Tallin lattian pinnoittaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja laakkius, 15.5.2007.

 1. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Kimppatalli on vanhassa raskaankaluston hallissa, öljyä on betoniin imeytynyt vuosien varrella ties kuinka paljon.
  Pinnassa sellainen rasvakerros. Lähtee teräsharjalla ja kosanilla.
  Mutta voisiko sen pestä pinelinella ja sen jälkeen hioa?
  Pitääkö lattian olla kuiva sitä hiottaessa?

  Vai laittaisko kvartsihiekkaa pinnalle ja hioisi sitten, nousisi se paska mukana pois.
   
 2. O.J.

  O.J. 3rd gear

  Kysäises tuolta. Voi vaan olla arvokasta kuin perkele. Mut jos jotain säkinpohjallisia...... :wink:

  http://www.cleanosol.com/fi/ota-yhteytta/
   
 3. Väpsy

  Väpsy 3rd gear

  Hydrauliöljyn kanssa pelanneena ehdottomasti helpoin ratkasu on hakee jokunen litra tärpättiä ja sahanpurua. Lattia märäksi tärpätistä öljyn kohdalta, perään sahanpurua ja lisää tärpättiä. Tän jälkeen hieroo harjalla ja lisää tärpättiä välillä. Imee melkosen hyvin öljyä betonista ja asfaltista.
   
 4. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Eikös se tärpättikin ole hieman rasvainen?
   
 5. JiiTee

  JiiTee Gearhead

  Nostellaas vanhaa ja jaetaan kokemusta...

  Tuli ajankohtaiseksi tehdä tallin lattialle jotain, kun se oli vielä betonipinnalla ja pölisi ihan riittävästi. Pinnassa oli myös pientä kiveä josta aiheutui sen verran harmia, että rengasdollyjen päällä olevan auton lykkiminen oli jokseenkin turhan raskasta. Mitään täysin sileää pintaa en hakenut ja pääasia oli vain se, että pinnasta tulee pölyämätön.

  Kipaisin vuokralle timanttihiomakoneen imureineen. Hiominen sujui joutuisasti eikä voimaa tarvinnut käyttää ollenkaan vaan antoi koneen syödä pintaa ihan itsestään. Hiomisen jälkeen pinnassa oli edelleen epätasaisuuksia sekä jonkun verran koloja, mutta pääpiirteittäin pinnasta tuli ihan hyvä. Lopuksi imuroin vielä pinnan mahdollisimman pölyttömäksi. Betoni on tosin aika huokoista ja jotenkin tuntuu, ettei kura ole ollut parasta tallia tehdessä. Hain koneen aamulla ja palautin iltapäivällä.

  Loppuilta menikin sitten pähkäillessä mitä pistää pintaan. Avainsana oli taaskin, että mahdollisimman halvalla. :rotfl: Harkitsin vesilasia, betoluxia ohennuttuna jne. Aamulla kipaisin sitten naapuripitäjästä Teknoksen epoksilakkaa/maalia. Myyjän kanssa pähkäiltiin asiaa ja päädyin lopulta Teknofloor 100F (liuote-epoksi) lakkaan/maaliin. Ilman sävytystä se on siis lakka ja tähän päädyinkin, koska tallissa kuitenkin hitsataan ja maali kun ei oikein tykkää kipinöistä. Otin vielä 10l pytyn ohennettakin, koska tarkoitus oli ohentaa se vähän yli jotta se tunkeutuisi betoniin syvemmälle. Myyjä oli ihan varma, että se 10l pytty riittää helposti talliin vaikka kerroin pinnan olevan huokoinen. Tallin koko n. 56m2 Tarkoitus oli siis tehdä betonilattian pölynsidonta tällä tuotteella ja hieman lisätä kovuutta pinnalle.

  Telasin lakan pintaan kertaalleen ja hetken kuivumisen jälkeen telasin loput (n. 2 litraa) kulkuväylille. Jos olisin ohentanut sen ohjeen mukaan, niin kesken olisi loppunut. Valmista ohennettua lakkaa kului n. 19 litraa/56m2. Kuivumisen jälkeen pinta näyttää vaaleammalta, on täysin matta ja ei ole liukas. Hyvin betoni kyllä imaisi lakan sisäänsä. Ja se pääasia, pinta ei enää pölise yhtään. No, onhan siellä vähän läikkiä vanhoista maaleista sun muista aineista, mutta sehän kertoo vaan elämästä. :lol:

  Niin, ja mitä maksoi:

  Konevuokra imurilla 127€
  10l Teknofloor 100F lakkaa+ kovete+ 10l ohennetta sekä tela 190€

  Aikaa meni sellaset 2 päivää kaikkine haahuiluineen...

