Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. juhapih

    juhapih Double Gearhead

  2. janiluo

    janiluo Gearhead

    [​IMG]
    Kaikki ihmiset liikkuvat ja käyttävät tieverkkoa. Nyt tieverkon korjaamiseen pitäisi saada rahat autoilijoilta koska autot saastuttavat. Saasteetko niitä reikiä tiehen aiheuttaa?
    Mun mielestä kaikki saisivat osallistua talkoisiin jollain tavalla.
    :rolleyes:
    - Jani -
     
    jpalvima, eilhik, Jape105 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  3. valpas

    valpas Gearhead

    Uutisissa Sipilä heitteli juttua sarkastisesti ..ttuilemalla. Se on minun tulkintani?
    Anne on saamassa tietoa sähköautoista vihdoinkin.
    Uskoisin, että esim. täällä oodeellä se tieto olisi ollut jo aikaisemmin Annelle annettavissa.
    Tieto kerääntyy yleeensä aikaisemman tiedon päälle. Anne voi hyvinkin olla (tai sitten ei) tietäväinen sähkoautoista, ja autoista yleensä?
     
  4. sectoid

    sectoid Gearhead

    Satanen vetoa, että se GPS-kyttäys tuodaan esille taas jossain vaiheessa. Ei siinä mitään, koska työssäkäyminen on viimeaikoina alkanut nyppimään muutenkin, joten ei ole korkea kynnys lopettaa sekin autoilun ohessa.
     
  5. valpas

    valpas Gearhead

    Nyt koitetaan seurantaa ihan jonkun muun asian varjolla...
    http://www.v-traffic.fi/app/fi/
    Alykännykän näytöltä alkaa tihrusteleen ajaessa just, kun joku rekka on tulossa vastaan kapeessa paikassa...... Tommoseen kännykän käyttöönkö meitä houkutellaan.
    Kyllä ne liikennetilanteet näkee edessään, kun on vaan tarkkana, ja katselee ympärilleen. Tukokset poistuu ajallaan.
     
  6. valpas

    valpas Gearhead

    Sen verran vielä noista veteraaneista, että valtion Budjetissa on nytkin noin 7000 euroa/nuppi, kaiken nykyisen varallisuuden lisäksi. Hyvä, että on, mutta kelle ne oikeesti menee?
    LIVE tulee toimimaan samalla tavalla? Kuten veteraanien järjestöissä, itse veteraaneja ei ole tarkoituskaan enää avustaa, vaan vain järjestöjä, ja hyvin pyörivää organisaatiota.
     
  7. pantera

    pantera Double Gearhead

    Kyllä arppi oli van niin paljon parempi. Miksi kaiken pitää muuttua?
     
  8. mcmies

    mcmies Gearhead

    Samaa mieltä.

    Jos tiestön investoinnit ja ylläpito rahoitetaan tienkäyttömaksuin, maksuperusteen pitää liittyä siihen, miten paljon vekotin kuluttaa infraa. Toisin sanoen painoon. Päästöillä politikointi ei kuulu tienkäyttömaksuihin mitenkään.

    Nykymallissa infran kustannuksista ylivoimaisesti suurimman osan maksavat henkilöautoilijat. Tämä merkitsee muun muassa sitä, että henkilöautoilijat subventoivat Rovaniemellä asuvan autoilua vastustavan ituhipin itujen kuljetuksen Närpiöstä hipin lähi-itukauppaan. Siis siinä samalla kun subventoivat veronmaksullaan myös hipin toimeentulotukea...:D

    Bernerin mallissa tämä asia oli jätetty ihan puolitiehen. Hyvää siinä oli kuitenkin se, että myös ulkomaalaiset ajoneuvot olisivat joutuneet osallistumaan talkoisiin.
     
    valpas tykkää tästä.
  9. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Turha muutos on turhaa.
     
    Dusturecarn tykkää tästä.
  10. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Viranomaisten ei kannattais lähtee tekemään keksintöjä ja kehittämään uutta teknologiaa, siitä ei tule kuin järjettömiä kustannuksia ja huonosti toimivia järjestelmiä. Kannattaa antaa yritysten ja markkinoiden tehdä kehitystyö ja nimenomaan markkinalähtöisesti
     
    sämpy ja valpas tykkäävät tästä.
  11. stana

    stana 3rd gear

    Eikös tämä ole kolmas liikenneministeri joka sitä tarjoilee? Saa nähdä milloin uskaltavat väkisin sen ottaa käyttöön..
     
  12. stana

    stana 3rd gear

    Nojoo. Aamu tv:ssä joku oli tuota esittelemässä ja ammattiautoilijoita kokeiluun kaipas. Kumma kun ilman hf:ää puhuessa saa sakot, mutta jonkun helvetin näytön tihrustaminen on ihan ok.
     
  13. pantera

    pantera Double Gearhead

    Toi ammuteeveessä esitelty appi onkin käyttökelpoinen kun korjausvelka edelleen kasvaa , tiet muuttuu entistä huonoimmanks ,niin onkin kätevää laittaa tieto " jesuksen iso monttu" kaikille jakoon :eek: Se piruparka joka monttuun ajaa ja autonsa rikkoo niin se on vaan voivoi
     
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tai sitten vaan jatketaan nykylinjalla ja jätetään mobiili apit sinne omaan arvoonsa mappi ööhön.
     
  15. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Vuosia sitten kun oli nuo kehä kolmosen ketjukolarit, joissa muistaakseni kuolikin joku, oli kaverini paikalla rekan kanssa... Joutui tavallista autoilijaa tarkemmin miettimään ajoaan ja muuttamaan kolarisuman vuoksi reittiään... Katseli kauhulla kopistaan, kun kanssa-autoilijat vetivät kaasu pohjassa kohti ketjukolaripaikkaa ja suoraan päin sumaa... Ei mitään tolkkua...

    Ei, eivät nähneet liikenetilanteita edessään...
     
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Onhan se noinkin niin.
    Nyt muistan,että itsekkin motarilla kerran liukkaalla ylikovaa koheltaessa jouduin hidastusta hakemaan penkasta, kun jarrutus ei yksin auttanut. Lumipyryssä motarille mutkaan pysähtynyt jonon pää tuli liian nopeasti vastaan. Viimeiset ei painaneet jarrua, eivätkä olleet hätävilkkuja älynneet laittaa päälle. Taka seisontavalot ei herättäneet huomiotani aikonaan. Opin.
     
    Muokattu: 9.2.2017
  17. valpas

    valpas Gearhead

  18. eilhik

    eilhik Double Gearhead

  19. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tulee se jossain välissä väkisin koska eläköön neuvostoliitto, sekopäiset päästöjenvähennystavotteet ja muu sosialismi-orjuutus.
     
    DX tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!