Tinkaajat suohon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja bbl, 3.6.2003.

 1. bbl

  bbl 1st gear

  Sain vaihtokaupassa `86 caprice stw:n tuossa taannoin, ei mikään helmi, mutta toimiva ja leimattu rassi. No, itse en tarvitse sitä, joten pistin myyntiin, hinnaksi 1300 euroa, mikä on melkosen passeli hinta tuollasesta. Joku mies joka ei sanonut puhelimessa nimeään sanoi tulevansa katsomaan, ja pian mies rötkötteli ruosteisella hiacella paikalle.
  Äijä pisti tupakiksi ja kiersi autoa, kyttäili ruostetta joka paikasta ja kurmuutteli konetta pihalla.

  Kyttäiltyään konepellin alle se paiskasi pellin alas, pisti tass tupakaksi ja sanoi: Viissataa.Viissataa niin tulee kaupat heti.
  Nauroin päin naamaa äijälle, ja sanoin että 1200 on viimenen hinta, sillä se menee taatusti jollekin, jollei sulle. Äijä jatkoi vaan että viissataa heti käteen, heilutteli rahoja ja raapi persettään. Kun se ymmärsi, etten myy siihen hintaan, niin se otti pulttia ja tiuskasi että sulla on toi farmi tossa vielä ens vuonna jos meinaat yli viissataa saada. Äijä lähti ja myin auton seuraavana päivänä 1200:lla.

  Varmaan kaikilla on kokemuksia tollasista v*tun urpoista kun tulee ostamaan jotain halpaa rassia ja luulee että silti siinä on yli puolet ilmaa hinnassa. Melkeen kaikki tollaset tuntuu liikkuvan hiacella eikä ne käy parturissa tai suihkussa ikinä.:-x
   
 2. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Joo, oo kovana vaan äläkä pelkää, kyllä sen joku toinen ostaa, niinkuin ostikin!
  Meit on joka junaan, ja silti jää jokunen vielä asemallekkin!!
   
 3. Timmo

  Timmo 1st gear

  Kerrankin joku myyny tuommosen STW:n oikeella hinnalla, tuo se niitten arvo on. Kunnosta riippuen 500-1500e. Jotkut pyytää sitten päälle 3000e tommosesta, ehkä jonkun -90 piilofarkun arvo on korkeintaan sitä luokkaa.
   
 4. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Sen olen itselleni luvannut, etten puhelimessa tiputa hintaa senttiäkään. Tapauksesta riippuen voin luvata, että tinkivaraa on. "Ostajat" tahtoo ensin puhelimessa tingata aikansa, sitten kerrot sen viimeisen hinnan, niin ne vaivautuu paikan päälle ja kysyy, että paljos siinä puhelimitse kysytyssä hinnassa on tinkivaraa. Perskules kun olisi rahaa ja tiluksia, niin en ikinä myis mitään. Sitä mukaa kun tulee uutta kalustoa, niin vanhat jättää sinne mettän reunaan ja kirjottaa vielä reiskalla kupeeseen EN MYY!
   
 5. triniemi

  triniemi Gearhead

  Hauska juttu, kokemuksia on viime syksynä samanlaisen auton myynnistä. Oli tosin leima, renkaat ja vero loppu, mutta sain silti reilusti yli 500.

  Tollasiin alitarjouksiin kannattaa sanoa heti että "ei meillä sitten oo enempää juteltavaa, moro!"
   
 6. hemihamu

  hemihamu 1st gear

  Mul on aina ollu elämässä yks perusprinsiippi ja se kuuluu :
  On synti antaa köyhien pitää rahansa !
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Johan tuolla on ajettukin vaan leimaa ei oo vielä :smile: Pitää uus mosa heittää ja sitten.
   
 8. Hd-hippi

  Hd-hippi Gearhead

  Kieltämättä nää kitisijät vituttaa mutta täytyy hieman kommentoida ostajankin näkökulmasta eli ainakin meikäläisestä tuntuu että tää euroaika on sekoittanut useimpien myyjien päät. Ennen jos markoissa jonkun vehkeen käypä hinta oli vaikka 8000 mk niin kyllä nykyään myyjä helposti pyytää 2000-2500 escudoa. Itse törmäsin viime syksynä "tonnin" (markoissa) talvipirssiä etsiessäni siihen ettei semmoisia 170-250 euron autoja enää ole olemassakaan vaan halvimmat on 500 escudoa ja ylikin...
  Tietysti eihän se hullu ole joka pyytää vaan joka maksaa...
   
