Tasavirtalataus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Bandicoot, 6.3.2008.

 1. Bandicoot

  Bandicoot Gearhead

  Miten kytketään merkivalonpiuhat releseen tasavirtalatauksessa,valopalaa koko ajan ei sammu vaikka lataa kyllä.
  Kytkentäkaaviota en löydä ja päässä on oikosulku.
  Releessä johtimelle paikat seuraavasti Bat,Gen,Ground.
   
 2. Makinpa

  Makinpa 1st gear

  Koita Bat ja Gen liittimien väliin.
  Kun laturi ei pyöri niin Gen nastan jännite 0 mutta Bat luonnollisesti 12V.
  Laturin pyöriessä molemmissa n:12V, eli jännite lampun molemminpuolin sama ja lamppu ei pala.
   
 3. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Lainaan tätä aihetta kun on sopiva otsikko, nääs kun 165 Fergusonin kanssa on propleema.Vaihdoin siihen just uuden tasavirtalaturin kun vanha ei ladannut (tai niin luulin) ja kaksi kiinnityskorvaketta puuttui.. Uusi laturi paikkaan, apuvirralla käyntiin ja tunnin verran kovaa ajoa. Sen jälkeen koitin käynnistää uudelleen, mutta sanoo vaan naks. Koitin nyt yleismittarilla laturin päästä ja sieltä tulee 11,3 V. Akulle asti se ei vaan nyt jostain syystä pääse. Mitäs vaihtoehtoja on???

  T: Sähkökynä keskellä kämmentä.
   
 4. JKF

  JKF Gearhead

  Teikkönä polarisoinnin sille uudelle laturille? Ei välttämättä lähde toimiin ilman. Meni jotenkin niin, että akun + navalta tuikataan piuhalla hetkeksi laturin F-napaan tai jotenkin sinnepäin. Kannattaa varmistaa jostain ennen kuin tekee, ettei sauhahda mitään. Laturin mukana on ehkä tullut ohjeet. Ainakin jännitteensäätimen mukana olen nähnyt tulevan sellaisen ohjeen.
   

Kerro tästä muillekin!