taloyhtiön puhj. joht ja peräkärry ongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja perkele, 28.8.2016.

  1. perkele

    perkele Gearhead

    elikkä asun rivarissa (vuokralla) autolleni on katospaikka asuntokohtainen.mutta.... omistamani peräkärry on joutunut taloyhtiön puheenjohtajan silmätikuksi,hän tuli mulle eräs päivä sanomaan että saman illan aikana on mun vietävä peräkärry pois pihalta,kysyin että minne ja miksi -no sieltä mistä olet sen hakenukki kuului vastaus. johon minä siihen että on se kumma kun en saa omistamaani kärryä pitää tällä pihalla.hän siihen jotta työttömällä ei ole tuollaista kärryä varaa ostaa jolloin hermostuin siihen että mitä helv. mun raha-asiat sulle kuuluu ja mulla on samat oikeudet kuin osakkeen omistajillakin, käski vaan viemään sen pois täältä (se kärry ei ole kenenkään tiellä tms säilytän sitä kahden autokatoksen välissä ja siinä ei ole kenelläkään kulkua).samassa paikassa on mm säilytetty traktoria sekä asuntoautoa,eikä heille ole asiasta valitettu.mutta he ovatkin osakkeen omistajia...se mulkku väitti että se on vieraspaikalla (ei merkitty mitenkään).
    elikkä nyt kommmentteja ja neuvoja kehiin että mitä tässä tehdään,en tosin ole kärryä liikuttanut mihinkään enkä aiokkaan ennenkuin asia selviää jotenkin,kenenkään muun tiellä tai harmina se kärry ei ole..soitin isännöitsijällekkin ja hän lupasi ottaa asiasta selvää (ei ole kahteen viikkoon kuulunut hänestäkään mitään).kaippa minullakin jotain oikeuksia on?
    vituttaa tuollainen ns yksinvaltiaan elein oleva käytös häneltä,toki jos tulee vielä jotain mussuttamaan niin on yksi valttikortti vielä hän kun polttelee tupakkia parvekkeellaan niin voinhan vasatukseksi kysyä että mitä muuten aiot tehdä tuolle parveketupakoinnille joka nykyään on kiellettyä- (vai tuliko se laki voimaan?)
     
    Muokattu: 28.8.2016
  2. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Älä tee mitään. Älä puutu tyypin tupakointiin ja pidät kärryä siinä jos se ei se ketään oikeasti haittaa. Luulen et tonttua vituttaa eniten semmonen ettet noteeraa ollenkaan sen sanomisia, jos puhuttelee ni vastedes katsot läpi etkä vastaa mitään.
     
  3. Weijari

    Weijari Gearhead

    Ei taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalla ole mitään päätäntä- tai toimeenpanovaltaa muille kuin hallituksen ja yhtiökokouksen päätöksille. Päätökset pitää olla kirjattuna sekä ehdotuksina esityslistoihin että kokouksen pöytäkirjaan ja hallituksen päätös ei voi muuttaa yhtiöjärjestystä tai olla sen vastainen. Yhtiöjärjestystä muuttaa vain yhtiökokous. Huomauttaminen yhtiöjärjestyksen vastaisesta toiminnasta kuuluu isännöitsijälle. Isännöitsijä taas ei saa kertoa esim jostain asiasta ilmoituksen tehneen tahon nimeä jos ilmoituksen tekijä niin vaatii.

    Isännöitsijä on vähän huonossa välikädessä, kun hallitus valitsee isännöitsijän ja pienessä taloyhtiössä lähtee isännöintisopimus helposti jo yhden ihmisen suuttuttamisella.

    Onhan noita hallituksen puheenjohtajia ja jäseniä, joille nousee heti kusi hattuun, kun saa pienenkin luottamustehtävän.
     
  4. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Suhtaudu kuten aikaisemmin sanottiin, et huomio sitä ollenkaan sama tapahan toimii haukkuvaan koiraankin jos tälläistä liripäätä saa edes verrata fiksuun luontokappaleeseen.
     
    raaseriruiseri, Karpov ja hantta tykkäävät tästä.
  5. FF62

    FF62 3rd gear

    eikun pistät tosta tupakasta kunnon kähinät päälle.ja rupeet jallittaan joka asiasta.
    toki pidät kärrys paikallaan.
    mut elä missään nimessä rupee häntä koipien välissä kulkeen.sitä tekee jo suurin osa suomen kansasta .
    tommosille pomottajille pitää heti tehä selväks asiat.
     