  Semmonen stoori... :rotfl:
   
 6. jallu81

  jallu81 3rd gear

  meillä tarttis korjata/tasoittaa vaivaiset 300neliöö harrastetallin lattiaa. taitaa tulla kallis prokkis :D
   
 7. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  jenkeissä yks edsel harrastaja pinnoittaa autotallin lattian 1 cent kolikoilla, jotenkin valaa ne läpinäkyvään liima mössöön, ei paha neliö hinta, harmi kun täällä ei oo 1 centit käytössöä. tämäkin lattia pinoitus tyyppi tulee täällä makamaan noin seitsen kertaisest 5 sentin kolikoilla :O(
   
 8. TiM

  TiM 1st gear

  Kyllä niitä 1 ja 2 centin kolikoita ainakin ennen sai suoraan Suomen Pankista, hieman ne voisi ihmetellä jos tallin lattiaan vaadittavaa määrää menis kyseleen... :lol:
   
 9. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  ne ei oo käytössä, mutta kyllä niitä ainakin alkuvuosina tehtiin, kait vaan keräilijöille, hinta sen mukainen, tietty vois mennä viron puolelle pankkiin.. montakohan neliöön menee , heh heh.
   
 10. tabs

  tabs Gearhead

  1cent halkasija on 16,25mm, josta pii kertaa r² -> saadaan pinta-alaksi 2,07394203cm²

  Joten about 48centtitä neliölle, höh, suht halpaa. :rotfl:
   
 11. vette73

  vette73 Gearhead

  Laskepas uudestaan!
  Laskiessa kannattaa muistaa, että 1 neliömetri on 100x100 cm.
  Tollain äkkiä arvioiden, laskelmasi on satakertaisesti pielessä :)
   
 12. tabs

  tabs Gearhead

  Eh, tahaton facepalm... 48euroa... (sarkasmi meni hukkaan...)

  Toisaalta, 3844kpl riittäis jo peittämään neliön alan... :wink:
   
 13. Teemu T.

  Teemu T. 2nd gear

  Onko kellään tosta bilteman 2-komponentti lattiamaalista käyttökokemuksia? Onko pysynyt lattiassa? Olen tässä pähkinyt ja meinaan vetästä sellasen tallin lattiaan. Talli noin 40 neliötä ja valettu 7 vuotta sitten, mutta ei kauheesti rasvatahroja/öljyläikkiä. Lattiakaivo on.

  Tossa linkki:
  http://www.biltema.fi/fi/Rakentaminen/V ... tti-36197/
   
 14. jenkula

  jenkula Gearhead

   
 15. Teemu T.

  Teemu T. 2nd gear

  Pistikkö useamman kerroksen vai menikö yhdellä? Löysin tuosta jotain kommentteja ja joissakin sanottiin, että tosi riittoisaa olisi. Esim tossa: http://sfnet.keskustelu.rakentaminen.na ... iapinnoite
  Varmaan riippuu lattiastakin paljonko imee. Se primer vois olla hyvä. Täytyy käydä katsomassa tarkempia ohjeita purkin kyljestä. Mulla olis kesäloma kohta, niin ehtis vaan hyvin nyt tekemään.
   
 16. jenkula

  jenkula Gearhead

  Laitoin kaks kerrosta ja laitan kolmannen ens kesänä.Ei mene yhdellä kertaa mitenkään,ainakaan jos hyvän haluaa.Minä en laittanu primeria ollenkaan kun valussa laittovat jotakin ainetta betonin pintaan,ei tarvinnu muovia pitää ollenkaan.
   
 17. Teemu T.

  Teemu T. 2nd gear

  Ok kiitoksia. Täytyy varmaan kattella siihen joku sopiva primer mukaan.
   
 18. jenkula

  jenkula Gearhead

  Tuossa on se hyvä puoli että voit lisätä maalia aina tarpeen mukaan,epäonnistuminen lähes mahdotonta.
   
 19. Teemu T.

  Teemu T. 2nd gear

  No sekin totta. Tiedä sitten että käviskö tuo sama aine primeriksi, jos sitä vaan ohentais vedellä?
   
 20. jenkula

  jenkula Gearhead

  Myyvät biltemannissa ihan primeriakin ja tais olla halvempaakin.Tuota epoksimaalia ei kannata ohentaa,on tosi ohutta litkua jo nytkin.
   

Kerro tästä muillekin!