastertopin laitosta eli lisähinta yht.330e pinnoittamattomaan lattiaan verrattuna.En pidä kalliina.Tämä siis 2008 marraskuussa.
     
  6. poikelin

    poikelin Gearhead

    Laittakaas vaikka privana mastertopin tekijöitä pk-seudulla joilta homma luonnistuu ja mieluiten vielä kohtuuhinnalla.
     
  7. jzl

    jzl 1st gear

    mulla maksoi 90 neliön liippaus ja mastertop levitys ym. työt 350e viime syksynä. itse ostin mastertopin ja mastercuren. 100 naturalia laitettiin pintaan. neliöhinta ei siis ollenkaan paha. kura on se kallein osa kun tallin lattiaa tekee.
     
  8. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear

    Nostetaas vähän vanhaa aihetta ja esitetään sama kysymys uusiks että oisko suosituksia kuka tekee pk-seudulla HYVIN (ja kohtuuhinnalla) lattiavalut ja pistää Mastertopit siihen pintaan?

    Oisko noista Mastertopeista autotalliin sopiva 100 vai 450 ja tietääkö kukaan onko hirveä hyppäys hinnassa?

    Ensikertalaiset ja muut räpeltäjät jätän suosiolla väliin
     
  9. laakkius

    laakkius Gearhead

    päivityksenä että muuten on kestäny hyvin, ainoastaan työpisteen edustalta pinnoite kulunut puhki....
     
  10. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Jopas on hienoja lattioita.
    Itse laitoin autotallilattiamaalin nyt syksyllä uuteen talliin. Ensin betonin hapotus, tosin en sitä kauheesti huuhdellut, kunhan mopilla ja vedellä koitin huiskia. Sitten pohjamaali, ja päälle kaksi kerrosta pintamaalia. Jonku sortin lateksi se on. Tarkoitus oli saada helposti puhdistettava ja huoltomaalattava pinta mistä tarvitse murehtia. Sehän on autotalli. Pinta ala noin 40 neliötä, hintaa tuli ehkä 80e.
     
  11. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Onpas kiiltävä lattia ja iso talli. Tuollahan voisi pelata lätkää luistimet jalassa..
    No oikeesti. Onko tuollainen kovin liukas, jos sattuu olemaan vettä lattialla?
     
  12. rötvä

    rötvä 1st gear

    Kaverin tallin lattiaan oli eksynyt muutamakymmentä litraa tavaraa, millä tehdään suojatiet katuun. Oli ihan helvetin valoisaa auton alla puljata yhden pikku loisteputken kanssa ja tuntu kestävän raahaamista ym. kovaa kohtelua. Kunhan oman tallin lattian pinnoitus tulee ajankohtaiseksi niin tiedän millä pinnoitan.
     
  13. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear

    Ite just kattelin että tuota Mastertoppia saa myös valkoisena, en taida sellaiseen kuitenkaan mennä vaan kiiltävän vaalean harmaa. Ne juuri kehuu että riittää silloin huonompikin valaistus, kuten just tuon aineen kanssa jolla nuo suojatiet laitetaan. Sitä ei vaan taida saada rautakaupasta. :lol:
     
  14. J.Mukkala

    J.Mukkala 1st gear

    Olipas tuossa kuvassa oikeen komia hallin lattia.Olis kanssa tarvinnut halliin tehdä tuollainen pinnoitus/maalaus mutta enää sitä ei viitsi tehdä kun kaikki rojut/työkalut/osat tarvis raajata ulos ja sitten pestä lattia hyvin kun on jo niin laikainen.
     
  15. jzl

    jzl 1st gear

    itteä ottaa kaaliin kun piti nuukailla ja laittaa normi betonin värinen mastertoppi. imee kyllä valon aika hyvin. että panostakaa aavistus lisää ja laittakaa se vaalean harmaa mastertoppi. tulee valoisa talli. muuten olen mastertoppiin tyytyväinen, ei kulu sitten millään. ikuinen laattia.
     
  16. laakkius

    laakkius Gearhead

    ei muuten, mut jos kengänpohjassa on lunta niin olo on kuin luistinradalla... :rotfl:
     
  17. GMies

    GMies Gearhead

    Liukkauden estoon on perinteisesti käytetty epoksipinnoitteen sekaan hiekkaa.
     
  18. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Re: Seossuhde

    eli tämän käsittelyn voi tehdä milloin? Valusta on nyt parisen viikkoa ja mietin tuon lattian pinnoittamista.

    Kimppatallin lattiassa on master top ja se ei ollut millään hitsailusta eikä työkalujen tiputtelusta..

    ..Perämettästä vaan ei löytynyt tarpeeksi tavaraa valun yhteydessä kun on täälläpäin niin "uusi" juttu..

    Samoja ominaisuuksia metsästän mutta pintakarkasulla tehtynä..

    Tota Tikkurilan temaflooria ajattelin laitella pintaan hionnan/ suolahappohuuhtelun jälkeen mutta koska kärsii pinnottaa?
    3kk kuluttua?
     
  19. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Eli lattia kesti neljä vuotta kävelyä ja jo meni puhki??
     
  20. Damned

    Damned Gearhead

    Mitenkä tuommoista rispaantunutta maalipintaa olisi hyvä lähteä uusimaan? Lattia on betonia, ja päällä epoksi, joka on alkanut kuoriutua pois. Kylmä talli on kyseessä, jos sillä nyt jotain väliä on.
     

Kerro tästä muillekin!