Tilaaminen Usasta, maksuväineiden käyttö?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Deltapete, 25.7.2004.

 1. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  Olen tilannut jenkeistä tavaraa, maksanut pankin kautta ( an international money order), systeemi on toiminut, mutta on aika kömpelö.
  Luottokorttia en ole tarvinnut, sen hommaaminen vain tähän nettikauppaan tuntuu ylimitoitetulta; kysymys siis kuuluu, miten tuon tilaamisen saisi tehtyä parhaiten=vähiten vaivaa ja halvimmalla?.
  Vai onko tuo Visa tms. sitten paras. Niissähän on kai vuosimaksut, vai mitä?
  Kertokaapa kokemuksistanne!
   
 2. spinout

  spinout Gearhead

  No, luottokortti perkele tietenkin.. ylimitoitetulta nettikauppaan? Vähiten vaivaa ja halvimmalla. Samaa pätee myös nettikauppaankin kuin se että, USAssa ollessasi ilman luottokorttia olet kakkosluokan nenänkaivaja..
   
 3. z28

  z28 Gearhead

  yhdestä puljusta pitäisi tilata pientä nippeliä,jenkeistä.
  sinne ei kelpaa kuin american express tai money oder.
  miten tuo money oder oikein toimii?
   
 4. spinout

  spinout Gearhead

  It's money order, not oder... Joko pankista voit hyvällä lykyllä (tai sitten ei) ostaa ko. maksumääräyksen kalliilla palkkiolla tai sitten ostaa edullisemmin sellaisen luottokortilla jostain nettipalvelusta, joka lähettää sen myyjälle www.sendmoneyorder.com
   
 5. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  -Niin, sehän tosiaan käy niin, että sovit ko. firman kanssa maksutavasta (International Money Order) ja tietysti tulostat firman tiedot ja menet sitten pankkiin, joissa kai sentään kaikissa tuo maksumääräyksen kirjoittaminen onnistuu.Usein pankissa ihmetellään sitä, että maksu menee johonkin osoitteeseen eikä tietylle tilille: useat jenkkifirmat (ainakin ne joiden kanssa olen asioinut) eivät anna muuta kuin tuo osoitteen!
  Maksumääräys lähtee ja ehkä noin viikon päästä tulee ilmoitus sähköpostiisi, että rahat ovat tulleet ja tavara lähtee. Tilasin tuossa viime keväänä neljä kertaa tavaraa tuolla tavalla onnistuneesti! Nuo pankin toimituskulut olivat kohtuullisen pienet, mutta tuo asioiminen siellä alkoi ottaa päähän!
  Tuo alkuperäinen kysymys oli tarkennettuna, että kun luottokorteissa on nuo vuosimaksut ja eikä tosiaankaan tarvitsisi luottokorttia muuhun kuin tuohon nettikauppaan( huh,pitkä lause!) niin löytyykö halvempia vaihtoehtoja kuin tuo money orderi tai luottokortti ?
  Mikä muuten olisi hyvä luottokorttiyhtiö...?
   
 6. raunoh

  raunoh 3rd gear

  Itsellä on ollut jo 20 vuotta tavallinen VISA-luottokortti, jota olen käyttänyt paitsi eBay:n huutokaupoissa käyttäen PayPal-maksujärjestelmää, myös huutokaupan ulkopuolella PayPal:lla, jos siis myyjällä on PayPal -tili. Tämä on sikäli hyvä ja yksinkertainen, että ellei tavara tule, voi 60 päivän jälkeen reklamoida, ja saada rahat takaisin. Osin olen maksanut huutokauppaosia käyttänyt VISA:a Western Union Money Orderin hankintaan (linkitetty eBay:hin), kulut muutamia dollareita, riippuu kokonaissummasta. Tämä vastaa suomalaista liikepankkishekkiä, jonka kulut on noin 20 euroa / yksi shekki.

  VISA:lla voi joissakin tapauksissa maksaa antamalla myyjälle kirjeellä tai faxilla maksuvaltuutuksen eli kortin numero, exp-date, allekirjoitus, osoite.

