Talliosake

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja RaiRai, 17.3.2018.

  1. urho3

    urho3 Gearhead

    Kysymällä selvii jos tarvii osakkeen.
     
  2. Woodpecker

    Woodpecker 2nd gear

    En omista enkä vuokraa tallia enkä ole ollut edes rakentamassa keskustelun osakkeita.
    Sivusta seuranneena rakennus_alanhenkilönä tiedän että korkean teollisuustilan rakentaminen maksaa nykyään yli 1000€/m2
    Tosta voi sitten kukin laskea että mitä mikäkin maksaa kellekkin ja kukka siitä hyötyy. Tä?
     
  3. mopar72

    mopar72 Gearhead

    Ostin joulukuussa Keravalta 42m2, korkeus 5-6m. Yhtiövastike n.50/kk ,ilmalämpöpumppu lämmitys.
    Hinta oli pikkuisen yli 1000e/m2, tuntu kalliilta mutta ei enää.
    Parvelle tein wc/suihku kopin. Itselle tämä oli loisto ratkaisu ja käyttökustannukset ovat pienet.
    Nää nyt vaan maksaa etelässä enemmän ku jossain landella. Täällä järkeviä, tuskin siellä missä omakotitalotkin on halvempia ku tälläinen pikku koppi.
    Ai niin, naapuritallissa ollaan vuokralla, 500e/kk+lämmitys+sähkö.
     
    TopyCa, Elky70, eilhik ja 1 muu tykkäävät tästä.
  4. urho3

    urho3 Gearhead

    Tuonkin rahan saa poltettua hyvin äkkiä ilmaan harrastevehkeillä. Hyvä sijoitus minun mielestäni.
     
  5. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

  6. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

    Sen verran vielä aiheesta että yhtiölainoitettuihin en lähtisi mukaan. Jos jokainen osakas ei saa talliosaketta vastaan järkättyä rahoitusta pankin kautta, niin tällaisten likviditeettiongelmat voi kaatua muiden osakkeenomistajien/talliosakeyhtiön maksettavaksi
     
    TopyCa ja RaiRai tykkäävät tästä.
  7. JKF

    JKF Gearhead

    Tuossa yhtiölainaosuudessa on varmaankin ajateltu sijoittajia. Se on suoraan vähennyskelpoista vuokratulosta jos on kirjattu oikealla tavalla yhtiön kirjanpidossa.
     
    lpr tykkää tästä.
  8. pantera

    pantera Double Gearhead

    Mitä suurempi/pidempi yhtiölainaosuus niin sen pienempi on omarahoitusosuus = helpompi myydä/ostaa
     
  9. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Näin. Ja tästä seuraa se riski että osakkaina on heppuja joilla oikeasti varaa ei ole. Ja kuten tuossa 6PPC mainitsi, yhden osakkaan maksukyvyttömyys kaatuu toisten niskaan. Samasta syystä (= suurempi riski) yhtiölainan ehdot on melko varmasti heikommat kuin henk. koht. hankitun lainan.
     
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Joo kyllä minun ainakin on paljon helpompi ostaa ilman sitä yhtiölainaa. Ja minulle myydä.
     
  11. valpas

    valpas Gearhead

    Olin noin 15 vuotta vuokralla, kun omassa autotallissa ei Tampereen kaupunki antanut tehdä muuta, kuin säilyttää autoa!!!!! Pihassakaan ei ole yhtään autopaikkaa....:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

    Vuokrahinta oli tosi edullinen, mutta tilasta luopuessa ei saanut mukaansa, kuin omat kalunsa. Samalla rahalla olisin rakentanut yli kaksi samanlaista hallia, kuin minulla nyt on!

    Talliosakkeessa ei sillä pääomalla ole juurikaan merkitystä (rahaa saa ainakin nyt edukkaasti), ja myydessä saa varmaankin omansa pois?
    Oikeestaan vain käyttökulut ratkaisee. Lämmitysmuoto (voiko asennuttaa Ilpun), tilan käyttö (eli saako esim. parven rakentaa), tms., tulityöt, jätehuolto, vesi/viemäri, jne.

