taustapeilin liimaus lasiin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ajw, 4.8.2007.

  1. ajw

    ajw Gearhead

    irtosi transporterista (vw) tuulilasiin liimattu taustapeili. kokeilin loctitea, mutta ei oikein ottanut kiinni. milläs tuo menisi helpoiten ilman mitään kokeiluita? kuumaliima?
     
  2. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

  3. Bigiron

    Bigiron 1st gear

    Musta Sikaflex
     
  4. veksi

    veksi 1st gear

    Super Epoxilla liimattiin kerran yhteen Seattiin.
    Peili pysyi, mutta seuraavana talvena halkesi tuulilasi peilin kohalta. :oops:
     
  5. janzamar

    janzamar 1st gear

    Putsaa pinnat ja hae Porvoon lasista
    valmis tarra tuohon tarkotukseen :wink:
    On omaa hyvää kokemusta ja kolikoilla selviää.
     
  6. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    epoxilla liimailin myös beretassa ja hyvin pysyy.
     
  7. fmila

    fmila Gearhead

    Ainoa jolla pysyy varmasti on toi Kentin metalli-lasi liima. Jos saat sitä jostain käsiisi niin toimii kuin se kuuluisa "junan vessa". Ja ottaa heti kiinni, eli oo tarkkana kun laitat palaa lasiin, että varmasti tulee oikeaan kohtaan ja oikein päin. Jos yrität sitä kuivumisen jälkeen irroitaa, niin lasista lähtee pala kyllä mukaan.

    On noita muidenkin lasi-metalli liimoja tullut ihan työn puolesta kokeiltua, mutta ei ole niistä niin hyviä kokemuksia, ainakaan mulla.
     
  8. janzamar

    janzamar 1st gear

    Jaa..hämäs tuo että luki toi Porvoo-systeemi tuossa..
    kaipa Loviisassakin lasiliikkeitä löytyy.
    Ja pitää toi Loctitekin,toi tarra on vaan niin helppo.
     
  9. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Jonku peilinkiinnityspakkauksen hain Motonetista ja hyvä tuli, eikä ollu kalliskaan.
     
  10. Turnn

    Turnn Gearhead

    Pikaliimalla on pysyny.
     
  11. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Würthillä on sellainen kaksi osainen liima, jossa aktivaattori tulee sellaisessa pienessä lasiputkilossa. Liima ensin levitetään lasi pinnalle ja aktivaattori peilin varteen liimattavaan pintaan. Pakkauksessa tosin luki ettei Fordeille, mutta hyvin on pysynyt kummankin Fordin peilit kiinni.
     
  12. ajw

    ajw Gearhead

    täytyypä varmaan käydä noukkimassa tuollaista tarrajuttua. ihan meikäläisen juttu, hehheh...helpolla ja halvalla kun on kyse KÄYTTÖautosta.
     
  13. Aralditilla pistin Kaarnaan kiinni. Nyt pysyy jo neljättä vuotta hienosti.

    :lol: tämä sanoen varmaan irtoo tällä viikolla :wink:
     
  14. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Fordin varaosatiskiltä löytyy taustapeilin kiinnitystarra, hinta about 61 senttiä kappale. Tomii ainakin normaalikäytössä. Varmaankin löytyy myös VW-tiskiltä? Tarttuu parhaiten puhtaisiin pintoihin, putsaa pikaliimajämät pois.
     
  15. etna

    etna 1st gear

    No niin putos nyt leppäkyljen taustapeili kantapaloineen kaikkineen :mad: :rotfl:
     
  16. diiseli

    diiseli 1st gear

    Mie vetelin araldiitin 2-komponentti lasi liimalla. 2-viikkoo on ny pysynu, tosin aiemmissa käyttiksissä ei oo kestäny puolta vuotta pidempään, jotta saas nährä miten käy. Katsastukseen oli kuitenkin pakko jotain virittää :lol:
     
  17. LilRedTruck

    LilRedTruck 1st gear

    Volkkarin peilinjalka, jos on pyöreä on vähän kinkkinen siinä kun voi olla kolme pientä nystyä siellä lasin puolella jotka aiheuttavat sen ettei ohut liima osukkaan lasiin kun painat sitä lasia vasten. Joissakin on toi "liimapinta" reunoja syvemmällä koko jalan alueella, sama ongelma.
    Noihin on erillinen "liimakangas" joka täyttää ton välin ja liimaa vaikka molemmin puolin niin pinnat osuu toisiinsa. Liimaukseen oikeaa peilin liimaa, ei "pikaliimaa" tai epoksia, menee vaan lasi halki ton liimauksen alta. Myös Loctaitilla on Peililiimaa joka kuivuu noin 30 sec. mutta se on nimenomaan peilin liimaukseen, muitakin merkkejä löytyy. Jotakiuinkin kaikilla tuulilaseja asentavilla liikkeillä löytyy jonkin merkkistä liiimaa tuohon eikä ole kallista kun sitä limaa menee pari tippaa.
    Tarra kiinnitys on Fordin isokantaiseen jalkaan johon ei saisi liimaa käyttää, halkaisee lasin tuokin jos liimaa.
    Volkkarin "nystyt" voi tietysti myös hio pois jolloin tartunta pinta on tasainen vaan sitten on taas toi halk. vaara olemassa kun liima pinta on niin iso.
    Käynti lasiliikkeessä on usein helpoin ratkaisu.
     
  18. TanksAreFull

    TanksAreFull 1st gear

    Niin tarkalleen mikä mekanismi sen lasin halkaisee?
     
  19. Jza

    Jza Double Gearhead

    Miks niin? Eihän taustapeiliä tartte autossa olla... Ainakaan itellä ei ole kahdessa kakkosautossa moista löytynyt, eikä siitä ole kukaan mitään sanonut.
     
  20. overlap

    overlap 1st gear

    Loctite:llä on ihan tuohon tarkoitukseen ns.liimasarja.en oo kullut huonoa ko.sarjasta.Tosin,jos peili on "pelkällä"tarralla kuten esim.80-90-luvun euro voortit,niin sitten on se oma peilitarra..... :-?
     

Kerro tästä muillekin!