1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

 1. cdi

  cdi Gearhead


  Eikös siellä pitäis kieltää yksityis autoilu? Siellähän on hyvät julkiset palvelut.
  Ja tämä esitys on yhtä relevantti kun sieltä esitetty vaatimus "metsien" miehille että sudet pitäis rauhoittaa.
   
 2. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Berner, sipilä ym. pellet edustavat eliittiä, jonka ainoa tarkoitus on alistaa kansaa.
  Aivan niinkuin amerikassa obama ja hillary edustavat tätä samaa eliittiä, mutta sitten siellä tuli vaihtoehto Trump ja kansa äänesti Trumpin voittoon.
  Kansa on kylläkin jakaantunut kahtia, ne jotka tajuavat eliitin kusetuksen ja sitten taas ne onnettomat lampaat jotka ovat täysin eliitin aivopestyjä.
  Nyt tämä sama vaihtoehto löytyy myös meiltä koti Suomesta, käykään siis kaikki ketkä ette ole vielä eliitin aivopesemiä lampaita täytämässä ja lähettämässä kannattajakortti, näin täällä Suomessakin voimme näyttää eliitille et kusetus saa riittää.
  http://tasavallanpresidentti.com/
   
  seppanenarto395 ja rampleri tykkäävät tästä.
 3. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Eipä tuosta meillä yhtään mitään saa, mutta joissakin firmoissa saattaa saada yhden kuukauden ylimääräisen palkan jne.
   
 4. WBBC

  WBBC Gearhead

  Jos ja kun nämä mustat laatikot tilataan kaikkiin autoihin, niin onkohan se Sipilän tai Bernerin kaverin, sukulaisen tai jopa oma firma, joka kyseisen satojen miljoonien arvoisen tilauksen saa?

  En yhtään ihmettelisi.
   
 5. WBBC

  WBBC Gearhead

  Jos ja kun nämä mustat laatikot tilataan kaikkiin autoihin, niin onkohan se Sipilän tai Bernerin kaverin, sukulaisen tai jopa oma firma, joka kyseisen satojen miljoonien arvoisen tilauksen saa?

  En yhtään ihmettelisi.
   
 6. Buick-T

  Buick-T 2nd gear

  Ei ihmettelisi kukaan mukaan. Eikä olisi edes ensimmäinen kerta kun näin toimittaisiin.
   
 7. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Aplicomin ja sipilän väliltä mm löytyy se yhteys
   
 8. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  siellä on jo semmoinen liittymä josta käytetään olikohan se panda nimi.siinä on nokia,ollila ja kolme muuta.että on se taustalla piilossa väsätty jo pitkään ja tulevat osakkeet on jo virtuaalisesti jaettu,enää lobattujen teko saada laiksi sen jälkeen kaikki on laillista.ja savet housussa ei mahdeta mitään.paitsi laitaa kaikki autot 6kk seisomaan,voi tulla ihmettelyä kassanhoitajalle
   
 9. juhapih

  juhapih Gearhead

 10. sämpy

  sämpy Gearhead

  Oivalsinpa tässä sellaisenkin asian, että jos mukaan tulee kaupunkien ruuhkamaksuja vieläpä kellonajan mukaan ja tiestöllekin lukuisia erilaisia taksoja, jotka sitten laskutetaan joskus perästä, niin miten hemmetissä mä teen asiakkaille tarjouksia ja millä kilometrihinnalla, kun maksut käytännössä vaihtelee jokaisen työkeikan mukaan eikä niitä edes kotiin päästyään tiedä että paljonko tällaiselle reissulle tuli hintaa. Ja reissuja on pitkin Suomea.

  Ehkä joku palvelu osaa kertoa reissun hinnan jälkikäteen, mutta matkataksat pitää kumminkin ilmoittaa asiakkaalle ennakkoon. Ja samalla reissulla saattaa olla hommia lähes kymmeneen eri kohteeseen ja jokaisesta pitäisi laskuttaa kulut erikseen. Nyt mennään vakio kilometritaksalla, mutta jos vaihtelu on reipasta niin reippaasti saa sitten olla ilmaakin tuossa kilometritaksassa. Vaikka keskimäärin kulut pysyisikin samana, niin taksaa saattaa tällainen pk yrittäjä joutua nostamaan 20c/km ettei tule takkiin. Tapahan se on sekin saada inflaatiota aikaiseksi.