 9. PAPH

  PAPH Gearhead

  Tuo tuntuu pitävän paikkansa. Kun on katsellut halpaa käyttöritsaa niin ne markka-aikana tonnin autot ovat euro-aikanakin tonnin autoja.
   
 10. Karva

  Karva Gearhead

  Tompa takia en koskaan myy mitään jos tyyppi tuntuu puhelimessa ääliölle ...

  Tuttujen tai vastaavasti jokin sortin harrastajan kanssa on sitten hyvä vääntää hintaa, oli sitten kuinka tahansa perehtynyt asioihin tai ei, se paistaa heti läpi parin ensimmäisen lauseen jälkeen jotta mitä on menossa ja onko tyyppi alalle vihkiytynyt, eli harrastaako ylipäätänsä mitään joka viittaa moottorivärkkeihin.

  Pitää myös paikkansa jotta suurin osa on alle 35 ja perse auki, eli huomattava osa kaupoista menee jollain sortilla osien vaihteluksi, aina välillä saa sitten rahaa.

  Noita romu reiskojakin on jos jonkin sortin ukkoja osa niistä on juri noita pask..kus..päitä, niille en myy mitään, toinen lauma on noi romutoreilla kiertelevät asentaja entisöijät yms, jotka tietää kaiken ko, tavarasta ja ihmettelee kuinka joku voi pyytää noin paljon, ollaan joskus lyöty osa vaikka nyt lamppu paskaksi ja sanottu jotta nyt saat sen ...

  Suurin osa ostajista kyllä on valmiit maksaan kohtuulisen hinnan ja allekirjoittaneelle on ollut jo jonkin aikaa se tyyli jotta noista romutori osista saa ostaja päättää tai ehdottaa hintaa, ne ei yleensä ole pahoja vaan liki sitä mitä pyydän, ja noista kun ei tarvi saada juuri mitään muuta kuin kulut, minä ja suurin osa ei tehdä tätä ammatiksi vaan noita roinia tulee haalittua jotta saa itselleen tarvittavia osia loput jää yli ja menee noille romutoreille, tämä on osa harrastusta ja jotkut menee jopa niin pitkälle jotta ne kattaa touhulla harraste kuluja, joten järkee molemmille puolille myyntipöytää ...
  :-o :-o :-o
   
 11. wiljo

  wiljo 1st gear

  Joo, mulla on ollu parikin samanlaista tapausta. Ykski äijä puhelimessa sano et tuun kohta hakeen. No sit se alkaa itkeen paikanpäällä puhelimessa jo sovitusta hinnasta!! Ja en kyl puhelimessa kehunu autoa, kyseessä oli katsastamaton alulle pantu projekti. Sanoin vaan et eipä oo pakko myydä ja jatkoin hommia. Seuraavalla viikolla sain sen 5000 mk mikä lehessä oli.. :grin:
   
 12. Hd-hippi

  Hd-hippi Gearhead

  Tuli mieleen tosi hauska tinkaamis yritys vuodelta 1993.
  Ilmoituksessa mulla oli gsm-numero joka oli ihan uusi juttu siihen aikaan ja varsinkin soittavan numeron näyttö hämmästytti ihmisiä suuresti, noh soittipa kaveri ja alkoi tinkiä ja aikamme väännettiin niin saatiin hinta kohdalleen ja kaupat sovittiin.
  Ei mennyt kuin 10 minuuttia niin tulee soitto samasta numerosta ja ilmeisesti isäpappa alkaa uuden kaupanhieronnan.
  Mä sanoin että johan me kaupat äsken sovittiin edellisen soittajan kanssa ja äijä alkoi pokkana väittämään ettei täältä ole soitettu ei kuulemma kotona edes ole muita vaikka kuului helvetinmoinen huuto taustalta. Sanoin että jos ei herra satu tietämään niin gsm puhelin johon juuri soitti näyttää soittajan numeron. Tuli aika hiljaista toisessa päässä kun äijä tajusi jutun...
   
 13. Lepakko

  Lepakko Gearhead

  Itsekin olen pyrkinyt romuja myydessä kertomaan niiden todellisen kunnon, mieluummin vaikka vähän alakanttiin. Silti on kohdalle osunut näitä, jotka alkavat tinkaamaan sovitusta hinnasta "kun tää olikin vähän huonompi kuin mä luulin". Ei pitäisi olla mitään luulemisen varaa, jos kaikki on kerrottu ennalta. Sen sijaan edellisen projektin myymisestä jäi hyvä maku. Sanoin projektiauton olevan hirveä paskaläjä, todellinen projekti, johon joutuu tekemään kaiken. Ostaja totesi auton olevan hiukan jopa puhelun perusteella kuultua parempi ja vei auton mennessään. Hintakin oli sellainen, ettei kummallekaan jäänyt kovin paha mieli. Tulihan myyjälle eli minulle tappiota vain vanhan kymppitonnin verran...

