toyota crown 67 ms 45

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja heistu, 11.9.2005.

  1. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Dodih, veljeni totesi että autossa tosiaankin oli alkuperäiset erillispenkit siinä vaiheessa kun hän sen osti. Crownin alkuperäinen omistaja on siirtynyt autuaammille metsästysmaille varmaankin jo toistakymmentä vuotta sitten ja häneltä auton osti paikallinen autoharrastaja joka möi sen samassa orggiskunnossa eteenpäin veljelleni 1984. Alkuperäisten erillispenkkien kohtalosta ei ole aavistustakaan, ne erillispenkit joiden muistelin pyörineen kauan nurkissa, kuuluivatkin Triumph Heraldiin ja tämän Crownin penkit on puolestaan joko menneet vaihdossa Swingerin jakkaroihin tai sitten jääneet vaan pyörimään silloisen kimppatallin nurkkiin. Crownin kustomoinnin yhteydessä irrotetut kylkilistat ja etumaski olivat tallessa autotallin seinällä ja oletettavasti lähtivät eteenpäin Crownin mukana joskus 1990-luvun alkupuolella samaten kun aiemmin mainitsemani Fordin 14" peltivanteet, jotka ovat alunperin kuuluneet '64 Fairlane 500:seen rekkariltaan KAO-30 ja ne Swingerin penkit puolestaan olivat '69 Dart Swingeristä rekkariltaan ADF-2 (tietoa matching numbers -päänsärystä kärsiville :rotfl: ).

    Tuolta australialaiselta Crown-sivustolta löytyi muuten MS-45:sen myyntiesite, jossa oli esiteltynä penkkivaihtoehdoiksi sohva tai erillisistuimet. Kuvaa kun katsoo niin tutulta ne jakkarat näyttää.
     
  2. heistu

    heistu 1st gear

    löysin sen ms 45 crownin kuvan jossa erillis penkit, ei kyllä aidoilta vaikuta. ovi verhoilut samanlaiset . onkohan tämä vielä olemassa kuva vaikuttaa aika vanhalta,huom 80 lätkä.kiitokset kaikille osallistujille,kaikki tiedot ovat terve tulleita.[​IMG][​IMG]
     
  3. heistu

    heistu 1st gear

    sisustan kuva kyllä jäi vähän pieneksi.
     
  4. z28

    z28 Gearhead

    nurkissa ylimääräinen 2,3 moottori jos on tarvetta.
     
  5. heistu

    heistu 1st gear

    eikö kukaan tiedä tuosta NRE,stä mitään.
     
  6. markkov

    markkov 1st gear

    Crown

    Mulla saattais olla käyttämätön kytkinasetelma ja kolmiosivuikkunoihin tiivisteet.Vuosimallista en oo varma.Ai,mutta tämähän ei ollukkaan myyntipalsta. anteeks.
     
  7. kt9001

    kt9001 Gearhead

    Aihetta sivuten: Jos joku tarvii tai haluaa (2 eri asiaa!!) niin mulla on joutilas tatsun Crounin raaseri, neloskonneella.

    Hakuvaivan hinnalla, eli en ota maallista hyvää paitsi jos pyssyllä uhataan, että pittää ottoo, ni sitte.

    Muistaakseni 16 vuotta sitten nostin umpilahonneen korin pois siitä piältä, lyhensin runkoo ja kartaania 80senttiä, hieeno kapistus. 8)

    Nyt se on rojottanu metikössä, kun mäni tuo enin peltoautoinnostus ohi, harmilista sinällään.

    Tekniikka on rungossa kiinni,kone (startit,laturit yms), laatikko +VonKardan-Axel, perä, ja se liikkuu vetämällä tahi työntämällä omilla pyörillään.

    Hakekee joku poeskkeen se, vaekka ohikulukiissanno!
    Kaikkihan kulukoo jollonnii Iisalamen ohi, kun ravvoovat Rukalla juopottelemassa.Retkut perkeleet, parantakkee tapanne!

    040-5828482 ja Pesonen
     
  8. kt9001

    kt9001 Gearhead

    Noh, onhan tämäkii Crown- juttua:

    Sain tuon oman elähtäneen Crownin sinä kesänä, jolloin lopetin olemasta 6-vuotias ja yritin olla seitenvuotias. Miellyttävä eka oma auto, ei turhan vaatimaton!! Jenkkipenkki edessä ja puskuriin taakse sain jostain semmosen Tepoilin tahi Unionin tarran, jossa vihree marsilaenen kehu suomen tinosauris-petroolia, että olin kova jätkä!!