    Maksaa se omankin hallin käyttö. Mulla kaikki kulut (matkat mukaan luettuna, kiinteistövero, yms.) ovat noin 500 euroa/kk.
    Tmi saa omassa verotuksessa kiinteään toimipaikkaan vähentää matkakulut, kuten yksityinen henkilö.
    Jos toisille tekee noin 10000 euron edestä (alviton liikevaihto), niin yrityksen perustamista kannattaa harkita ihan tosissaan.

    Nuo talliosakkeet on usein hyvin pienen matkan päässä asunnosta, mutta riittävän etäällä monessa suhteessa.
     
  12. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Mitä se Tampere sitte kielsi? Oletettavasti asuit vielä sellasessa naapurustossa mistä ois heti narpittu jos oisit tehny jotain?
     
  13. valpas

    valpas Gearhead

    Renkaiden vaihtoo, yhden rengassarjan säilytystä, ja tietenkin yhden auton säilytystä autosuojassa ei kieltänyt, muttta kaiken muun, uhkasakkojen kera.
    Pihassa ei saanut olla yhtään autoa, koska rakennusluvassa oli vain yks autopaikka autosuojassa! Kadulla olis pitäny olla ylimääräiset autot, kunnes sille olis tullu pysäköintikielto (kaupungin virkamiehen sanomana). Kadulla ei toiset kulje, jos siihen autonsa parkkeerais, on se niin kapee, varsinkin talvella.

    Eli älkää autoja harrastavat koskaan edes ajattelko Tampereella omakotialueilla asiúmista. Ne on ainoastaan nukkumalähiöitä, Tennistä, ja golfia pelaaville.
    Syrjemmässä voi harrastaa, kun ei näy mitään ulos, eikä tonttipäällikkö asu sataa metriä lähempänä. En tienny ostaessani.....:( Kannattais ottaa selvää tulevasta naapurustosta.......
     
    Norri tykkää tästä.
  14. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Mulla on Tampereella pikku talli vuokratalon alakerrasta. Autoa en sinne saa enää sopimaan mutta otinkin sen mopetikäyttöön. Yläkerran mummeli on valittanut muutaman kerran bensankatkusta, pyörän käynnistelystä tallissa ei ole valitusta kuulunut (vielä) vaikka on kohtuullisen kovat metelit. Mutta ei ole tarkoitus kaivaa verta nenusta, en käytä pyörää tallissa jos ei tarvi, ja pihaan ajaessa rullaan vapaalla ja sammutan koneen heti. Vuokra ei ole paha, ~75€/kk

    Lähellä on Talliosakkeita mutta ei mun tuloilla sellasia, tietääkseni ne varattiin jo ennen valmistumista.
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ai tää oli okt, ajattelin ilman muuta että kerrostalo. :odeek:
     
    valpas tykkää tästä.
  16. Buickustom

    Buickustom Gearhead

    Kaveri osti n. 4v sitten osakkeen Espoosta. Muistaakseni n. 30neliötä ja 90k€ hinta, nyt seinän takaa myyty 110k€ saman kokoinen. hyvä tuotto
    Vessa on ja parvi tehty trukkihyllyistä.
     
  17. Kolme tonnia neliö, huh huh.....Ristus että jätkillä on paksu lompakko. Ei ihme että nämä talliosake äijät takoo 12millin liikevaihdolla 30prosentin nettotuottoa,.... ei siis myyntikatetta vaan nettotuottoa,.... Missään muussa kivijalkasijoitustoiminnassa en ole ikinä kuullut vastaavista tuotoista. Taitaa olla tavoite suurimmalla osalla rakentajista 5-8% tuotto.

    Hejjaa Esbo!

    Aulis
     
    Buickustom ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  18. urho3

    urho3 Gearhead

    Siis voiko olla totta et Sulla on ikioma ok talo omalla tontilla etkä saa pihalla säilyttää muutamaa käyttöautoa?
     
  19. urho3

    urho3 Gearhead

    No väkisin noin pieni maksaa suhteessa enemmän kuin isompi. Siinä 30m2 on jo oma nosto ovi eikä ne ilmaisia oo laitattaa. Kaikki muukin maksaa.
     
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    En taida kehdata sanoa paljonko itsellä on kulut 2 auton kylmästä tallipaikasta. Kävi kyllä ns. munkki.
     

Kerro tästä muillekin!