TBI arvuuttelua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja brain error, 30.12.2015.

 1. brain error

  brain error 2nd gear

  Ongelma alkoi noin kuukausi sitten,ei lähtenyt käyntiin.Vaihdoin sytytysmodulin,toimi pari viikkoa kunnes ei taas lähtenyt käyntiin.Vaidoin koko jakajan ja heräsi taas henkiin.Tein muuta remonttia ja auto seisoi pari viikkoa,eipä lähtenyt enää käyntiin.Armotonta starttausta ja vian ihmettelyä kolme iltaa ei ees luvannut.Jouluna kävi joulu ja käynnistyi yllättäen annoin käydä vartin ja sammutin,eipä lähtenyt enää.Seuraavana päivänä koitin ja taas toimi ja toimi koko päivän niinkuin vikaa ei ois koskaan ollutkaan.WTF.Nyt oli taas muutaman päivän huilaus ja kokeilin varovasti.Lähti käyntiin pitkän sahauksen jälkeen, mutta kävi kuitenkin hyvin.Heitin pienen lenkin ja huomasin että ei oikein kestä nopeaa kaasun painallusta,meinaa stumpata.Oisko arvuutuksia että mikä tähän ois voinu tulla,voiko esim. rikkinäinen TPS tappaa koko moottorin or what???
   
 2. Toope

  Toope 2nd gear

  Kuullostaa bensapumppuvialta,toimii satunnaisesti ja lopulta kuolee kokonaan.
   
 3. Rytari

  Rytari Gearhead

  ja ennenkun sen pumpun vaihtaa nii rele katsoa, jos on käynyt vähän huonoksi
   
 4. brain error

  brain error 2nd gear

  Bensapumppua oon myös arvellut,mutta se kuitenkin pyörii hyvin äänestä päätellen ja läppärunkoa kun kattoo niin strittaa ihan ok.Voiko bensan paineet olla liian pienet????
   
 5. Toope

  Toope 2nd gear

  Helpottas tietysti etäparannusta,jos tietäs mikä vehje kyseessä. Joskus oon törmänny vastaavanlaiseen tapaukseen,ja siinä oli syypää puola,joka anto heikon salaman tulpille.Joskus lähti tulille,joskus ei sit millään,vika löyty sit kun loppu kokonaan käynnistymästä,ja gaso haisi startatessa.
   
 6. brain error

  brain error 2nd gear

  Noh,tämähän on tämmönen vanha Chevy van johon olen vaihtanut tuoreemman tekniikan viisi vuotta sitten.Auto on toiminut nämä vuodet oikein hyvin.Puolaa en ole vielä vaihtanut,mutta toki testannut että kipinä tulee tulpille asti.
   
 7. Toope

  Toope 2nd gear

  Mullakin kyl kipinä tuli irtotulppaan,mut puristuksen alla ei sit jaksanutkaan räpsiä pytyssä,toisella puolalla sit heräs heti henkiin kun loppu se viimenenkin kipinä vanhasta.Voipi se tietysti bensanpaineen regun katkennu jousikin tehdä jänniä ilmiöitä,se kun näissä on useinkin poikki vanhuuttaan,ainakin tuon stumppaamisen tekee kaasua annostellessa.
   
 8. 59Kingswood

  59Kingswood Gearhead

  Siis myös häiriön päällä ollessa? Entäs ruiksttaako suuttimet silloin bensaa?
   
 9. Topias74

  Topias74 3rd gear

  Onko map-letku pysynyt paikoillaan?
   
 10. janiluo

  janiluo Gearhead

  Mulla ei ole aiemmin koskaan ollut TBI:ssä puolan kanssa ongelmia mutta vuosi sitten talvella teki vastaavaa kunnes eräänä kylmänä aamuna lähti ensin käyntiin mutta sitten sammui eikä käynnistynytkään enää vaikka sahasi akun tyhjäksi. Vaihdoin käytetyn puolan jo toimi heti ok. Ajoin 30km jonka jälkeen sammui ajosta eikä käynnistynyt enää joten hinausauto toi kotipihaan. Seuraavan aamuna vaihdoin uuden puolan eikä ollut enää vastaavaa ongelmaa koko vuonna.
  Suosittelen uuden puolan vaihtoa, virtalukon pohjan ja kaikkien liitosten tarkastamista. Bensapumpun vaihto vois olla hyvä jos ei ole iästä tietoa mutta painemittari bensalinjassa kertoo myös aika paljon.

  Jos jakajan moduli tai pickup coil hajoaa niin suuttimet ei suihkuta kun boksi ei tiedä että moottori pyörii. Bensapumpun releellä ei ole juurikaan merkitystä käyntiin kun se ei ole moottorin käydessä edes käytössä.

  - Jani -
   
 11. puna niska

  puna niska Gearhead

  Nii tuleeko suuttimista bensaa startatessa vaiko vasta kun kun lähtee pyörimään.
   
 12. Toope

  Toope 2nd gear

  Ja jos vasta käynnistyessä,niin öp anturi tarkkailun alle.
   
 13. brain error

  brain error 2nd gear

  OK,kokeilen puolaa seuraavaksi.Bensaa saa kyllä riittävästi,luulisin,kun äänenvaimentajasta lensi jo kuoret maata kiertävälle radalle käynnistyksen yhteydessä,Heh.
   
 14. Toope

  Toope 2nd gear

  Tuttu juttu..heh :lol:
   
 15. brain error

  brain error 2nd gear

  Jep,nyt kun pakkanen vähän lauhtui ja uskalsin vaihtaa toisen puolan,niin samantien heräsi ja tuntuis toimivan!! Tuossa kun olen ääneen asiaa ihmetellyt,niin moni muukin on maininnut että toi on TBI puolan ominaisuus että se hiipuu hiljalleen kunnes hyytyy kokonaan.Purkuautohan mistä tekniikka tuli oli vuosimallia 91,joten kyllähän toi 25 vuotta on varmaankin puolalle ihan kelpo käyttöikä.Kiitokset arvuutteluun osallistuneille ja jos jollain lojuu hyllyssä UUSI delcon puola voisin siitä kauppaa hieroa,tai sitten haen partsista ton MSD:n.
   
 16. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Noi puolat on niin halpoja että melkein kannattaa ensimmäisenä vaihtaa se kun tulee käynti/käynnistys ongelmia.

  Mulla on ainakin muutamassa (ei tbi) sillain ettei ole käynyt kaikilla kun kierroksilla ja ollut vika nimenomaan puolassa.
   

Kerro tästä muillekin!