  Tulee tarjoukset olemaan melko monimutkaisia, jos pitää eritellä kaikki ajot erikseen. "Helsingin vyöhykkeellä kolme ajettavat kilometrit *c/km jne..."
   
 11. sämpy

  sämpy Gearhead

 12. jenkula

  jenkula 3rd gear

  Eiköhän Navman tai joku muu ajopäiväkirja(on realiaikainen)pysty lisäämään automaattisesti erilaiset hinnoittelut valmiiksI.

  Asiasta sivuten.Räpsäytti poliisin kamera-autosta kuvan,muka ylinopeutta ko.alueella 9km/h ja risesakko tuli.Kattelin ajopäiväkirjasta ettei muuten pidä paikkaansa,ylitystä oli 3km/h.Valitus tehty ja ajopäiväkirjasta vedenpitävä todiste nopeudesta kameran kohdalle.Saa nähdä miten käy.Jos ei sakko mitätöidy,niin sitten alkaa viivytys taistelu,katotaan meneekö oikeesti ulosottoon tai mihinkään.
   
 13. sämpy

  sämpy Gearhead

  Tosiaan perästä tai reaaliajassa voi kulut selvitä, mutta asiakkaalle pitää kumminkin kertoa etukäteen kilometritaksa. Ja kun ruuhkamaksutkin voi vaihdella ajankohdan mukaan, niin ei voi edes kertoa tietyn kohteen taksaa etukäteen vaikka ohjelma sen näyttäisikin, paitsi tosiaan arpomalla yläkanttiin tai pelaamalla lottoa ja toivomalla ettei asiakas lähetä paikalle ruuhka-aikaan useammin kuin tuli arvioitua. Työaika kun on 0-24.

  Tai sitten tarjouksesta tulee ihan kauhee himmeli, jos ei mene läpi "kaikki korotettujen maksualueiden maksut lisätään kilometrihintaan" ilman sen tarkempaa erittelyä. Mutta jotkut on sellaisia nipottajia ettei tuollainen välttämättä kelpaa.

  joka tapauksessa lisää työtä teettää, jos ei ala ostamaan lisähimmeleitä jolla kaikki kirjanpito ja laskutus tulisi automaattiseksi. Käsin tekemällä voi vaan fiksailla kaikenlaista sellaista mitä tyhmä kone ei ymmärrä eikä ohjelmoija ota huomioon.

  Maailmalla saakin sitten nauraa, kun yksinkertaisen tavaran ostaminen kestää sen 5 minuuttia, kun "järjestelmä ei taivu tähän ja tuohon".

  Itelle riittää pilvikalenteri johon kirjoittaa muistiinpanot ja käsin syöttää exceliin ja laskuihin, ilman sen kummempia kolmannen osapuolen hienoja automaattiajopäiväkirjoja ja laskutusohjelmia. Tiedon hakeminenkin on helppoa vaikka 2 vuoden päästä ja pysyy 100% kärryillä missää mennään.

  En todellakaan aio ryhtyä minkään ohjelman lakeijaksi ja armoille, vaan teen jatkossakin mitä haluan. Tarpeeksi jo harmia verkkokaupan kanssa, jossa ulkopuolisen toimijan laskun luonti on automaattista eikä taivu mihinkään muutoksiin.

  Perskele minä teen vaikka bicin kuulakärkikynällä ruutupaperille laskun jos haluan. :p
  Taistelen viimeiseen saakka oikeudestani "käsityöhön".
   
  Naumasto tykkää tästä.
 14. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Sämpy, laita yrittäjän näkökantaista mielipidettä menemään myös KANSANedustajille tai/ja muuhun mediaan näkyville.

  Aiheestahan aukaistaneen joku "ota kantaa" palaute juttu, lieneekö tiukasti moderoitu korea tyyliin "ei niin mieluisat" kannanotot suoraan roskakoriin...
   
