1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

TH400 -"murisee" pysähdyttäessä

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja TheGräss, 7.6.2018.

 1. TheGräss

  TheGräss 1st gear

  Moro! Jeesaisitteko uutta harrastelijaa?

  Cadillacin TH400 on tosiaan alkanut pitää murinaa/rutinaa hiljaisilla nopeuksilla ja pysähdyttäessä esimerkiksi liikennevaloihin. Ääni jatkuu auton ollessa kokonaan pysähdyksissä aina kun ajovaihde on päällä. Parkkilla ja vapaalla ei ääntä kuulu.

  Muuten laatikko toimii just niin kuin pitääkin, vaihtamisessa ei ole ongelmia.

  Mikä avuksi?
   
 2. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Näin ollen, niin mietipä, voiko kyseessä olla joku vähän irtonaisen osan resonanssi? Ei siis lainkaan laatikossa. JOs vähän nostaa pakolla kierroksia, niin muuttuuko tai häviääkö ääni? Itse menny tohon halpaan jo parikin kertaa.
   
  lpr tykkää tästä.
 3. dodgeman

  dodgeman 3rd gear

  Ootko askarrellu laturin kanssa viime aikoina?
   
 4. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Jatkan tästä, kun mulla taitaa olla samanlainen "murhe" kuin aloittajalla - tosin lodjuna TH350. Ja ihan samat oireetkin eli kuuluu sellainen resonanssin-omainen "murina" just esim. valoihin pysähtyessä. Riittää, jos tyhjäkäynniltä saa kierrokset pois, niin "murina" loppuu ... ja alkaa uudestaan, kun kierrokset palaa tyhjäkäynnille.

  Ja sekin täsmää, että loota pelittää muuten kyllä kuin ajatus kokoajan.

  Alkanu ittekkin kyllä uskoa, että joku semi-irtonainen kikkare tuolla nyt resonoi, eikä välttämättä liity mitenkään lodjuun.

  -JJ-
   
 5. dodgeman

  dodgeman 3rd gear

  Mulla meni joskus uudesta laturista diodit, piti sellaista jurnutusta ja tuntui aivan kuin tulisi vaihdelaatikosta, kuului vain kun seisoi esim liikennevaloissa.
   
 6. TheGräss

  TheGräss 1st gear

  Tottatotta. Eipä käynyt itselläni edes mielessä. Täytyypä kokeilla miten ääni elää kun pakolla antaa kierroksia, ja tsiigailla mikä voisi olla en verran löysällä että jurnuttaisi. Kiitos tästä!

  Laturiin en ole koskenut kertaakaan sinä aikana kun auton olen omistanut. Mutta eipä tämänkään tsekkaaminen haitaksi ole.
   
 7. dodgeman

  dodgeman 3rd gear

  Ok, mä menin silloin sähkökorjaamon ukon luokse takasin ja kerroin murheeni ja kysyin että voisko liittyä mitenkään tohon uuteen laturiin, ukko sano että ota laturi irti niin hän laittaa sen penkkiin kiinni ja testaa, seuraavana päivänä soitti ja kertoi että vika on diodeissa, sain uuden laturin tilalle ja jurnutus liikenne valoissa hävis, ihmeellisintä asiassa oli se että ääni todella tuntui tulevan vaihdelaatikosta.
   
 8. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Diodi ehjänä ei pidä sen enempää ääntä kuin rikkinäinenkään.
   
 9. urho3

  urho3 Gearhead

  Tuskin se ääni siitä diodista tulee jos on oikosessa.
   

Kerro tästä muillekin!