TIG autohommiin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Jambo!!, 10.11.2005.

  1. amalo

    amalo Gearhead

    Ne nuo ISO sertifikaatit on vähän sellasta myyntipuhetta... no OK, kaikki isommat pajat yleensä hakee nuo sertifikaatit, mutta sen perusteella ei pysty vielä asettamaan mitään laitteita paremmuusjärjestykseen. Lähinnähän noissa tarkkaillaan tuotantoprosesseja ja sitä kautta "laatua" - tuotteen ominaisuuksia ei sertifikaattien puitteissa suoraan valvota/vertailla toisiin vastaaviin tuotteisiin nähden.
    Ja varmasti migatronic tekee hyviä koneita, ainakin puikko on sulanut ko. firman laitteella, mutta jos vaikka kempillä ei olisi 9001 sertifikaattia niin ei se siitä suoraan tekisi huonompaa kuin esim. migatronic.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest


    Ei niin,mutta tolla sertifioinnilla on kyllä suorasuhde laaduntarkkailuun.Mä oon käynyt tuolla tehtaalla muutamaankin otteeseen ja kyllä niiden laadunvalvonta systeemit on ihan toimivat.
    Migatronic valmistaa itse Tanskassa esim.kaikki piirikorttinsa ja virtalähteensä,jolloin laadunvalvonta on huomattavasti helpompaa ja tarkempaa,kuin jos ne ostettaisi ulkopuoliselta valmistajalta kaukomaista.
    Mm.jokainen valmistettu kortti tarkistetaan hihnan päässä.Kun niitä on tullut tarpeeksi iso keko,ne menee vielä kerran tarkistettavaksi isommalle dirikalle,joka tarkistukset tehtyään laittaa niihin päivämäärän ja puumerkin alle.Vasta sen jälkeen ne on lupa asentaa koneisiin kiinni.Ja ennen kuin se kone on saanut paketin niskaansa,on se käynyt monen muunkin testin läpi.
    Ja eiköhän toi homma aika pitkälle noudata tota kaavaa kaikilla tunnetuimilla hitsauskonevalmistajilla.
    Niiden välisestä paremmuudesta on aika hankala sanoa mitään tavallisen kotitallihitsarin,koska ne kaikki on tänä päivänä erittäin hyviä ja korkealaatuisia koneita.Uskallan väittää,että oikein säädetyllä migillä sokkotestillä hitsattaessa 90% ei osaa sanoa että mikä kone on kyseessä.Varsinkin jos jokaiseen laitetaan samanlainen kolvi,että siitä ei pysty tunnistamaan.

    Vielä vähemmän syntyy eroja Tig laitteiden valokaarien kesken,koska niissä ei ole edes nykivää langansyöttömoottoria,mikä voisi aiheuttaa virtaheittoja valokaaressa.


    -Joni
     

Kerro tästä muillekin!