 15. valpas

  valpas Gearhead

  Polttoaineen yhteydessä kerättävät verot varmaan kattaisivat tiestön ylläpidon, ja rakentamisen. Otetaan ne vaan sieltä vain siihen käyttöön.

  Ollila kertoi jossain, että mokkula maksaisi noin 30 euroa, ja kertoi, että siittäsaisi palvelutietona viestin halvimmista jakeluasemista. Oli naurettava kädenojennus taviksille häneltä. Yritti asettautua meidän asemaan. Jonkinlaista naurettavaa kosiskelua.
  Merkki siitä, että on vahvasti mukana Liikennekaaren kehitystyössä, eikä varmasti ilmaseks.
   
 16. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

 17. kustomkuuppa

  kustomkuuppa 3rd gear

  Suomenruotsalaisen vasemmistolaisen kaupunkilaisnaisen logiikkaa: Lii Andersson ihmettelee Verkkouutisissa, että miksi kaikilla pitää olla oma auto kun kaikilla ei ole kerrostalossa omaa hissiäkään! No ei tarvitse ollakaan, kun kerrostaloasukkailla on tämän joukkoliikennevälineen lisäksi käytössä portaat ja omat kengät, joilla pääsee liikkumaan omaan tahtiin silloinkin kun hissi ei toimi tai muuttotalkoolaiset ovat omineet sen koko päiväksi! En tiedä onko kenkäveroa koskaan ollut muualla kuin Mikkelissä jossa on sen niminen kahvila-museo-myymälä. Mutta Liin logiikalla tällainen maksu pitäisi varmaan perustaa ja varustaa jokaisen lipokkaat askelmittarilla ja lähettimellä, jonka tietojen perusteella kiinteistöyhtiö tietäisi laskuttaa kenkäveroa kymmenen kertaa sen mitä portaikkojen ylläpitoon menee. Samalla voisi myös muistaa lisämaksulla niitä jotka liikkuvat turhan päin yöllä tai kopistelevat liian kovakantaisilla buutseilla.
   
  AnHie65 tykkää tästä.
 18. Naumasto

  Naumasto 2nd gear

  Kyllä tässä ois pienen informaatiosodan paikka!

  Nyt vaan jokainen laittaa viestiä menemään,eri foorumeille ja kommenttiosioihin yms.Viikon ajan vaikka yks päivässä,joka päivä eri paikkaan.Viestin kirjoitukseen menee ehkä 5minuuttia,sama aika kun lukiessa vaikka tämän topikin uudet viestit.Eikä tarvii olla edes niinkään vaikeeta...copypastee tosta joitain pääpointteja ni siinä se,tärkeintä ois saada mahdollisimman paljon melua aikaseks!Enemmän omistautuneet voi laittaa enemmän,aina parempi.

  Mielellään vielä järkeviä viestejä,joissa asia kerrotaan kiihkoilematta ja ymmärrettävästi sille peruseinarille/tavanmarjaanalle.Jospa sais ton loppukansankin heräilemään ja tajuamaan tilanteen.Eniten ärsyttää kommentit tyyliin "onhan sulla puhelin taskussa jota voi seurata".Sen voi jättää kotiin,URPÅ!Auton jos jättää kotiin ni ei pääse pitkälle,ainakaan nopeasti.Muutenkin aika paha paikka alkaa antamaan pikkusormee!

  Jos esim. kaikki jotka tähän topikkiin on kirjoittaneet laittasivat viestiä em. tavalla,saatas aika paljon mekkalaa aikaseks.Siis jos on asiaa vastaan,en oo varma mut ei oo tainnu hirveesti puolestapuhujia olla.Saa toki ton puolestakin rummuttaa jos haluu ampua omaan polveensa!

  Mitäs sanotte?o_OJotain muuta,mitä?Tehdäänpäs nyt jotain asialle!!!
   
 19. -rautis-

  -rautis- Gearhead

 20. Dataviilaaja

  Dataviilaaja 2nd gear

Kerro tästä muillekin!