Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Ja tarkistus maksaa 9,90e + kirjautuminen pankkitunnuksilla...

    Virkavallan autoon näyttö jossa näkyy bernerivelkaiset kulkupelit.

    km perusteinenhan jo on nyt olemassa, p.a. hinnassa !

    vko/kk/vuosi maksu ei sekään liene reilu kaikkia kohtaan.


    Toi live oy oli bernerin akan omaa säätöä kyttäyslootan päälle, vaikka kyttäyslootaa ei tulis niin ny pitäis vielä kuitenki nyhtää viimesetki ropot alamaisilta, eikö se lastensairaala kusetus 35 milliä kansalaisten rahaa jo riitä?
     
    eilhik tykkää tästä.
  2. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Mä luulen ettei berberi tota ole keksinyt, vaan se otettiin vaan ajamaan toi läpi. Onhan sitä niin moni ennen berberiä yrittänyt. Kauas tästä nyt on ku ekan kerran tästä puhuttiin? 10v? Ei ole berber mitn muuta tainnut ajaakaan nyt tuolla isossa talossa, et kyllä se tuli ihan vaan ton takia mukaan, täksi yhdeksi kaudeksi. Ei sillä ole mitn mielenkiintoa suomen asioihin, eihän se ollut edes suomen kansalainen ennen ministeriksi ryhtymistään. Tuli maksusta paikalle ajaa asiaa, mitä muut ei saanut ajettua läpi.ja mehän tiedetään miksi maksullisia naisia kutsutaan :odroll:
     
  3. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Vaimo :poff:
     
  4. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Ajoi tämmöistä asiaa kuka tahansa, maksusta tai ilman, ei sitä pidä päästää tapahtumaan. Olemassa olevan, toimivan systeemin systeemin "vika" on ettei siitä saada kupattua miljoonia yksityisten raharikkaiden veronkiertäjien taskuun. Eikä pidäkään saada.
     
    eilhik ja J.J. tykkäävät tästä.
  5. T.

    T. 3rd gear

    ~8 miljardia kerätään rahaa, ja alle 2 käytetään tienpitoon. Joku ministeriö-heppu oli valitellut että raha ei vaan riitä tieverkon kunnossapitoon. ~75% rahasta siis häviää jonnekin. Jos vaikka prismassa olisi hävikki samaa suuruusluokkaa niin pitkäänkö touhua katseltaisiin?
     
    mukko ja 4d sedan tykkäävät tästä.
  6. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    ei keksinyt ei ja hyvinkin vaikuttaa että otettiin ulkopuolelta tekemään likainen työ.
    Tästä oli jossain artikkeli että tällä vosulla on joku oma rahastussäätö tuon liikennekaaren päälle joka piilotettiin nyt vain kiireellä väkisin mukaan... tais olla joku linkki tässä ketjussa asiasta.
     
  7. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Iltalehdestä lainattua:

    "Liikenne- ja viestintäministeriön toiveena on, että kuukausimaksun maksamalla voisi käyttää joukkoliikenteen lisäksi myös esimerkiksi taksia ja vuokra-autoa. Liikennevälineiden yhdistely olisi teknisesti mahdollista, sillä lippuja ostetaan ja autoja vuokrataan pitkälti netin kautta."

    Tämä kuulostaa ehkä toimivalta kehä kolmosen sisäpuolella, mutta täällä maaseudulla tuo on unen näköä ja ei mitenkään toteutettavissa. Mistä aamulla taksi työmatkalle, bussia ei ole kulkenut työmaan suuntaan enää noin 10 vuoteen. Ei auta netti tähän pulaan, Pikku pitäjään pitäsi saada varmaan 200 taksia lisää kuskaamaan väkee töihin.
     
  8. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Eli tämä menee samaan kastiin sen aiemman autopaketti ehdotuksen kanssa, kun peloteltiin että autoilu kielletään....
     
  9. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Täsmennetään sen verran, että "liikenteeseen" käytetään liki 2 miljardia mutta tieliikenteeseen vain reilu 800 miljoonaa. Kuitenkin ymmärsin että se 8 miljardia olisi nimenomaan tieliikenteestä kerättyä rahaa? Oikokoon ken tietää, liikennehän tarkoittaa myös lento ja vesiliikennettä.
    Ja tuo kerätty summa nousi 2009-2015 n. 2 miljardilla. Teiden kunnossapitoon tuosta 0€ ??
    "ei valtiolla ole rahaa".
     
  10. jenkula

    jenkula Gearhead

    Suomen valtio on ylivelkaantunut rajusti ja velanhoitokyky ei näytä hyvältä pitemmällä aikavälilä.Uutta velkaa tulee kokoajan lisää ja syvemmälle vaan painutaan.Jostainhan se raha on yritettävä repiä että saatas edes velkojen korot hoidettua,nyt maksumies on liikenne.Tämä mitä digitaalisaatioksi kutsutaan on vasta alkusoittoa tulevalle.
     
  11. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Joku ehkä luuli, että porvarihallituksella saataisiin valtion virkakoneistoon ja kulurakenteeseen järkeä. Kenties kehitysapuakin järkevämmäksi, yritystukia tuskin.

    Mutta saatiin vaan kansa verolle ja tuhlaus jatkuu.
     
    1purehell tykkää tästä.
  12. jenkula

    jenkula Gearhead

    Valtio voi huonosti ja iso osa kansalaisistakin,esim.työttömyyden takia,mutta aika monella menee hyvin kaikesta huolimatta.Se porukka millä menee hyvin,viis veisaa miten muilla menee ja se porukka yleensä päättää kaikesta mahdollisesta.
     
    valpas tykkää tästä.
  13. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

    Kyllähän se on niin että erilaisille foorumeille kirjoittaminen on lähinnä oman vitutuksen purkamista, eipä näillä lopputulemaan vaikutusta ole. Itseänikin vituttaa suunnattomasti mahdolliset mp-verot, tienkäyttömaksut sun muut, mutta itse en ainakaan tiedä millä vastustaa oikeasti.

