TH200R4 TV-vaijerin liike(matka)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Väpsy, 13.1.2023.

 1. Väpsy

  Väpsy 3rd gear

  Kuten otsikko kertoo, niin hakusessa TV-vaijerin liikematka, Jos sovittelis kyseistä laatikkoa koneen perään, missä ei ole sille valmiiksi vaijerille paikkaa, niin paljonko tuon vaijerin pitää liikkua välillä kaasuläppä kiinni -> WOT?
  Laatikko löytyy iteltä jaloista, mutta ei kaasaria mistä pääsisi vaijerin "vetomatkan" toteamaan.
   
 2. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Kaasareihin myydään osasarjoja joihin saat vaijerin helposti kiinni (edelbrock /Holley) Mä vaihdon Rokesteriin ensiöläppien akselin uudemmasta jossa oli valmis kiinnike Tv-kaapelille. Itse vaijerissahan on säätö. Yksinkertaisesti vaijeri kireällä kun kaasu täysin auki.
   
  maverick999 tykkää tästä.
 3. maverick999

  maverick999 Gearhead

  Tämmöisen avulla sihtailin omaa aikanaan. Joo kireelle wot ja siitä koeajolla hienosäätö jos vähän tarvii löysätä tai siirtää (kuva poistettu)
   
  Muokattu: 15.1.2023
 4. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Mun pitäisi kanssa tehdä 3x2 kurkkuiselle rochesterille tollanen. Edeliin olen ostanut uspartsista sen linkun kun pariin autoon noita askeja asentanut
   
 5. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  Onko tuossa joku esijännitys kun läpät on kiinni vai onko vaijeri silloin löysä? Mulla on vertailukohtana TH 700 ja siinä on pieni veto päällä koko ajan. Kaasarit on Stromberg-kopiot 3x2. Ekasssa versiossa veto on kaasun välitangossa. Ei oikein toimi kun liike kaasuvivussa on liian pitkä.
   
 6. Väpsy

  Väpsy 3rd gear

  Mut siis... Toi (0,109 + 0,016) x 25,4 = 3,175, eli ylöspäin pyöristäen 3,2mm. Siitä piirsin pikasesti tommosen kuvan:
  https://www.dropbox.com/s/svrthavlo37xhcl/Sieppaa.JPG?dl=0
  (pahottelut linkistä, toi kuvan lisääminen on niin...), mutta kuten tosta näkee, niin vaijerin veto näyttäis olevan 4mm noilla spekseillä.
  Mitä mä nyt en hiffaa, onko se oikeasti noin vähän?
  Mittasin vaijerista itsestään, niin se liikkuu laatikosta kokolailla 28mm, onko siinä tosiaan lähtökohtaisesti 24mm "esijännitystä" kun kaasuläppä on kiinni..?
  [​IMG]
   
 7. maverick999

  maverick999 Gearhead

  Joo hei siitä puuttuu 1! Eli 1.109 sori. :oops:
  Ja tuossa sliderissahan taisi olla jonkin verran säätövaraa niin, että se vetää sitten automaattisesti kireelle wot:lla kun avaa läpän. Muistaakseni se kiinnityspaikka kannattaa olla niin, että slider on suunnilleen ”kiinni” juuri kun wot vetää vaijerin loppuun asti. Sitten siitä samasta sliderista(kohan se oli) voi vähän löysätä jos halus vaihtokohtaa pienemmille rpm:ille, mutta liikaa löystyttämistä piti varoa, ettei loota tykkää huonoa. Nämä hatarat muistikuvat reilu 5v takaa, ja varmaan fiksummat korjailee…
   
  Muokattu: 14.1.2023
 8. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Näitä kaavioita löytyy paljon. Jossain vois olla vaikka tarkemmin annettuna mittoja
   
 9. Väpsy

  Väpsy 3rd gear

  No juu, nyt kuulostaa mittasuhteet järkevältä!
  Eli uudestaan, (1,109+0,016) x 25,4, niin se olis 28,575mm toi säde, ja siitä piirrustellen vaijerin liike maksimissaan n. 36mm. Minimissään (1.109-0,016) x 25,4 = 27,76, ja taas piirtäen kurkkaa niin minimiliike vaijerille n. 35mm.
  Tossa vielä linkit kumpaankin, jos joku muukin sattuu joskus asiaa miettiin ja selvitteleen:
  https://www.dropbox.com/s/tvrjqs44hhp2k5v/Sieppaa1.JPG?dl=0
  https://www.dropbox.com/s/uwph3if86arci3j/Sieppaa2.JPG?dl=0

  Kaivelin vielä ja tuolta löytyi myös ohje:
  https://transmissioncenter.net/shop/700r4-200-4r-throttle-valve-cable-instructions/
  siinä sanotaan että toi kaapelin kiinnityskohta pitäis olla 1 3/32" kaasuläpän akselilta, eli 1,09" ja 27,78mm, voinee pitää luotettavana kun kahdesta paikasta löytyy noin lähellä toisiaan olevat mitat, mutta ei kuitenkaan samat niin ei ole kopioitu :D
   
 10. janiluo

  janiluo Gearhead

  [​IMG]
  Josko Maveric999 vaihtais oikean kuvan tilalle?
   
  maverick999 tykkää tästä.
 11. maverick999

  maverick999 Gearhead

  Tää kun on nyt tässä niin poistan oman, ettei sekota
   
 12. janiluo

  janiluo Gearhead

  no käy se noinkin.:D
  Rupesin ihmettelemään mittoja ja googlettamaan sen sun kuvan mukaan ennen kuin luin seuraavia kommentteja niin mietin että kuinkahan moni muu ajautuu myös harhaan vajaasta kuvasta.

  Pitäisi 454 läppärunkoon lisätä tuo korva kun siinä ei ole ollenkaan. On vissiin ollut th400:lla alunperin. Vai onkohan niihin jotain valmista kittiä? Yleisimmät kitit on th350:n vivun korjaamiseen. Tietysti vois holkittaa ja vaihtaa samalla läppäakselin...
  [​IMG]
   
 13. Jaku

  Jaku Gearhead

  Mulla toi vaijerin liike on 34mm ja sillä on toiminut monta kesää.
   
  Väpsy tykkää tästä.
 14. Selli

  Selli Gearhead

  Vaihdoin myös syksyllä 200r4 laatikon itelleni ja sama säätö on edessä keväällä. Ei kerinnyt syksyllä säätelemään vaan meni suoraan säilöön. Hyvä että on nyt vähän kättäpidempää tuon säädön kanssa. Matkakiekat ainakin tippuivat kivasti kolmesta tonnista.
   

Kerro tästä muillekin!