  6. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Kannattaa kyl selvittää tupakkiasiat ennen ku alkaa mouhoamaan.. ettei vaan tee itseään naurunalaiseksi.
     
    hantta tykkää tästä.
  7. autoilija

    autoilija Gearhead

    Kuten sanottu,älä provosoidu vaan pidä kärrysi siinä.Isännöitsijällä eikä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalla ei ole minkäänlaista sananvaltaa jollei yhtiöjärjestyksessä tai hallituksella ole nimenomaista päätöstä ettei peräkärryä tms.saa säilyttää k.o paikalla.Sitä taas ei tue mikään koska siinä on kaikenlaista muutakin rojua säilytetty.
    Taloyhtiön hallitus voi näin tietenkin päättää erillisellä päätöksellään että peräkärryä ei saa säilyttää siinä,siinäkin tapauksessa että yhtiö tuohon lähtisi ja sinulla on olemassa todisteita että paikalla on säilytetty muutakin kuin tätä kärryä (valokuva tms) lähtisin hakemaan oikeuden kautta asiaan ratkaisua ja päätöksen pitävyyttä.Perusteina yhden yhtiön asukkaan ahdistelu.
    Ja jos työtön,asiassa on se hyvä puoli että asianajokulut tulevat ilmaiseksi kun vain hakee,eli ei maksa mitään.Jos oikeusaputoimisto ei hevin lähde asiaa viemään eteenpäin jos itse haluat viedä asian oikeuteen niin aina voi tehdä poliisille tutkintapyynnön onko asiassa tapahtunut jonkinlainen rikos.
    Nämä kun ladot pöytään niin eiköhän se kärry siinä saa olla.Pienellä yhtiöllä ei ole varaa taistella siitä oikeudesta eivätkä halua poliisin tutkivan hallituksen toimia koska osakkeiden arvo saattaa romahtaa kun jossain taloyhtiön kokouksen pöytäkirjassa ne lukee.
    Yleensä aina ostajat käyvät nämä läpi jotta saavat kuvan taloyhtiöstä,jos siellä lukee että pöytäkirjassa mainittuna poliisi tutkii ja oikeudessa kohta istutaan jää kämpät myymäti.
     
  8. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Noin yleisesti ottaen välillä tuntuu että vuokralaisilla muuta olekaan kuin oikeuksia, kuten vastuuta ja velvollisuuksia. En tunne siis tapausta enkä henkilöitä, mutta jos sitä osakkeenomistajan näkökulmaa jos noinniiku tarjoo.
    Niin ja joha on kumma jos ei OMALLA parvekkeellaan saa röökata. Oma tupa oma lupa. Muut sit eri asia.
     
    Muokattu: 28.8.2016
    Jussi289 tykkää tästä.
  9. autoilija

    autoilija Gearhead

    Vielä helpommaksi se tulee kun pidät kärrysi siinä vaikka taloyhtiön hallitus siitä päätöksen aikaansaisikin,sanot vain että se siirtyy siitä vain ja ainoastaan oikeuden päätöksellä.Sittenhän he voivat kokeilla maksaako vaivan,eiköhän se siinä vaiheessa jo sutviudu niin että saa olla siinä.
     
  10. autoilija

    autoilija Gearhead

    Osakkeenomistajalla on ne velvollisuudet ja samat ohjeet/säännöt kuin vuokralaisilla.Omia sopimuksiaan voi vuokralaisen kanssa tehdä jos haluaa erilaiset.Sehän heikkous osakkeenomistajalla on jos vuokralleottaja ei maksa vuokriaan eikä osakkeenomistaja maksa yhtiövastikkeitaan niin osakkeenomistajalta menee huoneisto ja vuokralainen saattaa vieläkin asustaa siinä.
     
  11. Blower Camino

    Blower Camino Gearhead

    ei varmaan mene kauaa kun siellä on yksityinen pysäköinninvalvontafirma mikä nakittaa tehtävän pikkusilla provikoilla jollekkin talon aktiiveista. sitten se hauskaa taas onkin...:)
     
  12. autoilija

    autoilija Gearhead

    Siitähän se hauskaa sitten tulee kun pähkäillään kuka sen kärryn siihen ajoi,tuosta kuka ajoi ja parkkeerasi autoa on joku KHO.n päätös olemassa.Mutta kuka ajoi peräkärryn siihen on sitten taas oman juttunsa aihe.
     
  13. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Vastuu unohtu. Taloudellisen vastuun yhtiöstä ja sen sekä omista lainoistaan, sekä yhtiön ja asunnon kunnossapidosta, arvon säilymisestä/noususta/ laskusta kantaa omistaja.
    Ei voi puhua samana päiväkään vuokralaisen ja osakkeenomistajan tilanteesta.
     
