Talliprojekti a'la Camino

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Camino'79, 2.7.2018.

 1. urho3

  urho3 Gearhead

  Minä tein romuraudasta kattoristikot talliin jänneväli on 13.2m. 400e maksoi 200mm h palkkia pohjamaalattua joku 70m. Sai siinä rälläköidä ja hitsata muutaman paketin puikkoja mutta kestää nostaa vaikka traktorin ilmaan.
   
 2. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Ilmeisen lyhyt halli, kun ei 70 metristä kovin montaa kattoristikkoa tee tolla mitalla.
   
  Gary Grand ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 3. urho3

  urho3 Gearhead

  Joo ei oo pituutta kun tuo 13.2m valitettavasti. Onhan siinä sitten ohuempia vino ja pysty sauvoja jotain 120mm h palkkia. Oli vaan valmiit seinäelementit niin jäi pituus lyhyeksi.
   
 4. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Koska kuvat on kivoja ja tähän asti päästiin sadetta väistellen tänään :D

  [​IMG]
   
  rekkamies, ImpJay, Pande_K ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Tuohon olisi vaakapanelointi sopinnut hienosti, tuonut arvokkuutta.
   
 6. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Tässähän on ulkoasussa sellaista steampunk-henkeä syntymässä...:odbiggrin:
   
  Rusty ja xarper tykkäävät tästä.
 7. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Ai saatana ku oiskin ollu kuparipeltiä nuo ulkopellit ni oiskin ollu TODELLA PORNO :p
   
  xarper, Gary Grand ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 8. Ace66

  Ace66 2nd gear

  No mut voihan tuohonkin vielä nosto-oven ottaa kuparista,nurkka-ja räystäspellit ja muut detaljiosat messingistä.:D
   
  LPV, -Skeletor-, xarper ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Älä saatana yllytä!! :poff::poff::poff::poff:
   
  Jussi289 ja Ace66 tykkäävät tästä.
 10. valpas

  valpas Gearhead

  Entäs lehtikullan (tai mitä se nyt onkaan...) hierominen pintaan? Arvo nousis koko ajan.....
   
 11. valpas

  valpas Gearhead

  Mistäs suunnasta aurinko paistaa? Jos seinään paistaa aurinko, niin pakkasellakin se seinäpelti voi olla aikas lämpönen. Se lämpö ei mee eristeiden läpi, vaan pitäs kierrättää sisälle jollakin muulla tavalla. On ihan ilmasta lämpöö, jos sen saa sisälle.....
  Aattelin sitä Ilpun paikkaa....
  Ja jos joskus laitat LTO-koneen ilmaa vaihtamaan, kohdeimureiden lisäks.
  Ne laitteet kannattas laittaa samalle kohdalle.
  Ilpun ulkoyksikkö mahdollisimman korkeelle. Seinään ritilä, että se imis ilmaa (lämmintä) sieltä pellin takaakin. Sulla on vissiin vaakakoolaus peltien alla, ja ilma kulkee pellin poimujen kautta ylöspäin (mulla on niin, ja se riittää hyvin ilman kierroksi ulkoseinällä).
  Mulla ottaa LTO-konekkin ilmansa pellintakaa, ja tuuppaapoistoilmansaIlpun ilmanottoaukkoon. Mulla ontosi tuulinenpaikka,jaolen laittanut Vaneria Ilpun kaulukseksi, ympärille, ja katokseksi, ettei tuuli sekota ilmanottoa. Kaunis se ei oo....., mutta toimiva.
  Ite oon hyödyntäny just noita mahdollisuuksia, ja lämmitykseen näyttää mun hallissani menevän noin 20euroo kuukaudessa keskimäärin. Suurin sähkölasku viime Tammikuussa oli vähän yli 60 euroa, ja siinä on ihan kaikki (kompurat, rälläköinti, jne.), paitsi perusmaksu. Nykyisin, Mitsun Ilpulla on tasanen 17 asteen lämpötila aina.
   
  Jussi289 ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 12. valpas

  valpas Gearhead

  Nyt kannattas miettiä ilmanvaihto hallissasi. (emää neuvomaan rupee, mutta kerron, mitä minä tekisin, jos sellanen sopii....:). Niin, ja mun kanssa pärjää parhaiten, kun tekee just niinkuin mä sanon....:D. No vitsiks tarkotettu....)
  Tein aukkoja ainoastaan seiniin (8 aukkoa), en alkanu tiivistä kattoa puhkomaan. Mulla on kaikkin ilman läpivienteihin rakennettu sulkutulppa, että sen saa tarvittaessa tukkoon silloin, kun siellä ei olla (lämpötalous). Tulppaus samalla systeemillä, kuin vanhojen pönttöuunien savupellit liikku.
  Tehtävään sopivan kokosella kierresaumaputkella 100-160mm. Pursotin uretaanivaahdon putken ulkopintaan villatilassa, niin putken ollessa kylmäkin, ei kondensoi villatilasta kosteutta putken ulkopintaan.(villatilassa on kosteutta aina enempi, kuin pakkas ilma pystyy sitomaan (eli tuloilman peltiputken pintalämpötila), ainakin lähellä ulkoseinän sisäpintaa.
  Suora ulkoilman tulo aina semmoseen kohtaan, missä eniten ollaan (mulla se on hitsauspöytä). Kohdeimurit vaatii lisätulon, muuten tulee kova alipaine halliin.
  Pakokaasut imen tuhkaimurilla. Toimii keskuspölyimurina, piti vaan ilmavuotoraot tiivistää kitillä, että kaikki menee varmasti pihalle.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 13. Rusty