    Koska, mikäli päättävät jotain maksattaa niin kysehän on vain siitä millä tavalla sen tekevät. Siinä mielessä on aivan turha uhota että minähän en kyllä maksa. Muistatte varmaankin maksun nimeltä tv-lupa? Silloin vielä oli mahdollista luopua telkkarista kuten myös maksustakin. Nythän me kaikki maksamme yle-veroa, oli sitä laitetta tai ei. Maksat tuon veron jo ennen kuin edes palkkarahojasi näet. Kuinka moni tänä päivänä tästä uhoaa kun maksu on jo realiteetti.......tai mitä sille edes enää voi.

    Tarkoitan tällä nyt sitä että mikäli asioille haluaisi jotain tehdä niin se pitäisi tehdä nyt. Valitettavasti itsekin vain urputan asiasta kun en osaa sille mitään konkreettista tehdä.

    Mp-veron suhteen toki voin tehdä, ottamalla mopot pois liikenteestä tai myydä ne. Tosin nuokin ovat itselleni kivoja laitteita mutta ei niistä myymällä mitään saa, tuskin niitä kukaan edes ostaisi. Ja onhan niillä nyt kiva halutessaan joku lenkki aina heittää.

    Mistä osaa muusta elämästä sitten ottais ne rahat että voi jenkillä ajaa ja mopojakin ulkoiluttaa?

    Ei nää Suomen sisällä olevat fyrkat vaan riitä pyörittämään koko systeemiä.
     
    caprice305 tykkää tästä.
  14. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Kyllähän ne riittää jos pieni osa vaan käytetään teihin mitä nyt kerätään. Toi raha mitä liikenteestä kerätään riittäis kertamaksulla kuittaa rakennusvelka ja vielä jäis rahaa yli.
     
  15. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mut nää erilaiset foorumithan on just meidän tavallisten ihmisten vaikutuskanava asioiden hoitoon, kyllä nämä keskustelut jotain kautta aina päätyvät päättäjien korviin kun kansa on tyytymätön.

    Äänestäminen on toinen tärkeä kanava, mäkin tunnen valitettavasti kavereita jotka sanoo et turha äänestää kun ei yksi ääni vaikuta mitään, mutta se meneekin silleen kun niitä yksiä ääniä onkin paljon niin jopas vaikuttaa, kaikki nukkuvat kun saataisiin hereille niin olis aika erilainen kokoonpano eduskunnassa.

    Se on kunnallisvaalit tulossa nyt etsimään omaa ehdokasta ja kyselemään tältä mielipiteitä itseä vaivaaviin asioihin.
     
  16. jenkula

    jenkula Gearhead

    Kumman valitset? Tiet kuntoon tolla rahalla ,vai mummojen/pappojen hoidot?Raha kun riitä tänä päivänäkään ja uutta velkaa otetaan.
     
  17. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    No jos korjausvelka kuitataan kerralla, ja annetaan muuten sama budjetti, niin liikenteestä kerätyistä rahoista liikenee vielä 4mrd mummoille. Miten mä olen kuvitellut että liikenteestä kerätyt rahat kuulu laittaa teihin? Verotuloista sit auttaa vanhuksia, taitaa vaan nykyään mennä enemmän rahaa partalapsille kuin vanhuksille, ja siksi pitää autoilijoita kiusata.
     
  18. jenkula

    jenkula Gearhead

    Veroilla ja maksuilla kerätään rahat valtion kassaan ja sieltä päättäjät jakelee niitä sinne tänne.2016 pakolaiskustannukset reilu 800milj.Omia työttömiä valmiina 0.5milj.Mitä veikkaatte mihin ollaan menossa? Tieverkosto rapautuu entisestään se on varma.Jostainhan sitä rahaa pitää repiä,ja maksumies on tälläkertaa se työssä käyvä kansanosa.
     
  19. J.J.

    J.J. Gearhead

    Äänestäminen on todella tärkeää. Nyt onkin vallalla kummallinen tilanne kun esimerkiksi kokoomuksella on iso valta hallussaan, vaikka todellisuudessa vain noin prosentille kansalaisista olisi edullista että kokoomuksella on näinkin iso rooli eduskunnassa ja hallituksessa kuin nykyään.

    Ja pakolaisiin menee varmaan pari miljardia per vuosi jos edes riittää. Välillisiä kuluja on niiden takia aivan tolkuttomasti.
     
  20. Ikämies

    Ikämies 2nd gear

    En omaa faktatietoa summista enkä nyt välitä edes etsiä. Mutta jos esim. nyt kerätään autoveroina/polttoaineverotuksella vaikkapa 8 mrd ja tiestön parantamiseen menee 1,5 mrd niin missäs loput?

    Miten auttaa uuden otsikon alla kerättävät verot kohdentamiseen?

    Äänestäminen. Olen aina äänestänyt ja äänestän edelleenkin, mutta nyt just en kyllä ensimmäisen kerran enää tiedä kenelle ääneni antaisin.

    Voin sanoa että erosin puolueesta tuossa vuoden vaihteessa...joo, persuista erosin. En vaan kyennyt enää jäsenenä lukea esim. tällaista: " en sanonut juppiskootterit, tarkoitin juppikootterit ja tällä tarkoitin vesijettejä". Siis mitä vit...

    Sorry ot.
     

Kerro tästä muillekin!