  Luottokortti on kätevä ja luottorajasta 2% vuotuinen maksu, joka ei mielestäni ole paljoa. USA:ssa ei yksinkertaisesti voi olla ilman luottokorttia, esim. auton vuokraus ei onnistu ollenkaan. En oikein ymmärrä, jos sanotaan luottokortin vuosimaksua isoksi. 1.000 euron luottorajasta siis 20 euroa = noin 120 mk = yhden suomalaisen pankkishekin kulut. Tuo paljon ?!? Saahan tuolla peräti noin 17 litraa bensaa = noin 100 km ajoa.
   
 7. Konte

  Konte 1st gear

  VISAssa on pankkishekkeihin ja moniin muihin rahanvälitysjuttuihin verrattuna juuri tuo etu, että jos ei alakaan tavaraa kuulua, voi reklamoida luottokuntaa, joka hoitaa perinnän epärehelliseltä (?) myyjältä etkä joudu itse siihen liemeen...
   
 8. z28

  z28 Gearhead

  tuosta money order:sta vielä,sen saa näköjään hoidettua suoraan nettipankissa(ainakin sampo pankissa) kulut on 8.50 eur.
  ja lisäksi paikallinen pankki perii jonkin summan sen lunastuksesta.
   
 9. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  Siis; kertokaapa tyhmälle, miten tuo luottokorttimaksaminen sitten oikeasti tapahtuu.
  -Annetaanko siinä tuo kortinnumero myyjälle...?
  Mitenkä tuo PayBal(?) systeemi toimii...? Turvallisuus... ?
   
 10. herrakani

  herrakani 1st gear

  Visan tietoja ei kande lähettää sitten mitenkään muuten kun salattuja reittejä pitkin. Osoitepalkissa olis hyvä lukea https http:n sijaan. Emaililla ei visatietoja kannata lähettää. Paypal on kai hyvä.
   
 11. raunoh

  raunoh 3rd gear

  PayPal on hyvä, olen käyttänyt tuota maksutapaa kymmeniä kertoja, itse asiassa kait noin 150 kertaa, ainakin. On toiminut erittäin hyvin, on ollut luotettava. Voin suositella. Mutta edellyttää, että on jokin luottokortti.

  Rekisteröityminen PayPaliin on käytännössä ilmainen. Rekisteröitymisen yhteydessä veloitetaan 1.00 US-dollarin maksu, joka veloitetaan annetulta luottokortilta, ja tässä yhteydessä annetaan koodi, joka pitää lähettää PayPal:lle, jotta tili aktivoituu lopullisesti. Tuo koodi näkyy luottokortin veloituksessa, joko kk-tiliotteessa tai hetimiten, jos on internet-avaimet. Tällä varmistetaan, että ko. henkilö käyttää ko. tiliä ja ko. luottokorttia, siis tietoturvallisuusasia. Tuon 1 USD maksu hyvitetään hankinnan/ostoksen/maksun yhteydessä.

  www.paypal.com
   
 12. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Itsekin käytän nykyään lähes ainoastaan Paypalia ulkomaiden maksuun - on ollut luotettava ja nopea. Sitäpaitsi se on maksajalle ilmainen, maksun saaja maksaa (pienen) välityspalkkion.
   
 13. BonneMan60

  BonneMan60 Gearhead

  PayPal:in kautta on tullut hoidettua maksut viimeisen 2 vuoden ajan ja esim. E-Bay:ssä suurin osa myyjistä hyväksyy tämän maksutavaksi, kätevä tapa hoitaa maksut.
   
 14. spinout

  spinout Gearhead

  >lähes ainoastaan Paypalia ulkomaiden maksuun

  Paypaloin lähinnä vain eBayssa.. otin sen käyttöön heti, kun se tuli finneille saatavaksi, olisko ollut 8/2001. Muissa kaupoissa en ole hyödyttänyt PayPalia palkkioilla. Nettikaupoissa on SSL-sivustot, joihin syöttää turvallisesti luottokorttinumerot ja muille US-firmoille, jotka hyväksyvät VISAn, olen PC-faksannut korttitiedot.
   
