Titlestä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Fleetwoodisti, 17.11.2010.

 1. B 50

  B 50 Gearhead

  Viime kesänä katsastin& rekisteröin broidin `62 Ponukan joka tuli Georgiasta(title vain `64 ja uudemmat) ilman titleä. Siis pelkällä bill of salella. Viime vuonna oli eri tulkinnat, tänä vuonna menee näinkin.
   
 2. TopiCa

  TopiCa 1st gear

  Kalifornian DMV pitaa vain 5v kirjanpitoa ellei maksa rek maksua tai vuotuista yllapitomaksua seisonnassa olevista. Eli mahdoton saada Kaliforniasta ellei se "Pico Boulevardin DMV" auta. Sita pyorittaa Jeesus Gonzales perheineen. Antavat Dos tacos kaupan paalle :lol:
   
 3. vinkkeli

  vinkkeli Gearhead

  Mites konttorilla tulkitsevat käyttöönottopaivän kun on titlessä vaan vuosimalli eikä mitään muuta, tai siis nyt kyseessä MP ,mut kuitenkin...
   
 4. B 50

  B 50 Gearhead

  Nolla nollatta, niinkuin vanhemmissa kotimaisissakin. Esim 0.0.1972.
   
 5. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Yleensä on ollut 31.12 kyseisenä vuonna ellei muuta pysty esittämään
   
 6. TopiCa

  TopiCa 1st gear

  MPssa se ei vaikuta eika autossakaan JOS vaatii sopivan rekkarin viimeisen numeron. Muuten kay kun minulle - antoivat bisneksen toivossa sellaisen ekan rek paivan etta joudun katsastamaan jo 3kk kuluttua uudellen ja kun auto on talvi seisonnassa en saa metriakaan hupia ekasta katsastusesta! Rahastusta, perkele. Tai tama oli heidan juoni. No, ei se ole viela mennyt lapi.... eika mene ilman taistelua. Pannaan pojat pusaamaan timperin kynalla vastiketta joka ainoassa valitusportaassa niin eikohas se asia ala kirkastumaan; "ei olis pitanyt tuota tehda....".
  Sanomattakin selvaa he myos menettivat kaikki tulevat katsastukset minulta. "Joensuu - here I come".
   
 7. kenworth78

  kenworth78 1st gear

  Tuohon titlen pois ottoon on omia kokemuksia kolmen kuorma-auton osalta lähiajoilta, tulli haluaa kopion, ja katsuri alkuperäisen (ottaa sen pois ja lähettä Trafiin). Anelin kyllä alkuperäistä takaisin, mutta pyyntöä ei voitu toteuttaa, säännöt vaatii (minkä ymmärrän hyvin).

  Alkuperäinen reksiteriote (title) vaadittiin ainakin minulta vaikka oli poliisin tutkinta pöytäkirjat että alkuperäinen oli tuhoutunut kassakaappimurrossa (Suomessa) sekä kaikki tullin paperit leimoilla vahvistettuna. Ei auttanut kuin metsästää oikea alkuperäinen Jenkeistä.

  Voin koittaa auttaa jos tarvetta on titlen löytämisessä.
   
 8. MudMax

  MudMax Gearhead

  Käyttöönottoaika vaikuttaa veron määrään sekä vaadittuihin varusteisiin, pakokaasutesteihin jne., esim '70 käyttöönotetussa '71:ssä ei ole pakko olla turvavoitä.

  Mie en onnistunut vakuuttamaan tullia oven stickerin ja tagin/broadcast sheetin päivämäärillä ilman muita dokumenttejä, eli käyttöönottovuodeksi tuli vuosimalli, mutta onneksi tässä tapauksessa siitä ei ole muuta haittaa kuin n. 10-15e suurempi autovero.

  Titlen sain pitää, näin viime elo- tai syyskuussa....
   
 9. human62

  human62 1st gear

  Arvatkaapa jos yrität viedä autoa takaisin USAan (sieltä siis tuotu käytettynä eli ollut siellä rekisterissä) mitä seuraa jos ei löydy alkuperäistä TITLEÄ?

  Titlen kyllä saa kadonneen tilalle USAssa kunhan todistaa että on luovari, bill of sale...
   
 10. pantera

  pantera Double Gearhead

  Multa meinasivat kerran ottaa rekisteröintikatsastuksessa pois usa titlen
  En antanut, katsuri veti porot nokkaan ja keskeytti toimituksen.
  Soitin akeen heidän lakiasianin osastolle ja sieltä ohjeistettiin kasturia ettei usa titleä oteta pois .
   
 11. T5

  T5 Gearhead

  Hiukan saattaa olla OT, mutta olkoot.
  Mitenkäs ne rekisteröintikatsastuksessa katsoo tuon auton vuosimallin? Titlessä luki käyttöönottopäivä 00.00.1960 (muotoa en nyt ihan muista), mutta kuitenkin sen mukaan auto oli 1960 otettu käyttöön. Auto on kuitenkin 1961 vuosimallia. Inssikin tämän tietenkin tajusi ja pisti suomen papereihin auton käyttöönottopäivän vuoden 1961 puolelle, ei 1960 puolelle niinkuin titlessä luki.

  Eihän tuolla sinällään mitään väliä ole, mutta olisihan se hauskaa jos rekisteriotteessa olisi ollut auton vuosimallina 1960 , vaikka auto onkin 1961 vuoden Bel Air.
   
 12. vinkkeli

  vinkkeli Gearhead

  On se kumma kun tällä voi lätkiä sinne otteeseen mitä huvittaa, mutta ans olla jos kysytkin et voisko kattoo asian niin päin et laittas vanhemmaksi niin pääsis helpommilla pykälillä niin ei se vaan onnistu...
   
 13. HRA-47

  HRA-47 1st gear

  Ei tarvitse luovuttaa alkuperäistä jenkkititleä katsastajalle.
  http://www.ake.fi/NR/rdonlyres/A56B16DE ... T22007.pdf
  "ETA-alueen ulkopuolelta tuodun ajoneuvon rekisteröintikatsastuksessa on ainoastaan esitettävä alkuperäinen rekisteröintitodistus, josta katsastajan on otettava kopio arkistointia varten."
   
 14. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Katsuri teki tuossa pienen virheen koska suomessa ei ole mitään väliä mikä auto on oikeasti vuosimalliltaan vaan käyttöönottopäivä on se ainoa ja oikea tieto mihin kaikki täällä pitää perustua. Niinpä tänne on vuosien saatossa saatu dumpattua "uusia" autoja jotka on oikeasti pari vuotta vanhoja ja jotka sivistysvaltiossa eivät enää varmaan olisi kelvanneet asiakkaille uusina.
  Tuolta maailmalta jos löydät 50v sitten uutena säilötyn herkun joka ei koskaan ole ollut liikenteessä niin sehän on täällä 2010 mallinen :)
   
 15. Fleetwoodisti

  Fleetwoodisti 3rd gear

  title

  Eli tuon mukaan katsurin pitäisi ottaa ainoastaan valokopio jenkkilästä tuotujen titlestä. Silti useimmat täällä kertovat, että katsuri on vaatinut alkuperäisen itselleen. Ei tätä ymmärrä enää Erkkikään...
   

Kerro tästä muillekin!