Tehokas pulttipyssy?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja f34, 15.2.2019.

 1. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Ei 12v koneita... Tai sit käyttö on tosiaan kevyttä. Ostin milwaukeen tehokkaimman rungon joka lupaa 1300nm vääntöä, ei oo vielä loppunut kesken kuin avatessa 20mm läpipultteja jotka oli ruosteessa, niistäkin 3/4 lähti auki, yksi piti nitkauttaa alkuun piiitkällä varrella.
   
 2. valpas

  valpas Gearhead

  Juu, käyttötarkoitus määrittelee. Mulla nuo isot koneet ei mahdu mihinkään, mitä ruuvailen. Tuo 3/8" iskevä akkuräikkä sopis moneen paikkaan. Paineilmakonetta (1/2", ja 1/4") oon käyttäny, mutta pitää olla tosi tarkkana, ettei jää sormret väliin, kun ei oo iskevä, vaan vain vääntävä. Niin, ja se letku, vaikka onkin hyvä Lidlin nivel.
   
 3. valpas

  valpas Gearhead

  Ostin sen 3/8" akkuräikän.
  Pieni pettymys oli, kun se ei ookkaan oikeesti iskevä, vaan vääntää lopussa niin, että jää sormet väliin, ellei pidä varaansa! Het eka väännöllä ahtaassa välissä sormi jäi kynnen kohdalta väliin, ja mustaks olis menny, ellen olis heti hieronu voimakkaasti. Ihan pieni musta jälki jäi kynnen alle nytkin.
  Sitten testasin sen momentin. Ei oo 80Nm! 30Nm:n kohdalla tukehtu, ja sai pidellä lujasti kiinni (noin 15 kilon voimalla)! Testasin sen viisarimomenttiavaimella jatkamalla vääntöö! No, jos se olis sen 80 Nm, niin tommosella vääntävällä ei sais pysyyn käsissään. 20cm varsi vaatis 40kilon voiman vastaan pitämiseks!!!!!!
  Epäilen, että se 80Nm tarkoittaa sitä, kuinka kovaa sillä voi vääntää ilman, että painais kahvasta? Eli suunnilleen sen, mitä ilman mitään lisävartta käsistä lähtee!
  Isku ääni siinä on silloin, kun kiristys alkaa lähestyyn loppua. Lopuks jää se pelkkä kova vääntö päälle, mutta iskuefektiä ei ole silloin enää.
  No, pois en antas, vaikka ei hintansa arvonen ookkaan!

  Saatan kävästä huomenna IKH:lla juttelemassa mukavia.:mad: Siellä on ne Mansen Mörinät, ja paljo yleisöö....... Millwaukeen edustajat paikalla. Tuleekohan porttikielto sinne? No, otan edustajan sivummalle ensin, ja testataan laite yhdessä. Jos räikkä sitten toimii, kuten mun laite toimi, niin se iskevä sana pitäs jättää pois. Voihan mun räikässä olla vikaakin?

  Oikee iskevä pulttipyssy iskee niin kauan, kun painaa liipasimesta. Kyllähän sitäkin kiinni pitää pitää, ainakin niitä vääntävimpiä. Mistäs ne vastavoiman sais, kun ovat niin keveitä?
   
 4. speedy

  speedy Double Gearhead

  Mullon atlas copcon joku ... On kyllä voima riittäny omiin ja toisten romujen tarpeisiin.
   
 5. T5

  T5 Gearhead

  [​IMG]
  Tommonen on Sikapäivillä. Ei oo ainakaan pahan hintainen.
   
 6. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  oho. kahdella 5ah akulla. on kyllä halpa. ostaisin jos tarvisin. mutku on jo tota milwaukeeta.
   
 7. hzemax

  hzemax Gearhead

  Mites, ko ei tartte tollasta ko 2 kertaa vuuessa? kuoleeko akut , ko niitä ei käytä?

  Ittellä ei sellasta ongelmaa ole, ko on paineilma aina läsnä ja huskyn 900nm pyssy.
   
 8. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Eihän nuo räikät varsinaisesti mitään iskeviä ole. Ihan samanlainen räikkä niissä on kuin tavallisessa käsikäyttöisessä räikkävääntimessä, moottori vaan tekee (yhden napsun pituisen) liikkeen mikä moottorittomalla tulee ranteesta.
   
  Muokattu: 6.4.2019
 9. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Mul on tällänen. Aivan lyömätön peli autohommissa, ei o paljoa tullu paineilmaletkuja tuon jälkeen kaivattua ympäri autoa. Kaiken oon saannu irti ja kiinni mitä autohommissa on tarvinnu. Ja akkukin kestää pitkään, yhellä latingilla kummasti puuhastelee koko päivän.
  Voin kyllä varauksetta suositella.
   
 10. grantorino

  grantorino Gearhead

  Aika vähän harrastelet autoja, jos vain 2 kertaa vuodessa tarvitset?

