tig hitsauskone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja fury poika, 22.11.2013.

  1. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Huhupuheena kuulin, et tiggikoneet kielletään myynnistä.
    Siis suomessa loppuu tiggikoneitten myynti.
    Syy on radioaktiivisuus?
     
  2. Melukone152

    Melukone152 1st gear

    Tuskin TIG on syynä radioaktiivisuuteen. Punainen elektrodi voi sen sijaan olla vähän aktiivinen. Tuokin ehkä nimellisesti aktiivinen.
     
  3. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Okei, eli niitten myyntikö sitten loppuu, siis joku hihhuli meininki tietysti. Onko plasmassa kans noit elektrodeita?
     
  4. solar4

    solar4 2nd gear

    Joo, punaisen elektrodin myynti on loppunut ja ainakin Binzelillä tullut tilalle violetti, mikä pitäisi vastata ominaisuuksiltaan punaista.

    Tuntuu vähän samalta kuin ROHS-tina, nyt maailma pelastuu kun lyijyllinen (tai hivenen radioaktiivinen) on kielletty.

    Eikä liity mitenkään plasmaleikkureihin, eikä loppujenlopuks tiggikäytössäkään ole muuta eroa kuin tikun päässä olevan maalitäplän väri. Jos violetissa on eroa hitsatessa niin osaava kaveri pystyy kyllä mukautumaan eroon, kokematon tuskin edes huomaa eroa. Tai ainakaan mä en huomais, perustilanteena kun tuntuu olevan joko räkäpallo elektrodin päässä tai raapaisutigillä kiinnihitsautunut elektrodi.. :)
     
  5. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Joo jollain kullanvärisellä menty kun sitä kuulemma "kaikki käyttää" Etran mukaan. :odroll: Että vihreää tai punaista ei käytetä enää.

    Koitin siltä hyvältä jenkkiläiseltä opastussatiltakin etsiä elektrodien luetteloa ja eroja mutta ei ole löytynyt mitään fiksua listaa että osaisi elektrodin valita oikein, mennään tiedoissa heti niin syvälliseen että minkä merkkisen tai koostumuksellisen violetin valitsisi, ei sitä miksi ylipäätään violetti eikä vaikka kultainen tai harmaa.

    EIpä ole taidot sillä tasolla että viitsisi alkaa sen enempää edes tutkimaan elektrodien ominaisuuksia, saisi edes käden toimimaan ensin vaaditulla tavalla.

    Tuossa omassa plasman elektrodi näyttää ihan vaan kuparilta?
     
  6. EddieT101

    EddieT101 Gearhead

  7. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Joo pitää YRITTÄÄ kattoa nyt ei kerkiä. Kiitos kumminkin kovasti.
    Tuo on se toinen nykyajan ongelma meikäläiselle, että kaikki on jollain videolla, jotka sitten kestää sen 10-20 minuuttia, johon sähköjänis-ihmisellä ei ole aikaa kun töitäkin pitää tehdä ja muutenkin jokin aivovamma että koko ajan pitää hoppuilla ja tehdä jotain konkreettista.
    Ite oon sen verta vanhan liiton mies että tottunut hakemaan tiedon tekstistä ja äkkiä ja sitten taas mennään. Hermot menee aina videoitten kanssa kun ei toivottu tieto ole heti käsillä. Ei musta ole missään koulussakaan istumaan jos ei saa koko ajan kysellä ja pitää tempoa yllä.

    Eli yleensä jos jonkun linkin takana on video niin sivu vaihtuu justiinsa, ei oo aikaa tai paikka väärä että vois laittaa koneeseen äänet päälle. Mutta koitetaan edes tuo katsoa.

    Ja taas mennään, moro..
     

Kerro tästä muillekin!