Tikkurilan Temacoat RM40

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Geronimo, 20.4.2011.

  1. f34

    f34 Double Gearhead

    Joo sori, tässä suoria vastauksia:
    -Tulee, jos ohentaa tarpeeksi ja iso suutin.
    -Pitää, riippuu suuttimenkin koosta.
    -100 kiiltoaste on 100, 10 on matta, 40 siltä väliltä, lähempänä mattaa kuin täyskiiltoa.
    -Kun maalaa Bilteman tai muun merkkiselläkin hajoitusilmaruiskulla korkeapaineruiskulle tarkoitettua maalia, niin voi tulla suoraa pintaa tai appelsiinia tai hiekkapaperi pintaa, (niinkuin tuolla aikaisemminkin mainittu).
    Riippuu ohentamisesta, paineesta, ruiskun säädöistä, suuttimen koosta, ruiskutusetäisyydestä, ruiskun liikuttamis nopudesta, lämpötilasta yms.
     
    Muokattu: 6.3.2019
    karhu01 tykkää tästä.
  2. passerby

    passerby Gearhead

    Kyllä tuommosta saa aika paljon ohentaa. Itellä ei tosin kokemuksia kannuruiskun osalta mutta pienemmät suuttimethan niissä on, setissä kai tulee mukana erikokoisia?
    Sen verran epokseista, että nehän liituuntuu ulkona joten en suosittele pintaväriksi.
     
    karhu01 tykkää tästä.
  3. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Tuoretta maalia voi ohennella suositusten mukaan, mutta purkinpohjalle jääneitä maalinjämiä täytyy ohentaa yllättävän paljon, että asettuu juoksevuus sopivaksi. Viskositeetti mittari on oiva apu, tosin ammattilaiset eivät näe sitä tarpeelliseksi käyttää, kun kuulemma onnistuu maalin ohentaminen kokemuksestakin.:D
     
    karhu01 tykkää tästä.
  4. DX

    DX Double Gearhead

    kaatakaa epoksit ja varsinkin epoksit aina sihdin läpi ruiskun säiliöön
     
  5. DX

    DX Double Gearhead

    rutiinitutuilla aineilla ja välineilla mittausvälineenä toimii oikein hyvin maalinsekotustikku pikkupikku tinsulorauksen, eli muutaman prossan tarkkuudella
     
    Jussi289 ja karhu01 tykkäävät tästä.
  6. karhu01

    karhu01 2nd gear

    Nonii kiitoksia vastauksista. Näillä mennään.:)
     
    passerby tykkää tästä.
  7. DX

    DX Double Gearhead

    epoksi ei oo hyvä pintaväriksi autoon, laita 2-komponenttinen polyuretaani-yhdistelmämaali jossa hyvät tartuntaominaisuudet, ruosteenestopigmentti ja halutessa runsaskin kiilto mukana varsinkin jos vetäset maalin sijaan polyuretaanilakalla toisen märän kerroksen,
    nää ei mitkään liituunnu kuten epoksi.

    jos välttämättä haluat epoksilla värin tehä, niin muutaman tunnin haihdutuksen jälkeen voit toki vetästä polyuretaanilakan senkin päälle, sitä on tarjolla jostaan 50% aina 90% kiiltoasteeseen asti,
    se on jo aika liki oikeiden automaalien kiiltoa ja halpaa kuin saippua verrattuna akryylilakkaan.

    olisko joku viis kuuskymppia 3 litran pytty kovettimineen ohareineen, akryylilakka maksaa pian sen litralta
     
    Muokattu: 7.3.2019
    karhu01 tykkää tästä.
  8. DX

    DX Double Gearhead

    niin unohtu sanoa, että tikkurilaltakin löytyy noi polyurtsit temadur nimikkeellä, kattelet sieltä komboja=yhdistelmämaali,
    eli saman teollisuusmaaliteeman alta kun toi temacoat
     
    karhu01 tykkää tästä.
  9. pantera

    pantera Double Gearhead

    Mulla on tuosta sellin käyttämästä korkkarin käytöstä sellanen havainto kun mulla oli vastaava kracon ilmakäyttöinen 1:28 vanha korkkari , jossa paine aina pikkasen kyykkäs kun ilmamäntä vaihto suuntaa.
    Helposti tuli juuri silloin raitaa jos yritti vedellä katkeamatta. Mitä korkeemmalla paineella maalas, sen suurempi oli paine kyykky.
    Kun ruiskutusajan oppi "pätkimään" synkaan ilmamännän suunnanvaihtojen mukaan, jälki oli priimaa, kun paine pysy stabiilina..
     
    DX, karhu01 ja passerby tykkäävät tästä.
  10. karhu01

    karhu01 2nd gear

    No perskuta. Tuuminkin tota temadur10 eilen. Kävinki kysymäs aamulla rautakaupas temaduuri maalia 10l seoksella nii ei ollu varastos mut kysyyvät tikkurilta suoraa.
    Maali 201e
    Kovete 34.23
    Ohennin 3l 49.84
    Onko hinnat pahoin mettäs?
     