  Olen juuri paraikaa etsiskellyt kakkosautoksi työmatkojen tahkoamiseen jotain halpaa, vanhaa ja pienikulutuksista kinneriä. Ja aivan totta on se, että vanhat tuhannen markan autot ovat muuttuneet tuhannen euron autoiksi. Jotenkin tuntuu siltä, että ei ole järkeä maksaa 800-1000 euroa totaalisen loppuunajetusta, melkein 20 vuotta vanhasta Fiestasta, Micrasta, Corollasta tms. kikottimesta. Kun ennenvanhaan sai sen Corollan tai C-Kadetin leimattuna sillä tonnilla.
   
 14. Fordhomo

  Fordhomo Gearhead

  Mutta Ladat ovat säilyttäneet sentään entisen arvonsa. Ennen rahamuutosta, hyvin liikkuvia ja vähän ajettuja aika uusia Ladoja sai hieman yli tonnilla ja nykyäänkin hinta on samalla tienoolla eli 200 eurolla saa tosi hyvän Ladan. Eri asia riittääkö sitten kantti ajaa sellaisella. (Fleetlinelle vaan terveisiä, myymäs 200 een Lada liikkuu yhä vaivatta ja toimii kuin sveitsiläinen kello :smile: )
   
 15. Lepakko

  Lepakko Gearhead

  Kun tulee kilometrejä 50-100 päivässä, paljon kaupunkiajoakin, niin Sergei on poissa laskuista. Kestävä mutta kankea peli, lisäksi imuroi bentsiiniäkin enemmän kuin vauhtiin ja tehoon nähden olisi kohtuullista. Onhan täällä kulutuksista käyty erinäisen kerran keskusteluita, mutta köyhän pitää yrittää hoitaa arkiajot halvalla. Ykkösauto viekin sitten vähän enemmän.
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  joo ja onpa kohdalle sattunu useampikin sellainen tapaus että on sovittu myytävän auton katonnasta jollekin päivälle. sit täällä päässä odotellaan ,et millonkahan se katsoja tulee. eikä ole koskaan saapunut. eikö sitä vois ilmoittaa, et mielenkiinto loppui tai/ja ei pääse tulemaan?
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  On käynyt kuule toisinkin päin.. siis kiva yrittää ostaa jotain, jota omistaja ei muista/viitsi tuoda näytille, vaikka aika ja paikka on sovittu..
   
 18. Tapi

  Tapi Gearhead

  Tai ajaa Kouvolasta Hämeenlinnaan, soittaa ja sopia että soittaa lähempänä uudelleen, mutta toinen ei enää koskaan vastaakaan puhelimeen. Toivottavasti edes kuoli kun ei joutanut vastaamaan.
   
 19. HenkkaTurust

  HenkkaTurust 1st gear

  Lepakolle ja kaikille muillekkin jotka haluais käyttiksen n.200€ hintaluokkaan: hakekaa jostain 240 Volvo vanhalla kaasarikoneella. Tuntuu meinaan siltä ettei niistä vanhoista bensakrematorioista saa kirveelläkään enämpää kun sen 200€ myydessä, vaikka eihän se vedä bensaakaan kun 20 sadalla. Mikä muu voisi olla syynä siihen että näitten hinta on romahtanut ihan silmissä.
   
 20. JR

  JR Gearhead

  Tiedän tunteen. HArkitsin pari kolme vuotta sitten yhden Triumph Spitfiren ostamista, ja myyjä vastasikin puhelimeen, sekä kunto ja hinta tuntui kohtaavan. Ongelmia tulikin vasta sitten, kun autoa piti mennä katsomaan ja kokeilemaan. Kuukauden verran yritin sopia päivää, milloin olisin autoa tullut katsomaan, mutta aina tuntui olevan joku este. Milloin verhoilut ei ollutkaan vielä valmiit, joku tekniikan osa oli purettu, omistaja oli matkoilla jne. Loppujen lopuksi myyjää rupesi oleen vaikea edes saada kiinni puhelimitse. En sitten ostanut sitä vehjettä, vaan ostin T-birdin. Avo tosin olisi ollut kiva...
   

Kerro tästä muillekin!