Taunuksen sähköt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja mane, 12.10.2001.

  1. mane

    mane 1st gear

    Taisi jotain mennä persiilleen...

    Niin taunukseni sähköt hieman reistailee, eikä apu olisi pahaksi...

    Kun laittaa taunuksesta parkit päälle, niin toimii molemmat laillisesti, kyn siitä sitten laittaa lyhyet, niin ei toimi ollenkaan, ja kun vaihtaa pitkille, niin toimii hyvin, eli missäköhän vika..?

    Kun on virrat pois, jä vääntää vilkun viiksestä vasemmalle, niin parkki syttyy vasemmalle, ja oikealle, niin oikea parkki syttyy, vikaehdotuksia..?
     
  2. Sittana

    Sittana 1st gear

    Minulla tuo valosekoilu johtui yhdestä sulakkeesta joka pääsi löystymään eikä saanut kunnon kosketusta. Kun ajelit pimeässä pitkät päällä ja vaihdoit lyhkösille, niin valot hävisivät kokonaan. Ei kovin mukava tunne...
     
  3. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Täytyisi kyllä olla kaavio kädessä....

    Tuosta viiksen toiminnasta päätellen (siinähän oli muistaaksen pitkien vaihto samassa) hakisin vikaa siitä.

    Taunus ? vm ?, jos kaaviota katselis...
     
  4. Micky

    Micky Gearhead

    Eip olis varmaan iso homma ku tsekkais eka polttimot enne ku purkaa koko autoo molemmat voi palaa myös yht aikaisesti...sulakkeistakin kannattaa putsata paskat pois välillä kun sulakerasiaan pääsee paskaa enemmän kuin paljon!!!
     
  5. ana57

    ana57 1st gear

    Vaikuttaa maadoitus vialta, ainakin tuo viimeinen osio viittaa siihen (vilkku päällä palaa parkit), parkkipolttimot on n. 5W vilkkupolttimo n. 20W, vilkku maadoittuu parkin kautta, jolloin vilkku polttimo ei jaksa palaa mutta parkki jaksaa, aiheuttaa kyllä kaikkea muutakin kivaa.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vaikea kaukoparantaa mitään ilman seemoja.

    Kaverin Caprissa oli myös tuo mystinen vika jossa ilman avaimia sai sytyteltyä vilkun viiksestä parkit eri puolille. Mutta virrat päällä systeemit pelas niinkuin pitikin. Esiintyi kostealla ilmalla.

    Mutta eihän Taunuksessa ta missään vahemmassa autossa, varsinkaan Fordissa, ole sähköt kovinkaan monimutkaiset. Kun ei ole mitään ruisku heebeleitä. Itse aion ainakin omasta Capristani repiä kaikki vanhat johtosarjat hus pois ja rakentaa uusilla osilla (releet, sulakkeet, liittimet ja johdot) paljon paremmat. Vanhoissa autoissa on sähköjärjestelmät jo uutena perssiistä.

    MouTine!

    Pitääköhän tännekin rekisteröityä tai jotain..?
     
  7. mane

    mane 1st gear

    juu, täytyy tsekata maadoitukset ainaski, jos sieltä löytyis vikaa, ja samalla putsailla sulakkeen kantoja. Tuhnus on -73, ja ei ne sähköt voi kovin monimutkaisia olla... Voipi olla että laitan itsekkin kaikki johdot jossain vaiheessa uusiksi...
    Mutta kaikki vinkit ovat tervetulleita!!!
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Eikös tanessa sulakerasian pohja ole oikein kuuluisa vikojen aiheuttaja?
     
  9. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    On

    Vanhemmuuttaan, varsinkin kun se päällimmäinen muovi on hukkunut, hapettuu pahasti.

    Sama probleema on myös Caprissakin
     
  10. OpaS

    OpaS Gearhead

    Joku sanoi joskus jonkun väittäneen... Että parkkien pitäis (vanhassa Taunuksessa?) toimia vilkkuviiksestä juuri kyseisellä tavalla!? (Kun itselläni CoupeTaunuksessa oli havaittavissa sama ilmiö...) En kyllä todeksi uskonut!

    Jossakin muistaisin nähneeni I-korisen Taunuksen kytkentäkaavion, jonka mukaan lähivalojen releen ohjausvirta kulkee maihin kaukovalojen hehkulankojen kautta.
    Pitkien ohjaukselle taas on oma maajohto releeltä. Tämän hapettuminen aiheutti itselläni sen, että vaihtaessa lyhyiltä pitkille häipyi kaikki valot (paitsi tietysti parkit), eikä tullut takaisin muuten kuin kopeloimalla releen johtoja.

    Uudemmissa (76-) Tanareissa valorele on ilmeisesti vain jos on lisäpitkät, eli virta kulkee vilkku/valojenvaihtoviiksen kautta (?)

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: OpaS 2001-10-22 16:09 ]</font>
     
  11. timpura

    timpura 1st gear

    Taunuksessa on valorele konehuoneessa sisälokasuojassa, seuraa johtoja. Sama relesysteemi on monissa muissakin 70-luvun eurofordeissa. Releen alapuolella on suojamuovien alla sulakkeet, putsaa niiden kontaktipinnat ja laita uudet sulakkeet vanhojen ja hapettuneiden tilalle (kaikki !). Parkkivalojen kuuluukin toimia tuolla tavalla. Kuulemma saksanmaalla on ollu tapana jättää vain tien puoleiset parkit tällä tavalla päälle jos auto jää johonkin tienposkeen. Suomen maahantuoja on monista fordeista katkonu ko systeemiin virtaa syöttävän piuhan (valoviiksen juuresta) jo maahantulohuollossa.
     
  12. iji-69

    iji-69 1st gear

    joo mä oon käyttänyt taunuksen valorelettä tuplareleenä Caprissa, se vaati toisen kelan maa"karvan" juottamisen varsinaiseen maajohtoon,muuten en saanut Caprissa toimimaan. selvitys on vähän ontuva mutta kun luin edeltä mitä sanottiin pitkien polttimoiden kautta maadoituksesta,tuli vaan tämä mieleeni. talvitaunuksessani -78 ei ollut relettä laisinkaan vaikka ohjekirjan mukaan sellainen olisi pitänyt olla.taisi olla osat vähissä muutenkin ku kyseisessä 1,6:ssa on 2,0:n laatikko. tai sitte maanantaina Octoberfestin jälkeen kasattu! <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    He, Tanessasi on parkkikytkentä, jolla voi vilkkuviiksellä ohjaamalla jättää haluttaessa vain tienpuoleiset parkit palamaan. Se ei ole vika, vaan varsin yleinen varuste. Löytynee ohjekirjasta?

    Jos parkit sammuu lyhyille kytkettäessä ja sammuu pitkillä niin jaapa, jos oikein muistan niin parkkien sähkö menee molemmilla valoilla samaa reittiä...

    Joka tapauksessa Tanen ja muidenkin vanhusten valoviiksen ja myös vilkkuviiksen kytkimen voi purkaa ja putsata, vaikka se onkin kertakäyttöiseksi niitattu. Olen kasannut niitä mm. niitin reikien läpi pujotettavalla sopivan vahvalka rautalangalla, joka päät taitettaessa kiristää boksin kiinni.

    Rautalankaahan Voortimiehiltä löytyy.
     

Kerro tästä muillekin!