  Rusty Gearhead

  Tai sitten vaan käyntioven alareunaan iv-ritilä ja vastakkaisen nurkan yläreunaan 100 mm lautasventtiili. o_O
   
  xarper tykkää tästä.
 14. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Tuo ilmankierrätys tulee olemaan yksi haastavimpia koska tuo etuseinä on ~4m päässä paskakaivon renkaista ja se aina välillä pölläyttää hyvät aromit pihalle :D siksi talli onkin ristitty "Paskatalliksi" jo tässä vaiheessa :poff:

  Senpä takia käännän varmaan ilmanvaihdon niin päin että korvausilma otetaan takaa (missä myös eniten tehdään) ja ulostulo sit tohon etuseinälle/oikealle sivustalle, jos ainakin vähän rauhottas käryjen sisääntuloa :rotfl:

  Ja tosiaan on plto kone jo hommattuna ja ilppiäkin vähän tekis mieli mutta katotaan nyt että kuinka tehokas tuo lattialämpö tulee olemaan niin sit hahmottaa vähän sitä ilpin tarvetta :rolleyes:
   
 15. toyopet

  toyopet Gearhead

  Niitähän on semmoisia kuivureita, joissa tätä hyödynnetään: ulkopelti on reikäistä, siinä on pieniä louversseja eli periaatteessa seinää pitkin valuva sadevesi ei mene rakenteisiin mutta ilma menee pellin taakse. Aurinko lämmittää peltiä ja lämmin ilma nousee ylöspäin ja seinän yläreunassa on keräilykanava, mistä lämmin ilma otetaan sitten tarvittavaan käyttöön.
   
  valpas tykkää tästä.
 16. valpas

  valpas Gearhead

  Minkälainen tuo Plto-kone on? Minä suosin pyörivää kennoa.
  Yleisilmanvaihto mulla on niin, että puhtaammalle puolelle kaikki tulot, ja poistot likasemmalle puolelle. Huuhtoo leijailevan pölynkin paremmin, mitä kohdepoistot ei kerää (eli se lattialta kävellessä nouseva hieno pöly). Ostin pölyn kerääjäksi Lidlin syklooni varsi imurin, noin 80 euroo. Lievä ohivuoto, mutta lattialta kerää kaiken.
  Sulla on kyllä ajatusta tekemisissäsi, kannattaa aina välillä pysähtyä niitä miettimään.:D
  Ne vaneri seinät kipsilevyn alla olis minunkin pitäny hoksata. Se onkin ainoo, minkä tekisin toisin.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 17. valpas

  valpas Gearhead

  Minkäs takia se pelti on reikäistä? Yleensä pellin pinta on saman lämpöstä molemmin puolin. Se pellin takana oleva ilma olis varmaan hyvä pitää siittä ulkoimasta erillään, eli sen ilman pitäs kiertää pitkä matka sen pellin takana, että kerkee lämpeneen, eikä sekotu ulkoilmaan.
  Sitten seinäpellin alareuna pitäis pysyä aina auki. Kattolumet ei sais tukkia sitä. Mulla on sellanen Z-pelti siellä alhaalla, joka pitää matalan sokkelin kuivana, ja aina vapaana ilmankierrolle, ja hiirille kulkureittinä (toimii hienosti käytännössä). Ei muuten kannata unohtaa hiiriesteitä ulkoseinissä!!!!
   
 18. toyopet

  toyopet Gearhead

  Varmaan sen ilmavirtauksen takia. En tiedä sen tarkemmin.
   
 19. valpas

  valpas Gearhead

  Pelaa se niinkin jonkin verran, mutta on se parempi, ja paljon mukavampaa, jos tuleva ilma olis LTO-koneella lämmitetty. Pyöriväkennosia Pingviinejä saa muutamalla kympillä, tai satasella.
   
 20. valpas

  valpas Gearhead

  Voihan siinä paskakaivon päällä pitää semmosta kumimattoa sillon, kun ei sitä kaivoo tarvi. Kotitallissa mulla on niin.
   

Kerro tästä muillekin!