taunus 1.6

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja tomi, 10.2.2002.

 1. tomi

  tomi 1st gear

  päivää.. satuinpahan äskettäin ostamaan taunuksen..:smile: 1.6 sedanin vm. 82 ja suunnitelmissa olisi kesään mennessä kun rahatilanne sallii vähän laitella autoa. miten onnistuisi 2.3 v6 asentaminen kyseiseen pirssiin? siis tehdastekoisen coupe taunuksen motu... oon lueskellut tuolla palstalla 2.6 ja 2.8 asentamista mutta kiinnostaisi enemmin tää pienempi näin alkajaisiksi;) sen tiedän että 9" rummut joutuisi taakse asentaa (joutuuko vaihtaa koko taka akseliston vai riittääkö pelkät rummut ja hihnat?) oisko kellään kokemuksia 2.3 kulusta?(kiihtyy,vääntää,polt.kulut.) kyllä se varmaan vähän timmimpi peli olis kuin tää 1.6;) toinen mahdollisuus olis ollut sitten 2.0 neloskoneen asentaminen ja´ehkä lievästi piristää.. kumpa olisi teidän mielestä järkevämpää? vast.kiitollinen
   
 2. Roadrunner

  Roadrunner 1st gear

  No ysi tuuma rummut + muut heebelit. Ei tarvii vaihtaa akselii. Mun mielestäni kutos kone olis järkevämpi tai ainaski parempi.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Roadrunner 2002-02-10 23:51 ]</font>
   
 3. OpaS

  OpaS Gearhead

  Ts. jarrukilvet, sylinterit, kengät ja rummut menee vaihtoon...

  Parempi ja parempi?
  Jos koneelle ei mitään aio tehdä, 2.3 on vähän tehokkaampi (tosin myös painavampi) jne mutta 2.0 OHC:sta luultavimmin saa tehoja irti helpommin/halvemmalla. V6 ei sovi OHC:n vaihdelaatikkoon -> laatikko ja kardaani myös vaihdettava. 2.0 OHC sopii alkuperäiseen vaihdelaatikkoon, kytkinlevy kylläkin täytyy vaihtaa pikkurihlaiseksi ellei vaihda sitten 2.0 laatikkoa.

  Nothing beats cubic inches silti...?
   
 4. Taunus2.6

  Taunus2.6 1st gear

  Aivan, mitä enemmän kuutioita sen parempi :grin: alkaapa minunkin taunus-projekti saada taas tuulta alleen kun sain sen katastus ukon tajuamaan että jos nyt kanta-autotan kaarani niin saan muuttaa 50%. piti kaivaa konttorilla editan säädöspankista ko. sivu esille ennenkuin se uskoi. taitavat olla vähän liian varpaillaan nykyään nuo... <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_evil.gif">
  vielä kun sais nollat noilla muutoksilla mitä nyt on niin hyvä ois :grin: laitan tuon 2.6 (kohta) turbotetun myllyn siihen, ja sitte penkkiin ahtoja säätämään :grin:
  mutta kutoskone on helVETIn paljo mukavampi ajaa ku mikää nelonen, eli laita kuutonen jos vaan rahat piisaa, rakentaminen ja etenkin virittäminen on kallista kun ei oikee mitään saa valmiina, vaan pitää ite tehä tai teettää jossain. ja sekös kivaa.
   
 5. tomi

  tomi 1st gear

  oli vähän tarkotuksena laittaa 2.0l nelari pellin alle ja lievästi viritellä (nokka akseli, kaasari ehkäpä vähän suurempi vaikka 2.0 onkin weepperi jo entuudestaan ja ehkä peltisarja +putki) ja sit olisin vielä aatellut siihen sierran 5v lootaa.. mutta siihen palais aikalailla kuitenkin rahaa tuliskohan sitten vakio 2.3 kuutoskoneen remppa + asentaminen halvemmaksi? tietääkö ketään paljoko kuutoskoneen kiihtyvyys on?
   
 6. tomi

  tomi 1st gear

  ja kulutuskin nousisi varmasti samalle tasolle kuutoskoneen kanssa virittelyn jälkeen...
   
 7. Taunus2.6

  Taunus2.6 1st gear

  oma kutoseni remppa makso 6500mk mutta siinä oli kankien kiillottelua ja tasapainotusta ja lyijyttömälle muutos ynnämuuta mukana. mul ois muuten Dellorton 40mm sivuimutuplat uusilla putsareilla kaupan, kiinnostaisko? Sit ois 2.0is sierran ruiskusarja täydellinen 115hp pitäs antaa 2.0 kone ton kanssa. oli mulla 1.6:ssa. paa mailia iicca@hotmail.com jos kiinnostavat nuo.
   
 8. tomi

  tomi 1st gear

  täytyy katella,ei mulla vielä oo tarvetta mutta kesään mennessä varmasti mielenkiinto vois nousta.


  no nyt toi peltikasa kävi temppuilee! se on jo pidemmän aikaa vaellellut ja sammahdellut tyhjäkäynnillä mutta nyt se on vielä innokkaampana sammuilee tyhjäkäynnillä kärjet , tulpat,kondensaattori,pyörijä ja virranjakajan kannen vaihdoin ihan hiljattain. eilen katoin tarkistin katkoan välit uudestaan ja mun mielestä ne on ihan ok. kokeilltii säätää kaasarin tyhjäkäyntïä ja seosta..käynti parani hieman mutta katkomista esiintyy edelleenkin. kuulin että mahdollinen syy voisi olla virranjakajan kulunneisuus..kokeilin akselin välystä sivuttain ja pientä klappia siitä löytyi.. mikä olis teidän kommentit oisko virranjakaja syynä? paljoko ne maksaa ja mistä niitä mahtais enää saaha taunukseen? muutenkin olisin kiinnostunut eri varaosaliikkeistä joista tanikoihin vielä osia saa..
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Taunukseen kuten muihinkin Fordeihin varaosia löytyy http://www.miva-car.com
  Paikka on Nurmijärvellä. Kannattaa kysellä.
   

Kerro tästä muillekin!