Top 4 kaaharit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Elevator, 26.11.2007.

  1. Elevator

    Elevator 1st gear

    Lahdessa vielä asuessa tuntui että itsekkin oli suosittu "rutiinitarkastusten" kohde aspenilla ajellessa. Vieläkin ketuttaa koko palloilu. Kuukauden aikaan pysäyttivät yks talvi viis kertaa jonka jälkeen jo nousi verenpaine huutoon asti. Aina ne samat tarkistukset, onko renkaat ja katsastus kunnossa, puhallutus ja muut kettuilut. Ja kun aina oli kunnossa! Ainakin kaks kertaa kyseessä oli viel sama partio.

    Kelläs muulla on samaa kokemusta virkavallasta? Pysäytelläänkö käyttöjenkkiä perstuntumalta muita useammin?


    Iltalehti listasi kaahareiden autot http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007112 ... 9_uu.shtml
     
  2. jankinnu

    jankinnu 3rd gear

    ylläolevasta linkistä:
    "Poliisin seurantaherkkyyteen vaikuttaa myös musta väri, alumiinivanteet ja ylileveät renkaat."

    Onko ylileveät renkaat auton korin ulkopuolella vai onko kaikki yli 185 profiilin renkaat ylileveitä :)

    Oma harrasteauto oli toissakesänä vielä musta ja saihan tuota yllättävän usein näytellä ajokorttia ja otetta. Huvittavinta oli se, että 2 kertaa lähtivät samana kesänä seuraamaan autoa taajama-alueelta haja-asutusalueelle ja kääntyivät ympäri kun asvaltti vaihtui hiekkatieksi.
     
  3. Stance

    Stance Gearhead

    Helsingissä/Vantaalla ei ole pysäytetty kertaakaan. Tai no kerran on pysäytetty ja puhallutettu, mutta silloin ne pysäytti kaikki siitä ajavat. Ainakin Valtterin äänimaailman luulisi vetävän poliiseja kuin kärpäsiä. Mutta onneksi se ei ole musta eikä siinä ole alumiinivanteita. :wink:
     
  4. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Jaa. Mulla on kahdessa autossa alumiinivanteet, mutta en ole huomannut että niillä pysäyteltäisiin sen hanakammin kuin peltivanteellisillakaan autoilla. Renkaiden leveydessä ei suuria eroja ole, kaikki menee 205-235 haarukkaan. Leveimmät tosin on peltivanteilla, ehkä se tasaa tilannetta.
     
  5. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Voi, voi, ei voi laittaa "ylileveitä" renkaita työmatkakulkineeseen. Tai no, ei kai ne kiisseliä lähde seuraamaan. :D
     
  6. apukuski

    apukuski Gearhead

    Ajelin yks talvi 242 volvolla ja se oli kyllä sellainkin poliisimagneetti että ei tosikaan. Laskin että politzait pysäytti talven aikana 13 kertaa :lol: Tosin auto oli kyllä mattamusta ja kulkii melkoisessa etukennossa ahteripystyssä :lol:
     
  7. impala67

    impala67 Double Gearhead

    pysäytysahkeruuteen saattaa vaikuttaa kyseisen ajoneuvon aiemmat omistajat ja heidän "harrastuksensa"...
     
  8. Blösö

    Blösö 1st gear

    Enpä ole huomannut että pysäyteltäisiin, vaikka on musta ja äänekäs ja on liian isot renkaatkin,
    ...ainiin nehän onkin peltivanteilla, mutku nekin on mustat...

    Tietenkin, jos keskustassa ( missä tahansa Suomen "metropoleista" ) hinkkaa pillurallia harvase yö, niin todennäköisyys pysäyttämiseen varmaankin kasvaa.
     
  9. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Vantaalla pari kertaa tuli poliisit perään ja valoshow takana kehotti pysäyttämään, jälkimmäisellä kerralla toinen poliisi seisoi pelkääjän puolella käsi pistoolilla, paperit halusivat ja varmaan vartin tien sivussa pitivät ja puhuivat puhelimeen, mitä lie ettineet. Normi puhallusratsioita ei oikein voi edes laskea, niihin joutuu vaan sattumalta.
     
  10. No H2O

    No H2O Gearhead

    Kaveri osti joskus vuonna -95 tai jotain sinnepäin, entisen "lestinheitto" auton joka oli ollut ahkeralla "yötyöläisellä"...

    Oli muuten mattamusta, mankeleilla, tummilla laseilla, yms..

    Jatkuvasti sai olla parkissa pillurallia heitettäessä... :p
     
  11. Hound_Dog

    Hound_Dog 1st gear

    mulla ei oo jenkkiä, ei mustaa kulkuneuvoa, ei yli leveitä baagelsseja, ja auto täysin eri paikkakunnalta missä nyt oleskelen. eli ei mitään niin sanottua "hyvää" syytä että miksi poliisi pysäyttäisi. en edes ole ajanut ylinopeuksia. mutta silti minut on viimeisen kuukauden aikana pysäytetty viisi kertaa ja kysytty ajokortti ja rekisteri ote, ja sitten vasta muistettu että niin ja puhallappa tuohon.

    en enää tiedä pitäisikö olla vihainen vai nauraa. kyllä porin poliisi osaa :rotfl:
     
  12. derwy

    derwy 2nd gear

    Preludeni on musta ja aluvanteilla + usein melko kurainen ja sitä kyllä poliisit rakastavat pysäytellä. Sitä en kyllä ymmärrä, että miten kaahaus liittyy siihen, että lähdetään perään ja tien sivuun. Piruako minä siinä kaahaan, kun poliisi lukee rekisteriotettani. Varsinkin kun noita stoppeja saattaa olla parin viikon välein ja olen omistanut auton viime vuosituhannelta.
    Olen yrittänyt kysellä, että mikä on syy, niin yksi partio sanoi syynä olevan Hondan helppo varastettavuus.
     