    Rusty tykkää tästä.
  14. autoilija

    autoilija Gearhead

    Suurilta osin ne on siinä yhtiövastikkeessa ja osakkeenomistajalla on oikeus olla yhtiön hallituksessa päättämässä asioista,vuokralaisella ei.Itse huoneiston kunnossapidosta voi neuvotella vuokralaisen kanssa.Tämä siis yleispätevänä.Vuokralaisen tilannehan on vain maksaa vuokra,eli omistajan kulut + intressi mitä sitten haluaakin.Siihen intressiin pitäisi osata laskea sitten niitä muuttuvia kuluja,eikai kukaan vuokraa sentään omakustannehintaan mitään..
    Eli vuokralaisen vastuu on maksaa rahat ja noudattaa sääntöjä näin nyt tähän enempää puuttumati eikä se ollut topikin aihekaan.
     
  15. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Lukota kärry ja kun se siirtyy poliisille ilmoitusta, että joku on varastanut kärryn


    Hetki asuttiin sellaisessa taloyhtiössä jossa kärrylliset piti ketjulla kärryt lukittuna roskakatokseen, ettei asukkaat (meidän naapuri ja tal.yht puh johtaja) työnnä niitä kadulle

    Ite tarttin kärryä aikasin aamusta heti töissä, joten toin kärryn yöksi kotiin, siihen missä yhden osakkaan poika piti autoaan välillä monia päiviä samoilla sijoillaan liikkumatta kun reissussa oli.
    Kysyin siltä asukkaalta onko paikalla käyttöä, niin kuulemma ei kun poika on autolla reissussa.

    Niin johan oli valittaja sujauttanut lapun postilaatikkoon, ettei saa kärryjä pitää pihalla, tosin mun kärry oli samassa tolpassa kiinni kuin yhden osakkaan jolta kysyin, että sopiiko jos kärryn siihen yöksi jätän

    Mutta mehän oltiin vaan vuokralla
     
  16. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    No jos omistusasuminen on noin helppo nakki, niin suosituksena aloittajalle lienee sitten, että ostaa itselleen yhtiöstä seuraavan vapautuvan osakkeen, ja homma klaari. Ei voi helpommaksi muuttua.
    Ed. Sitä odotellessa voi osallistua talkoisiin ja järkätä grillijuhlia, ja jossain vaiheessa kysellä olisko ok jos parkkaan kärryn tohon väliin hetkeksi.
     
    Muokattu: 29.8.2016
  17. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Vähän sama kun yks tyyppi oli sitä mieltä että firman työmiesten tulisi päästä ja saada käyttää valtaa yhtiökokouksessa koska heitähän ne asiat koskee eikä omistajia mitkä vaan nostelee osinkoja. Kun sitten sanoin että omistajaksi pääset kun kävelet pankkiin, avaat arvo osuus tilin ja ostat netistä pörssistä äänivaltasimpia firman osakkeita vaikka kymppitonnilla ja nostelet vaan osinkoa. Sanoin myös että lainalla saa vähän vivutettua lisätuottoa pääomalle niin ei tartte edes säästää jollon helppo elämä kutsuu ja voi vaan nostella osinkoja ja mennä yhtiökokoukseen päättämään asioista.

    Ei lähtenyt kun hän ei ole mikään keinottelija ja siinä on niin kauheet riskit. Aattelin että asiasta lienee turha jatkaa.
     
    Powerstroke, Saetkae, f34 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  18. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

    Olettaisin, että talonyhtiössä puheenjohtajalla on valtaa sen verran enemmän tavan osakkaaseen nähden, että äänestettäessä ja äänten mennessä tasan. Puheenjohtajan ääni ratkaisee
     
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Joissakin yhtiöissä autopaikoissa, silloin kun niitä ei ole jokaiselle, etuoikeus osakkailla vuokralaisiin nähden. Tässä ei taida olla siitä kysymys. Vuokralaisena kysyisin ohjeita vuokranantajalta mielummin kuin alkaisin sanaharkkaan yksittäisen hallituksen innokkaan kanssa. Itse oon ollut molemmilla puolin ja myöhemmin ollut ulkoistamassa pysäköintiongelmat julkisen puolen pysäköinninvalvojille. Ei tuu henkilökohtaisia hiertymiä.
     
  20. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    http://www.vuokralaiset.fi/

    Kysyppä tuolta, vuokralaisten keskusliitosta.

    Kun tota, taloyhtiön pj:llä ei ole oikeasti kummoista valtaa ja kaikki mikä ei tule isännöitsijän kautta ja ole aivan virallista, niin on paskapuhetta. Korvasta sisään ja toisesta ulos.
     

Kerro tästä muillekin!