th-700 öljyn tummuminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja juniorijussi, 5.9.2002.

  1. juniorijussi

    juniorijussi 1st gear

    Ostin jonkin aikaa sitten Astron ja tiedän että yli 300tkm ajettu loota voi jonkin ajan kuluttua levitä ja täälläkin palstalla on ollut juttua öljyn tummumisesta.Haluaisinkin tietää että mitä se kertoo kun vaihdoin öljyt ja suodattimen ja 2 päivän päästä tarkistin öljyt niin olivat tummuneet jonkin verran eli ei enää punaista.Elikkä mikä siellä on kulunut/hajoamassa.Loota toimii suht hyvin ja hieman nykäisee/lonksahtaa kun vaihtaa 2:lta 3:lle.Öljypohjan magneetissa oli harmaata (savea)hieman.Paljonko tulee hintaa jos korjauttaa joskus koko laatikon että sillä taas ajaa 300tkm...

    Olen omistanut joskus alta 100tkm ajetun sportsiden-91(th-700)ja se oli kuin unelma ajaa.Vaihteet toimivat kuin jenkissä kuuluukin olla joten en ole ikinä joutunut automaattilootan remontointiin..

    Kiitos tästä hyvästä foorumista järjestäjille.Tästä on paljon apua tee se itse miehille ja kädettömille auton kans nysvääjille..
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Jos loota toimii ja kaikki pykälät löytyy ja silti öljy tuumuu niin vika on todennäköisesti rikkinäisessä turbiinin lukkolevyssä joka värjää öljyt. Loota pois ja remonttiin.
     
  3. Lettu

    Lettu Gearhead

    se hopeenvärinen jankki siellä pohjalla on kytkinlevyistä eli ei sen vakavampaa. isommat metallihiput on sitte asia erikseen, mutta niitä ei vissiin sitte ollukkaan

    T: käjetön
     
  4. juniorijussi

    juniorijussi 1st gear

    Joo laatikossa ei ollut muuta kuin harmaata liejua t-lusikallinen.Sitä tässä lähinnä kyselenkin että kauanko sillä uskaltaa ajaa ettei jää tien päälle ja paljonko tommosen Th-700 remontti maksaa että sillä voisi taas ajaa 300tkm.Täälläkin oli jossain juttua hinnoista mutta haluaisin rehellisen vastauksen sellaiselta joka on teettänyt..esim(Hartolassa)laatikko rempan ja kauanko se korjaus yleensä kestää.Voishan sitä tietysti ruveta soitteleenkin mutta informaatio yleisesti olisi poikaa.Varmaan kiinnostaa monia muitakin...

    Kiitos vastauksista.
     
  5. RokkiMikko

    RokkiMikko 1st gear

    Mulla makso th400 korjaus 2500mk ja oli korjaajalla 2päivää. Siitä vaihettiin ne kytkinpakat ja pari laakeria. Mä menin laatkko kainalossa mäntsälään Simo Jorosen pakeille ja sillä näytti homma onnistuvat. Moni on suositellut ja niin teen minäkin. Puhelin numeronkin saatte jos on tarvis.
     
  6. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    Siinähän se Simon nimikin tuli esille jota en muistanu. Simppa on pätevä ja halpa ja toinen on powermatic vantaalla pätevä ja halpa. TH700 korjaus maksaa 500 euroo - 1200 riippuen mitä tehään (powermaticin tieto) itte korjasin oman TH700, osat makso 400 euroo laatikon sisään. Turbiinin hintaa en muista.
     
  7. jviirret

    jviirret 1st gear

    Eikös sinne turbiiniin jää normaalissa laatikon öljyn vaihdossa jonkun verran vanhaa öljyä?? Joka sitten sekoittuu uuteen öljyyn ja värjää sen vähän tummemaksi kuin mitä uusi öljy on??
    Mutua, joku asiantuntia vois varmistaa...

    ,_,/ukka
     
  8. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    Korjaus oppaan mukaan turbiinin ulkokehälle kuuluu porata reikä josta oljyt valuu pois ja sitten hitsata se umpeen. En kokeillu porausta, kääntelin vain aikani turbiinia jotta sain mahdollisimman paljon vanhaa öljyä pois.
    Powermaticilla on turbiinin pesukone.
     
  9. tlento

    tlento 1st gear

    Hieman ohi alkuperäisen kysymyksen: Mihin kohtaan turbiinin kehää sen reiän voi porata, ettei turbiinin sisältö kärsi?
     
  10. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    No tossa paikat [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!