  13. tammercity

    tammercity Gearhead

    Musta Firebirdi kun aikoinaan oli perseen alla niin sitä kans poliisit pysäytteli kiitettävästi ihan koko ajan :odroll: joskus kolmekin kertaa lauantai illan aikana.

    Olssista ei onneks samanlaista mielenkiintoo poliiseilla ole.. kaiketi kerran muistaakseni vaan 2 vuoden aikana sini-punasilla pysäytetty.
     
  14. Elevator

    Elevator 1st gear

    työautolla, sprintterillä mua ei oo pysäytetty aiheetta koskaan, ei siis koskaan. Yleensä puhallusratsiastakin ohjataan ohitse. Näin ainakin varsinais-suomessa. Nyt lauantai iltana pysäyttivät Paimiossa puhallukseen, tulin paikalle vähän väsähtäneenä, en hoksannut ottaa edes pitkiä pois siksi aikaa. Turvavyönkin vaan kehoittivat vetämään ympärille. Siinä koko homma. Uskoisin että muulla kulkineella tullessa olisin varmasti saanut sakot ainakin siitä turvavyöstä. Jenkillä puhumattakaan. Ainakin aikoinaan lahden polisi olisi vienyt varmuudenvuoksi huumetestiin jos niin nukkuneen näköisenä olisin esiintynyt.

    Ei vaan aina jaksais, nyt jaksaa sentään valittaa:)
     
  15. cossu44

    cossu44 1st gear

    Jokunen vuosi sitten Rancheroni oli poliisin suosikki. Pysäytys aina tavattaessa. Kerran kysyin syytä pysäytykseen kun kerran jaksoivat ajaa kilometritolkulla perässä, moottoritiellä. Nuorempi konstaapeli totesi:"Noi takarenkaat...".Otteesta sitten luettiin rengaskoot ja asia oli sillä selvä. 265 taisivat olla.
    Toinen kerta lauantai-iltana Espoossa. Käännyin liikennevaloista ja samalla vastaantuleva poliisiauto kääntyi perään, vilkut päällä tietysti. Ajoin 100metrin päässä olevaan kotipihaan, pollarit perässä ja parkattuani ruutuun ajoivat mondeon vinottain ovea kohti, pitkät valot päällä tietysti ja vilkut välkkyen. Oli siinä talon akoilla ihmettelemistä! Luulivat ilmeisesti keppanajurrissa olevien teinien olevan liikenteessä. Nousin autosta ja kysäisin syytä noin näyttävään pysäytykseen. Ööh, toinen takavalo on pimeenä...No, liikenneturvallisuuttahan siinä edistettiin. Ja klassinen takapyörien tarkistelu otteen kanssa taas!
     
  16. Rosvo

    Rosvo 1st gear

    Ex-emännän preludella mut pysäytettiin aina, jos eksyin sillä malmille. Kolmannella kerralla kysyin poliisi-sedältä, että miks, niin on kuulemma suosittu malli autovarkaiden keskuudessa. Kun kerroin, että mua pysäytellään aina sielläpäin, niin nauroivat vielä päälle, että hyvä että valvonta pelaa.
     
  17. MadMike

    MadMike Gearhead

    Kyllä on tuttua toimintaa poliiseilla...
    Mutta joo normikansanpelottelulla saa respektiä tolleen kun tosi rikolliset nauraa räkästä naurua...

    Siis kyllä Cossu olet saanut aivan asiatonta kohtelua vs. itsellä sama vika ja pollarit perässä kun ajoin tankkaamaan. vasta tankatessa ajoivat viereen ja nuhtelivat takavalosta..kävelin auton taakse koputin sitä ja valo syttyi.
     
  18. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    kaverin appiukko oli niitten 78 liftback corollalla liikkeellä ja smurffit pysäytti.
    jetson marssi määrätietoisesti kuskinlasin taakse ja kun ukkeli veivas lasin alas niin jepen ilme oli melkoinen :rotfl:
     
  19. derwy

    derwy 2nd gear

    Kai nyt poliisit Rosvot pysäyttää :rotfl:
    En kyllä tiedä miten tuo prelude sen suositumpi varkaiden keskuudessa olisi kuin muutkaan, ainakaan enää.
    Ja sama juttu, että Hämeenlinnan poliisi + Preludeni = varma pysäytys. Sieltä sen kyllä ostinkin, että olisiko edellisen omistajan vika.
     
  20. Petrooli

    Petrooli 1st gear

    Täältä instant-venäjältä ylöspäin on sellasia kokemuksia, että ajettaessa edes suht siistissä hapessa olevalla jenkillä ( väri ei ole vaikuttanu), niin pysäytys tiheys on todella harvassa. Joskus jopa morjestavat. Jos ei sitte hanki kunniaa ja mainetta riittävästi.. :odroll: nin tilanne muuttuu.

    Paljon nuorempana hulttiona tuli kovasti ruuvattua välikoppia ja muita rakkineita. Niin siinä tuntu ainakin siihen aikaan olevan oikein magneettien magneetti. "ja otetaampas pelti auki... ja puhallahan tuoho...ootko tällä kokoonpanolla oikeesti leimalla käyttäny..." sun muuta. Mut sillon ei pienet asiat päätä vaivannu. :)
     

Kerro tästä muillekin!