TIG hitsaus myrkytys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja gremlin, 2.6.2019.

 1. gremlin

  gremlin Gearhead

  Moro.
  Ei tuottanut haku tuloksia niin koitetaas jos joku muistais.
  Eli etsin vanhaa juttua missä oli puhetta alumiinihitsauksen ja rasvanpoistoaineen aiheuttamasta myrkytyksestä. Muistasin että siitä oli täälläkin tarinaa.
  Joku heppu netissä siis kirjoitti sivullaan kun oli saanut helvetillisen myrkytyksen hitsaillessan alumiinia ja putsannut kikkareet brakleenillä.

  Muistaako ketään moista juttua?

  EDIT: muutin otsikkoa sopivammaksi.
   
  Muokattu: 3.6.2019
 2. TransSami

  TransSami Gearhead

 3. gremlin

  gremlin Gearhead

  Juurikin tuo juttu. Muistin vaan että olis alumiinia hitsannut mutta olikin normi tiggausta.
  Eilen horistiin kaverin kanssa asiasta niin mainitsi ohimennen että mm. NHRA on kieltänyt jarrukliinerit yhtä lukuun ottamatta.
  Mietittiin että onkohan sponssi juttu vai tämä takana, luultavasti hiukan molempia.
   
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

 5. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Eikö noi ole olleet euroopassa kiellettyjä jo pitkään. Jotenkin ajattelin joskus, että FC olisi "chlorinated" ja FG ei olisi. Mutta saattaa olla virheellistäkin päätelmää.
  Mutta mainitusta syystä ei ole edes käynyt mielessä tilata jenkeistä tuollaista tuotetta kun ei tiedä mitä ne sisältää.

  Ilmeisesti vaikka olisi ei-"chlorinated", ei se takaa turvallisuutta hitsatessa. Nuo erilaiset kloorituotteet parantaa haihtumista ja rasvaliukoisuutta, joten korvikkeet tunnistanee haihtumisesta ja hajusta.

  Itellä on tullut herkistyminen wyrthin bräkleeniin sellaiseksi, että pienikin haju tuota tuotetta oksettaa ja pitää välttää kuin ruttoa.

  Pitäisin kaikkien liuottimien jälkeen ennen hitsausta kunnon haihdutuksen ja käyttäisin mielummin sellaisia aineita joitten sisällön tuntee, kuten pulloissa myytävät asetoni, teollisuusbensiini-liuottimet, ksyleeni tms.

  En sano miksikään ohjeeksi, kunhan totean että olen itse hiukan kauempaa töhöttänyt kuumailmapistoolilla kaikki pinnat rasvanpoiston jälkeen, ennen kuin kumarrun päälle hitsaamaan. TIG-maskissa on itse viritelty raitisilmapuhallus, mutta ei se mikään pelastus ole kun maski on avointa mallia.
   

Kerro tästä muillekin!