 15. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  Tuo Paypal näyttää suositulta, mitenkä siinä esim. tuo Visakortin numero välitetään turvallisesti?
  Jos ostan tavaraa vaikka 200$ edestä, siihenhän tulee nuo postituskulut lisäksi, niin olenko minä vastuussa, jos myyjä ottaakin enemmän visatililtä vai voiko se sitä edes tehdä?
  Antakaa anteeksi tyhmät kysymykset!
   
 16. PAPH

  PAPH Gearhead

  PayPal ei välitä kortin tietoja myyjälle vaan rahat siirtyy ostajan tililtä myyjän tilille.
   
 17. Konte

  Konte 1st gear

  Jos ostat vaikka $200 edestä sä ensin varmistat myyjältä paljonko on toimituskulut. Sitten sä PayPalilla maksat tuon $200 + toimituskulut. Myyjä ei voi ottaa sulta enempää, mutta jos et ole maksanut tarpeeksi ei varmaan tavarakaan lähden liikkeelle :)

  PayPalin ideahan on olla välittäjä, jossa myyjä ei saa tietoonsa ostajan luottokorttitietoja vaan PayPal välittää maksetun summan myyjän tilille ja veloittaa ostajan Visaa tms. Palautustilanteessa PayPal hyvittää sun luottokorttitiliä ja valitettavasti siinä tulee (luonnollisesti) kurssitappiota.

  PayPal on siitä kätevä, että myyjä saa rahansa käyttämässään valuutassa ja sua veloitetaan euroissa. Valuuttakurssit kannattaa tietty seurata, ettei osta heikon euron aikaan...

  PayPal on tähän asti toiminut hyvin ja riitatilanteessa (tavaraa ei tule vaikka on veloitettu) luottokunta riitelee PayPalin kanssa ja PayPal myyjän kanssa... onneksi ei ole tarvinnut koskaan mennä tähän tilanteeseen.
   
 18. Deltapete

  Deltapete 1st gear

  Hmh, taas tyhmä kysymys; mitenkä tuo Visan numero toimitetaan PayPalille, turvallisesti ?
   
 19. raunoh

  raunoh 3rd gear

  Vastaus: ota yhteys www.paypal.com ja toimi täysin ohjeiden mukaan, tosin tulee osata/ymmärtää englantia. LINJA ON TURVALLINEN ja käyttää https-linjaa, ei http-linjaa. Tämä lienee jo tullut sanottua jo aiemmin, ja monien käyttäjien positiiviset kokemukset luulisi olevan riittävä selvitys, että homma toimii.

  PayPal lähettää siis 1 USD laskun ja sen mukana koodinumeron, joka pitää lähettää takaisin PayPal:lle, tällä varmistetaan, että luottokortin numero ja henkilö ja e-mail-osoite täsmäävät. Tuo 1 USD hyvitetään 1. ostoksen yhteydessä takaisin. Tuo koodi näkyy luottokortin kuukausitiliotteessa, tai internetissä muutaman päivän sisällä, jos on netti-avaimet.

  eBay:ssa on tullut maksettua enimmäkseen PayPal:lla, vain 2 kertaa reilun 3 vuoden aikana on käynyt, että on Luottokunnan avustuksella pitänyt periä rahat. Eli harvinaista (alle 1% kaupoista), ja sain rahani kuitenkin takaisin.
   
 20. PPPLinkWR

  PPPLinkWR 1st gear

  Suosittelen käyttämään vain ja ainoastaan Visaa maksuvälineenä, pelkkiä positiivisia tapauksia (Ei kuitenkaan Visa Electron, ei se käy maksettaessa ulkomaille). Visalla ei mielestäni ole mitään riskiä maksaa ulkomaille laskuja, kun luottokunta.fi hoitaa maksujen hoitamisen ja riitatilanteidenkin hoitamisen.
   

Kerro tästä muillekin!