Th-350 öljytilavuuden muuttuminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja reynolds, 22.10.2016.

  1. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Tietääkö joku täällä, että paljonko Th-350 öljytilavuus muuttuu (lisääntyy), kun laittaa sellasen alumiinisen öljypohjan...Vanhan peltisen öljypohjan tilalle?
    Tuon kaiketi pystyy jotenkin laskemaankin, mutta pitäisi osata matematiikkaa, ja minä en valitettavasti kuulu siihen osaaja joukkoon...
     
  2. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Lukee yleensä öljypohjan tiedoissa, esim. B&M:n deeppi pohja lisää tilavuutta 3 quartsia vakioon nähden. Mittatikkuhan silti toimii samalla tavalla ja 220 ATF maksaa alle 7 euroa litra :)
     
  3. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Ei tullut öljypohjan mukana mitään lappua, mistä olis löytynyt tieto.....Täytyy varmaan sitten öljytikun kanssa pelata, kun lisäilee öljyä lootaan.
     
  4. spede

    spede Gearhead

    Mittaa vanhan ja uuden erotus.
     
    Karpov tykkää tästä.
  5. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Eli...siis paljonko se uus öljypohja on vanhaa syvempi?
     
  6. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    mittaa vaikka vedellä pohjien tilavuus. Luulis onnistuvan suht helposti.
     
    Karpov tykkää tästä.
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Täytät sen askin öljyllä samalla tavalla kuin vanhankin. ensin se "vakiomäärä", litra tai pari siihen lisää, lämmitys ja sitten tikusta katsomalla ja tarvittaessa lisää öljyä.
     
  8. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Yleensä noiden alupohjien tilavuus on noin yhden litran (1 qrt) suurempia.
    Normaalimäärä ensin laatikkoon ja lisää siihen vaikka aluksi reilu puoli litraa päälle, tarkistus tikusta ja lisäys...käytä lämpimäksi ja taas tarkistus tikusta ja lisäys kunnes näyttää mitä pitääkin.
    Ainahan se öljymäärä tikun mukaan laitetaan, ei sen mukaan mitä jossain lukee...
     

Kerro tästä muillekin!