  11. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Rautakaupassa en ole ikinä huomannut hyllyssä olevan auton maalaukseen sopivaa maalia. Meidän kylällä RTV:n ammattikuntamyynnin puolella ja Colornetissä on noita Tikkurilan oikeita maaleja.
     
  12. karhu01

    karhu01 2nd gear

    Joo ei sitä hyllys ollukkaa mut siinä samas kuormas missä tulee tikkurilan puumaalit nii saa samaan kyytii kyl tilattua tota oikeata rautamaalia.
     
  13. DX

    DX Double Gearhead

    on ne alueella, oliskohan joku 25 pinnaa ilmaa hinnassa ihan "munilleen" hinnoteltuun, eli ihan ookoo tuotteesta joka ei kuulu bulkkivalikoimiin.

    ite oon vedellyt kakskymppisellä pohjia ja pintaa alustan osiin, hieno aine,

    voi rapata aika huolella paksua kalvoa eikä yritä valua vaikka hajotusilmaruuttaan jolleen 1,5mm suuttimelle joutuukin ohentamaan sangen reippaasti, tasii ookoo ja näyttäis kestävän alustassa,
    nor-maalin normadur olis sitten toinen aikalailla vastaava tuotemerkki jos suostuvat tilaamaan,
    mitä itellä kokemusta niin yleensä pikkasen halvempi ku tikkurila, toisaalta tikkurilan polyurtsit tasii kuivuessaan hieman enempi.

    https://www.nor-maali.fi/fi/tuotteet/normadur-20

    mut tosiaan, jos idiksenä on saada ruosteelta ja kolhuilta suojaava ja myös värinsä pitävä pinta mahdollisimman vähällä vaivalla ja melko edullisesti, niin temadur ja normadur tarjoaa sille liudan hyviä vaihtoehtoja.

    10 litran pytystä muuten sitten maalaa kotirtarpeisiin aivan perkeleesti, vähintään pari vania alustaa myöten,
    mut jos on sävy mitä tarvii mennen tullen (musta), niin maalihan säilyy vaikka 10 vuotta kunhan pytyn sulkee aina tiiviisti, kovetin pruukaa jässähtää ajan saatossa ihan senkin takia että purkin kansi tuppaa murjoontumaan avatessa koska se jässähtää käyttöjen välissä niin pirun lujasti kiinni.
     
    Muokattu: 7.3.2019
    karhu01 tykkää tästä.
  14. DX

    DX Double Gearhead

    RTV:ltä minäkin nykyään haen nor-maaleja, ässissä meni temat tilauskamaksi eikä oo ees hinnastoa, pitäis aina ensin kysyä, joten tematuuriksi.

    puimuri- tai henkilönostin tehtailta tarjotaan sillon tällön ylijäämäpyttyjä tikkurilan tavaraa, yleensä o(s)tan ne empimättä ja sävystä riippumatta, aina ne viimeistään täytemaaleina paikkansa löytävät semminkin kun ovat akryylipohjaisten automaalien kanssa yhteensopivia
     
    karhu01 tykkää tästä.
  15. karhu01

    karhu01 2nd gear

  16. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Jotun Nor-maalien pintamaalit muuten peittää hyvin. Niissä on myös ruosteenestopigmentit mukana.
     
  17. Selli

    Selli Gearhead

    Voin vastata suoraan vaikka vähän eri Epoksi kyseessä. Maalina siis Temacoat gpl-s.
    Tein 4-1 seoksen ekana ja ohenninta ekaks 30% sekoittelin aikani. Lisäsin ohenninta varmasti 50% tuohon määrään mitä olin tehnyt. Siivilän läpi valuttelin kannuun. Kannu oli ihan perinteinen yläkannu. Nätisti tuli läpi.
    Mitä tuossa aiemmin kirjoittelin niin maalari kertoi viikolla että korkeapaineruiskussa oli joku super pieni suutin ja se oli syy minun tapauksessani ettei normaali seos tullut läpi kahvasta.

    Laitan kuvan tuosta yläkannulla tehdystä pinnasta kunhan kuivuu ekaks. Ainakin 20min sumutuksen jälkeen pinta ei ollut työkone henkinen.
     
    karhu01 tykkää tästä.
  18. karhu01

    karhu01 2nd gear

    ^ mitäs tollasen epoksin hinta on ja ei ilmeisesti ral väreinä saa mut on joku temaspeed sävytys juttu.
     
  19. Selli

    Selli Gearhead

    Maalikauppa.org:ssa näyttää olevan tuo otsikon RM40 25€/litra

    Kävin kattelee kopeltiä. Erittäin tyytyväinen olen pintaan. Muistetaan että minun maalauskokemus ruiskuilla on vähäinen. Ruiskutin kannulla 2 kierrosta jossa n.10min tauko välissä.
    Kuvista ei kyllä saa mitään tolkkua. Puhelimeni kamera ei oikeen osaa tallentaa samalla tapaa mitä silmä näkee.
    [​IMG] [​IMG]
     
  20. f34

    f34 Double Gearhead

    Äijä on luonnonlahjakkuus.
     

Kerro tästä muillekin!