Toploader 3 speed öljy

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Larry79, 3.1.2021.

 1. Larry79

  Larry79 1st gear

  Mitähän öljyä kannattaisi käyttää Ford lättäpään -39 toploaderissa?
  600w on ennen vanhaan ollut suositus.
   
  Muokattu: 4.1.2021
 2. Minkä laitteen laatikko tuo on alunperin?
   
 3. puna niska

  puna niska 3rd gear

  Onks toi nyt sitte töplöyderi vai ei en tiie hoppaa veikkaisin.
  80-90 gl4 kun joku synkro rengas löytynee.
   
 4. Larry79

  Larry79 1st gear

  Jossain lättäpään perässä ollut
   
 5. Larry79 tykkää tästä.
 6. Larry79

  Larry79 1st gear

  Juu Fordin lättäpään vaihteisto. Oon kans lueskellut nuita juttuja, mutta ajattelin jos täältä löytys joku kokemusasiantuntia. Tuo GL1 vois olla sopivaa. Vaihteistossa on jonkin verran messinkiä/pronssia.
   
 7. Larry79

  Larry79 1st gear

  DYNOLITE-VAIHTEISTOÖLJYT
  SUUNNITELTU KARTIOMAISTA VÄÄNTÖMOMENTTIA KÄYTTÄVILLE, EI-HYPOIDISILLE VAIHTEISTOILLE.


  Vaihteistoöljy 250
  Paksuin vaihteistoöljy, joka tunnetaan myös luokkakoodilla 600W. Soveltuu ihanteellisesti veteraaniautojen ja edvardiaanisen ajan autojen taka-akseleille ja erittäin viskoosista öljyä vaativille vaihdelaatikoille. Tätä öljyä käytetään yleensä vuosien 1918–1939 ajoneuvoissa. Tämä öljy soveltuu myös vintagemallisille akseleille, jotka menettävät öljyä napalaakerien kautta.

  Näilläkään ei ollut suomessa myyntiedustajaa
   
 8. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  GL-4 ei syö keltaista metallia, eikä kaikki GL- vitosetkaan, sitä on myös yellowmetalseiffiä.

  Jos/kun eppäilet niin kysy valmistajalta.
   
 9. f34

  f34 Gearhead

  GL4 toimii.
   
 10. Larry79

  Larry79 1st gear

 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

 12. Täällähän on hifistelyä vanhojen 30-40luvun askien öljyjen kanssa. Minä ajan "jonkin verran" noilla autoilla ja aina on kelvannut niihin ihan normaalit 80W90 tai muut perus raskaankaluston tms. vaihdelaatikkoöljyt. Hyvin pysyy sisällä, kun vaihtaa suojatut 2RS laakerit päihin. Taisi olla 6208-2RS.NR ja 6306-2RS.NR Nehän ei maksa juuri mitään, ja jos tuntee laakerimyyjän, ovat ilmaisia. Ne kun ohuella tasotiivistysliimalla laittaa kiinni päihin, alkaa litkut pysymään sisällä.

  Niin, ja minulla ei ainakaan yhdestäkään askista ole synkrorenkaat katoillu tai kulunut ko. öljyillä. Vertaa mitä paskaa ne ennen vanhaan käytti , niin aivan sama mitä sinne panee joka voitelee ja on tarkoitettu rataskäyttöön.

  ah
   
  Turbiini tykkää tästä.
 13. Tarkennusta eiliseen: nämä vanhat toploadereissa ei ole akselitiivisteitä. Niissä on avonaiset millimittaiset laakerit pääakselilla --> päädyt vuotaa aina läpi.

  Siksi minä laitan niihin aina kestovoidellut 2RS laakerit.
  muutenhan rasva saa olla ihan mitä vain vaihdelaatikko/peräöljyä

  a
   
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Toisessa GLx topikissa kerroin tämmöistä GL1 laatuista kamaa, lisäaineetonta vaihteistoöljyä, tilanneeni British Seagull -perämoottoriin. Moinen kampe on vaihdelaatikon (1+vapaa) osaston osalta rakennettu punametallisilla (sinkkipronssi) laakereilla ja perässä huljuu öljyn lisäksi järvi- tai merivettä siitä päätellen, että järvessä tai meressä näkyy sateenkaarikuviota pinnalla, minne tällä ikinä pysähtyykin. Sinkki voi olla heikoilla tuossa setissä. Poropeukalo löysi kotomaisiakin lähteitä tämmöiselle öljylle, mutta mä olin jo ehtinyt tilata moiset purkit.

  Samaan moottoriin kuuluu laittaa polttoaineen sekaan 2t -öljyä suhteessa 10:1 bensan eduksi. En sinnekään osastoon laittanut mitään esisekoitettua lirua, vaan Briggs&Strattoniin tarkoitettua vihreää tahmaa, jonka ohjeissa luki "ei saa käyttää perämoottoreissa". Se oli niin kuin suositus minulle.

  On mainio moottori, mitä nyt ei mökkinaapurit tykkää siitä savuverhosta, mikä järven päällä hetkisen aikaa ajon jälkeen leijuu.
   
 15. faikku66

  faikku66 Gearhead

  Itseltä löytyy kans British Seagull vm. -53.Onkohan jotain 2,5 heppaa?Ukkini ost sen uutena ja se oli aktiivikäytössä 1953-93 isäni kuolemaan saakka.Loppuajasta jo niin väljä,ettei vedessä lähde käyntiin,mutta käynnistää potkuri pinnalla ja kaasua niin jaksaa sitten vedessä pyöriä.
   
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Viedään nyt tätä toploadertopikkia vähän sivuun. Mä ostin viime kesänä alkuperäisen omistajan perikunnalta. Mun on niin vähän ajettu, ettei tulppaakaan ole koskaan vaihdettu. Jos ei ykkösellä, niin kakkosella lähtee. Tuota kun lasikuitupaatin takalaidassa kokee edes yhden kerran suuren selän yli, niin ymmärtää, miksi jäi käytöttä, kun koteloituja Evinrudeja ja Johnsoneita tuli kaupoille. Mun on 4-5hp kokoinen.
   

Kerro tästä muillekin!