Tarviketurbovaimentimet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja cartman, 1.3.2003.

  1. cartman

    cartman 1st gear

    Halpoja on, mutta miten virtaa suhteessa samankokoiseen läpinäkyvään huiluun, löytyykö jostain puolueettomia testejä? Vaimennuskyky on varmaankin jonkun verran suoraa huilua parempi?
     
  2. veekasi

    veekasi Gearhead

    On noita pönntöjä testattu joskus V8/street&race. Ei mahottomia eroja, itse päädyin dynomaxeihin, jotka virtas hyvin ja vaimentaakin jonkin verran.
     
  3. 454SS

    454SS 3rd gear

    Laitettiin joskus mun Kadettiin tollanen turbo-vaimennin aivan putken loppupäähän. No kansirempan jälkeen sattu sitten olemaan sytkät vähän pielessä ja ampu kerran putkessa. Pamauksen seurauksena vaimennin muistutti lähinnä tiineenä olevaa sikaa. Taitavat olla aika ohuesta pellistä väännettyjä.
     
  4. Holley

    Holley Gearhead

    Hih, jollain muullakin sitten sattunut...
    Sain joskus '96 autoni taas "nippuun" minkälie rempan jäljiltä, kiihdytys 1, 2, 3,
    vauhtia 120-140 km/h, yks kaks veto häviää ja alkaa hirmuinen moottorijarrutus...
    sitten kuuluu kaksi jokseenkin kovaa pamausta ja mieli synkkenee.
    Sitä siinä kerkiää kuvittelemaan vaikka mitä, vaikka koneessa ei olekaan
    päällisiä vaurioita. Lopulta onneksi vilkaisu auton perälle, jossa kaksi 110 mk:n turbodaytonaa on muuttunut palloiksi, huhhuh. Syynä hetkeksi hävinneet sähköt, jotka yhdistettynä 750 Holleyhin ja manuaalilootaan täyttivät pakoputkiston bensalla, eivätkä nämä vaimentajat ole "läpivirtaava".
     
  5. jaszu

    jaszu Gearhead

  6. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mulla on kolissu pihalle muutaman erilaisen marteliuksen ja simonssin vaimentajan sisuskalut ekana keväänä. Mieli tekis tehdä semmonen flowmasterin tyylinen, jos semmonen vaikka jaksais pari vuotta ruostumatta rikki, niin että se vaimentais ääntäkin vaikka.
     
  7. HenkkaTurust

    HenkkaTurust 1st gear

    Nii-i, mutta mistä halpa äänenvaimentaja, joka olisi mahdollisimman äänekäs? Perimätiedon mukaan joku Cherry Bomb pitää helvetillästä mökää (musiikkia) mutta maksaa paidan päältä. Somoin Simons on kallis.
     
  8. Razorass

    Razorass 1st gear

    Cherry pommit motonetistä, oli vielä pari päivää sitten läjä putkiosastolla. eikä maksa mitään.
     
  9. cartman

    cartman 1st gear

    Ostin 2,5" Cherry Bombin ja ihmettelin, että onpa melkoisesti pienempää putkea sisältä. Tarkempi tutkimus osoitti, että 2" ja 2,5" vaimennin ovat täysin samoja, vain päädyt eri kokoiset...
     
  10. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Ei mitenkään ainutlaatuista ja vain cherrybombeja koskevaa. Kantsii tsekkaa.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

Kerro tästä muillekin!