Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Nyt pitäis noi haaskalinnut saada pois päiviltä. Ne vaan kiertelee ympyrää päidemme päällä. Vaalikarja ei ole ihan kuollutta vielä, mutta pystyykä se nousemaan ja puollustamaan itseään verenhimoista haaskalintulaumaa vastaan.

    Uusiin autoihin, jotka myydään jonkin tietyn päivämäärän jälkeen, nuo Belsebuubin matolaatikot ja seurannat sekä saastemaksut ym ym, mutta jo kaiken veroina maksaneet kinnerit vapaaksi noista pernerin perperiveroista. Ja vallasväki vaihtoon...

    Edelleen on saunan takana tilaa.
     
  2. sectoid

    sectoid Gearhead

    Liian suuri osa kansasta on herranpelkoisia kekkosslovakialaisia. Siihen sitten päälle maailmanparantajat sekä tilahousuiset evvk-tyypit. Lopputulos on se, että kukaan ei viitsi tehdä mitään edes itsensä hyväksi. Mielummin polttaisin kaiken omaisuuteni kuin antaisin valtiolle.
     
    Toope ja eilhik tykkäävät tästä.
  3. sectoid

    sectoid Gearhead

  4. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Kyllä lisää päästöohjaussosialismia ja muuta ihanaa.

    Eläköön neuvostoliitto ja lenin
     
    KajS tykkää tästä.
  5. litres

    litres Gearhead

  6. JTP100

    JTP100 3rd gear

    Eipä taida tässä hallituksessa paljon sosialisteja tai vihreitä olla, näyttää sujuvan siitä huolimatta tavan jäppisen kyykytys.
     
    KajS tykkää tästä.
  7. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Hallitus on täynnä vihreitä sosialisteja, toisella on vaan ruiskukka kauluksessa, toisella apila. Samaa paskaa vihersosialismia ne silti tänne ajaa.
     
    eilhik tykkää tästä.
  8. KajS

    KajS Gearhead

    Tuo oli hyvä:

    Kesällä 2018 voimaan tulevan liikennepalvelulain myötä kuluttajille tullaan tarjoamaan liikkumista palveluna, oman auton käytön sijaan.

    Vattu joo, ihan enemmistö ry:n ja kaikenvastustajien politiikkaa 1970-luvun punalippusuomesta.

    En morkkais vihreitä niin kauheasti, kun ne ei oo hallituksessakaan. Enemmän ihmetyttää kepun ja kokoomuksen ajama kansalaiset kyykkyyn-linja. Ja olihan siellä Soinin vene ja moottoripyöräverokin.

    Verotuksella Suomi kuntoon. Viis siitä, mistä ne rahat otetaan.

    Ehdotan huumausainekaupan totaalia laillistamista ja 24 % alvi siihen bisnekseen.

    Sori jos loukkasin jotakuta, mutta kiihdyin. Pysäköin silti slanttivanin minne huvittaa.
     
    talonmiehen vapaapäivä, chevytb02 ja eilhik tykkäävät tästä.
  9. sectoid

    sectoid Gearhead

    Koko Suomi sairastaa syöpää nimeltään sosialismi. Etäpesäkkeitä löytyy kaikkialta. En tiedä mitään vastenmielisempää kuin ihmisten elämän hankaloittaminen "yhteisen hyvän" nimessä.

    Suomesta puuttuu kokonaan oikeisto, eikä kunnollista keskustaakaan ole. Kaikki vain jakavat "yhteisen hyvän nimeen". Sosialismin suurin ongelma on se, kun muiden rahat ovat aina loppu.

    En osaa sanoin kuvailla miten vastenmieliseksi koen tämän sosialismin. Naapurin tilahousu ei viitsi käydä töissä, joten minä ja muut maksavat kaikesta enemmän.

    [​IMG]
     
    Toope, chevytb02, talonmiehen vapaapäivä ja 1 muu tykkäävät tästä.
  10. KajS

    KajS Gearhead

    Taitaa mennä politikoinniksi, mutta on perin ikävää, että tätä "Vuoden 2030 päästötavoitetta" käytetään keppihevosena yksityisautoilun taloudelliseen rankaisemiseen.

    Päästöt ja ympäristö kiinnostaa oikeasti vain joitain marginaaliryhmiä. Valtion kassan täydennyskeinona tuollainen päästösyyllistäminen on taas varsin oiva. Päästöjen kannalta tehokkampaa olisi lihantuotannon rajoittaminen tai lopettaminen. Puhumattakaan Kiinassa kaiken aikaa palavista kaivospaloista, joiden ympäristövaikutus on haitallisempi kuin koko Yhdysvaltain yksityisautoliikenteen. Tuo ei nyt liity Suomeen, mutta kuitenkin...

    Mutta ei se oo helppoa, onhan mullakin kinkkua eväsleipiin jääkaapissa. Ja koira syö jauhelihaa.