  Mutta kyllä ainakin makitan akut on yllättävän sitkeitä, tuolla ammattikäytössä olen nähnyt koneita jotka olleet pitkään käyttämättä ja akku on pysynyt täynnä virtaa. Myös kylmissä olosuhteissa pitävät hyvin virtansa.
  Akku koneet on tätä päivää.
   
  valpas ja Charger´69 tykkäävät tästä.
 11. Charger´69

  Charger´69 Double Gearhead

  Ei oo mullakaan mikään iskevä se räikkä, Milwaukeen 1/4" siis itellä. Joo en tiiä mitä tolla väännöllä tarkottavat, voi olla että riippuu siitä akun koostaki millä ilmotettu. Nehän vääntää eritavalla mitä kovempi akku kiinni. Ja itellä ei oo kyllä ollu lähelläkään että olis lähteny räikkä käsistä siinä vaiheessa ku napannu kiinni :)
   
 12. valpas

  valpas Gearhead

  Jotkut vaan on parempia kun toiset! Kaikessa. Sille en voi mitään....
  Sulla on se vanhempi malli toden näkösesti, ja noissa vanhoissa pikkusissa ei oikeen mitään vääntöö ookkaan, verrattuna näihin uusiin.:)
  Ei se mullakaan enää sormia jätä väliin, eikä lähde käsistä, mutta oletin ekalla kerralla, että olis ollu oikeesti iskevä, kuten kerrottiin! Varsinaisissa ominaisuustiedoissa eivät sitä iskevyyttä ilmoitakkaan. Se on vain jossain otsikoissa. Jase isku tehostaa pikkusensitä kiristystä, vaikka lepokitka on isompi, kuin liikekitka.....
  Kävin aamusella IKH:ssa, ja myyjän kanssa kierreltiin momenttipenkkiin 1/2":lla (en muuten huomannu kattoo, mikä oli momentti, mutta käteen tuntu semmoselta 30-40Nm:ltä!). Myyjäkin huomas, että ei jää iskemään lopussa, vaan pysähtyy lopuks, kun pitää kunnolla kiinni. Koittaa kumminkin vääntää sillä todellisella max. momentilla hetken, joka ei oo se 80Nm, vaan paljon vähemmän. 3/8":lla se vaihtelee tilanteesta riippuen 30-40Nm:n välillä. Ihan hyvä sekin. Sitten voi lisää vääntää kädellä. Hyvä vehjehän tuo räikkä on paineilmallakin, kun ei tarvi liikuttaa räikkää. Painaa vain kahvasta. Sellanen on mulla ollu jo 30 vuotta.
  Pääasia on aina, että jokainen on omiin tekemisiinsä tyytyväinen.
  Aattelin nyt vaan, jos joku on tuommosta ostelemassa, niin tietää kiinnittää huomiota, ja testata se ostaessaan, tyydyttääkö sentoiminta.
  Tuossa se valo on hyvä, kun se sytyttyään jää palamaan joksikin aikaa. Ei tarvi koko aikaa painaa liipasimesta, että valo palais, niinkuin monessa porakoneessa on.
  Sitten se kahvan lukitus on kaks asentoinen, eikä jousipalautteinen. Mulla se on aina pois lukosta.
   
  jani5721 tykkää tästä.
 13. valpas

  valpas Gearhead

  Varmaan renkaanvaihdossa, ja alustan joissain pulteissa soiva peli, mutta ainakin mulla tahtoo kaikki hommat olla ahtaissa paikoissa konehuoneen puolella, johon tuommonen ei mahu. Ruosteisten pulttien kanssa nitkuttelu käsin on joskus viisasta, ellei oo parasta katkasta kiinnipäin ruuvaamalla heti alkuun.
  Tosiaan Akkukoneet on nykyisin ne, mitä kannattaa hankkia, erikoiskäsityökalujen lisäks. Kaikessa alkaa se aika näytteleen merkittävää roolia. Harrastuksessakin.
   
 14. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Vertasinkin pulttipyssyä pulttipyssyyn. Se on ihan eri asia sit jossei pulttipyssy muutenkaan mahu.
   
 15. valpas

  valpas Gearhead

  Jep. Ite aattelin vaan siinä mielessä, että mitä työkaluja tarttee niissä hommissa mitä tekee. Pylttipyssy otsikkohan tämä on, eli niitähän tässä. Akkuräikkä vain vähän liippaa otsikkoa......
   
 16. pepez

  pepez 3rd gear

  Ostin moisen torstaina, normi pyöränpultti lähtee ainakin:


  Muuta en ole vielä ehtinyt testaamaan. Ihan hyvänoloinen tuo mukana tullut hylsysarja.
   
 17. roope68

  roope68 3rd gear

  kaksi vuotta olen ollut tyytyväinen ryobi akku koneeseen 18v 5.0 Ah samat akut muihin firman vehkeisiin.
  oli hyvä apu kiilaperän rummun irrottamiseen.
   
 18. Lasse@

  Lasse@ 3rd gear

  On tuollainen lyhyt ja kevyt 1/2 paineilmakone hazetilta, samaa hl. Mahtuu ahtaisiin paikkoihin ja miellyttävä käyttää kun kevyt, suosittelen.

  07 ostettu 1/2 bosch mukana tänään usean auton renkaiden vaihdossa. Monenlaisissa rakennus, metallitöissä ja remonteissa mukana.
   
 19. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  jos esim. paineilma/sähkökoneet on muutoin käytössä mutta 2 kertaa vuodessa harrastaa jossain muualla kuin tallissa ja tarttis vaikkapa akkurälläkkää osien irrotukseen?
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 20. 6.2vani

  6.2vani Gearhead

  valpas tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!