Tehostajan huuhtelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja maddis, 11.5.2015.

  1. maddis

    maddis Gearhead

    Nyt viimein pääsin testailemaan tehostajaa pumppuineen ja ilmeisesti jossain on ollut vettä tai jotain, kun meni öljyt näppärän marjapuuron väriseksi (vaaleanpunaiseksi).

    Koetin huuhdella systeemiä, että laitoin paluuletkun kanisteriin ja kaatelin uutta öljyä säiliöön. Eihän se mihinkään huuhtoutunut.

    Otin säiliön irti (pumppu irrotettavalla säiliöllä) ja näyttäisi, että vesi mikä lie ei halua sekaantua öljyyn.

    Millä aineella tuota systeemiä voisi koettaa huuhdella puhtaaksi? Ja mikä lienee paras tapa siihen?
     
  2. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Viina!
    sehän sekoontuu veteen jos kerran kosteutta on järjestelmässä
     
  3. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Eikö pariin kertaan vaihto ja ajelu välillä muka auta? Onko se pumppu sit jotenkin rikki jos se tekee öljystä vaaleanpunaista vaahtoa, meinaan jos pumppu ei saa tarpeeksi öljyä niin sehän kavitoin ja vaahdottaa öljyä?

    Aika mustasta tervasta terveen punaisiin ovat palautuneet mulla kunhan vaan sen pari kertaa vaihtelee niitä.
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Pumppu sökönä. Vatkaa öljyn vaahdoksi.
     
  5. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    No juuri vastaavaa tein, pumpun vaihdon takia systeemissä oli ilmaa ja punaista (ATF) nestettä kun olin sillä sitä huuhdellut, noh, kaadoin säilion täyteen kirkasta tehostajan nestettä eli PSF:ää ja kone käyntiin. Paluuletku ampu sitten marjapuurot pihalle, ja täyttelin PSF:ää kunnes tuli pelkkää kirkasta nestettä ulos. Ei sieltä mitään tule läpi kone sammuksissa. Niin, pumppu sylkee koko systeemin tyhjäksi vajaassa sekunnissa, ei kannata pitkään käytellä tyhjillään.

    Voihan se rikkikin olla, mutta tossa johtu vaahtoisuus juuri ilmasta ja väri tosta koktailista.
     
  6. maddis

    maddis Gearhead

    Pumppu on vanin pumppu jossa on paluu pumpussa mutta myös säiliössä. Olen kytkenyt sen nyt niin, että vain säiliön paluu on käytössä. Aloin kytkemään testin vuoksi paluuta myös pumpun paluuseen (joka normaalisti ollut mulla tulpattuna) ja kun otin tulpan pois niin sieltä alkoi tulla solkenaan öljyä, että eikai tuolla ole merkitystä vaikka tuo on tulpattu. Tietysti vois kokeilla laittaa paluun tuonne pumpullekin jos se käynnissä ollessa ei saiskaan tavaraa tarpeeksi säiliöltä, mitä nyt kyllä hieman epäilen, kun aika reilu reikä sieltä säiliöltä pumppuun on.

    Kun katsoo säiliön pohjalle niin näkee että jotain ylimääräistä siellä on joka ei halua oikein öljyyn sekottua. Viinaa voisi tietysti kokeilla, mutta milläs sen viinan saa pois järjestelmästä? :)

    Ja juu, käyttelin konetta kun huuhtelin, mutta vaikka öljyt vaihtui niin väri pysyi.
     

Kerro tästä muillekin!