    Mutta vielä muinaismuistoja. Suomessa 1970-luvulla yksityisautoilun kimppuun käytiin erinäisistä syistä:

    1) Ei saa ostaa uusia autoja, koska kauppataseen vaje kasvaa.
    2) Ei saa ajaa, koska kuluu tuontipolttoainetta ja taas kauppataseen vaje kasvaa.

    1980-luvulla äkättiin, että yksityisautoilu on oiva rahasampo valtiolle; helpotettiin rahamarkkinoita ja joka toisessa pihassa oli uusi fiatuno, opelkadett tai toyotacorolla. Ja valtiovarainministeriö oli tyytyväinen.

    Jokainen, joka ajaa autolla, tekee aina auton sammuttaessaan ympäristöteon. Päästöt on auton sammuksissa ollessa melkein nolla (jotkut amerikkalaiset tutkijat keksi 1960-luvulla, että autosta haihtuu kaasuja sen seistessä).Mutta maailma on täynnä prosesseja, jotka kuormittavat ympäristöä 24/7. Lehmät piereskelee, tulivuoret käynnistyy omia aikojaan ja sademetsissä jauhetaan sähköä Wärtsilän laivamoottoreilla.
     
    Toope ja sectoid tykkäävät tästä.
  11. mcmies

    mcmies Gearhead

    Tämä on niin täydellisen kaistapäinen juttu, että ei oikein osaa edes sanoa mitään.
     
  12. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

  13. Buick-T

    Buick-T 2nd gear

    http://www.is.fi/autot/art-2000005232537.html

    Siitäpä sitten. Eipä taida kohta olla meidän verotus Berneristä kiinni. Tällä kertaa se varmaan nuijitaan sitten pakolla läpi, ja Suomi ilman muuta etunenässä vetämässä maksut tappiinsa. Se kun on maan tapa että täällä ei saa ketään päästää helpolla.

    Pitäisikö pikkuhiljaa vetää täälläkin Brexit... Eikö se ironisesti täällä olisi sitten Fixit? Voisi tosiaan nimensä mukaisesti korjata useammankin asian. Tai sitten ei, täällähän saisi sitten päättää kaikki epäkelvot itse sääntönsä.
     
  14. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Eli tota ne on ajanut koko aika. Oli kiire saada mokkulat testiin suomessa, et saa sit myytyä valmiiks testattua ympäri eurooppaa..... ainut että fixit äänestykseen tarvii saada "lupa", ei meidän päättäjät anna äänestää.
     
  15. Buick-T

    Buick-T 2nd gear

    Luultavasti. Olisihan siinä ollut valmis tuote. Ja nämä päättäjät sijoituksineen olisi saaneet tuotot taskuun kun taas me suomalaiset olisimme saaneet toimia koe-eläiminä.

    Ja täällähän saadaan äänestää vaan aiheista, joita "kansanedustajat" haluavat ja silloinkin vain niinkuin he haluavat...
     
  16. sectoid

    sectoid Gearhead

    Olisiko se ollut niin suuri menetys, mikäli natsit olisivat polttaneet Lapin sijaan pääkaupunkiseudun? Taas vituttaa.
     
    chevytb02 tykkää tästä.
  17. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Brysseli niiden kait olis tarvinnut polttaa? Eli ryssät yritti tehdä palveluksen meille.
     
  18. valpas

    valpas Gearhead

    Huh huh, on joku keksiny, millä otetaan rahat autoilijoilta pois!
     
  19. JTP100

    JTP100 3rd gear

    Liikenteeltä kerätään tällä hetkellä lähes 8 miljardia euroa vuodessa erilaisina veroluonteisina maksuina. Tästä rahasta palautuu n.2 miljardia takaisin tiestöön ym. liikenteeseen liittyvään ylläpitoon ja parantamiseen. Tältä pohjalta ajateltuna tuntuu aika oudolta puhe ns. "korjausvelasta" joka johtuu tiestön kunnossapidosta puuttuvasta rahasta. Yleensäkin ottaen ilmastonmuutoksen nimissä tehtävien muutosten maksumiehiä ovat tavalliset mattimeikäläiset ja hyötyjiä monikansalliset yritykset ja niiden omistajat. Tavallaan sosialisointiahan tämäkin on, pieni ryhmä sosialisoi itselleen isomman ryhmän rahat, vai millähän nimellä tällaista järjestelmää kutsutaan...
     
    KajS tykkää tästä.
  20. pantera

    pantera Double Gearhead

    fixit ei taida auttaa... no jos liityttäs venäjän federaattioon niin sitten ehkä, mutta muuten ei.
    Tää on ollu tiedossa jo vuosikausia mihin autoilunverotuksessa mennään.
    Suomistoliitossa vaan harataan vastaan niin kuin aina,haukutaan kaikkia jotka tohtii ehdottaa jotain muutosta vanhaan paskaan järjestelmään ja halutaan maksaa kiinteitä Kuitusen kehittelemimiä kuppaus ja ryöstöautoveroja mielummin kuin käytöstä eurooppalaiseen malliin.
     
    KajS tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!