    Hiekkatietä kun oikein tahkosi edestakaisin, niin sai ehkä liki kilometrin päästä päähän, mutta kummasti sekin pensaa nieli!

    Sitten piti alottoo ensmäestä kouluvuotta, kohta toista mutta kolomannella luokalla sitä vasta kovia oltiinkii, ku piästiin yläluokalle!

    Kolomasluokkalaiset oli meillä jo niin isoja, että saivat tulla polokupyörällä kouluun! Talaven tullen sain moitetta osakseni, ku joku kävi kielimässä, että Joku on jättäny moottorikelkan mehtätienvarteen koulunvierusmetsikköön, eipä kaet syyllistä pitkään tuomittu.

    Ihminen oppii, niin minäkii: ehkä viitosluokalla, ku oltiin jo ihan oekeesti isoja ja kaekkee, en minäkää haikaillu kelekalla kouluunmänöstä. Ehkä siksi, ku oli vasta marraskuu.
    Minä nohevana jyräytin Krounin tulille ja sillä kouluun! 8) Joo! Meiltä piti ajella peltotien päähän ja siitä yhen isännän suopellon yli, että pääsee näppärästi sitten mehtäautotielle, jota pitkin joku kolome-neljä kilometriä kouluun.
    Lähin ajelemmaan ja samalla kun tie loppu ja suopelto alako, nii eikö se perkele upota jytkähtäny mahaansa myöten siihen helevatan hetteikköön.
    Siinä varuilta poltin vielä kytkimenkii, ettei vahingossakaan sais ajamalla mihinkään. :mad:

    Pikkusenko oli mahassa perhosia, että kun jos joku sattuu tulemaan ja näkemään, ku ei se nyt ehkä viimesen päälle luvallista ollu mulla lähtee uamutuimaan ajelemmaan, etenkään siihen suuntaan! Iltapäivällä naapurin kolli tuli koulusta,( se kävi jo kirkonkylällä koulussa, ku se oli jo aikuinen ja tosi-iso 14vee haivenleuka) ni otti sitten viiatin ja veti minut poie. Eekä kertonu kellekkään. Hyvä jätkä sekkii.

    Sittemmin krouniin piti uusata kytkin ja nostoo kori poes ja lyhentee sitä ja...
     
  9. heistu

    heistu 1st gear

    onko tämä ms 45 tosiaan näin harvinainen ja mitenkähän tuo nre kilvillä oleva jotenkin vaivaa.
     
  10. peekoo79

    peekoo79 1st gear

    14 kpl oli vuoden alussa rekisterissä että voitaneen pitää melko harvinaisena.
     
  11. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Nyt voisi vissiin jo alkaa kyselemään, että ei kellekään ole jäänyt tällaisen MS45 Crownin ehjiä puskureita nurkkiin lojumaan tai jopa jonkun värkkäämää lasikuituista?

    Kelpaa kyllä vaikka olisi RS40:kin puskurit (erityisesti taakse). Omista on joko rutussa ja ruosteessa tai sitten vaan ruosteessa. Kromi kiiltää hienosti mutta kromin takana ei olekaan mitään.

    :D
     
  12. electra1

    electra1 Gearhead

    Mulla oli joskus -69 crown 2.6 kutosella. Oli japsiksi hieno peli, mustalla sisustalla ja erillispenkeillä. Osia ei tosiaan tahtonut löytää mistään, mutta kiva peli se oli. 8)
     
  13. heistu

    heistu 1st gear

    eipä taida selkoo tulla tuosta nre crownista , eikö kukaan tiedä mitään ja mitenkäs tämä 67 ms 45 onko oikeesti erillis penkkejä olemassa.
     
  14. Kuin harvinaisia noista on '65:set..? Kaverin tontilla seiso pari sellaista 90-luvun alussa. Soittelin sinnepäin ku näin tän viestiketjun mut Crownit on kuulemma menny entisöintiin jo vuosia sitten..

    Olis pitäny ostaa silloin -90 se kaverin isän vanha Crown '65.. Oli ollu sillä uudesta asti käytössä vuoteen -85 jolloin osti TD Camryn..

    Arvatkaas oliko hyvässä kunnossa se '65:nen..?

    500mk olis tarvinnu maksaa, mut en viittiny ku ei ollu leimassa..

    [​IMG]
     
  15. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Varmin tieto varmaan, jos kysyt Crown-kerhon sivulta, Järvisen Heikiltä=webmaster.

    En rupea väittämään mitään, enää.

    Se on vähän niinkuin jenkkivehkeiden kanssa, että mistään ei voi olla varma.
     
  16. Mr. Toyoda

    Mr. Toyoda 1st gear

    Toki on. :wink:

    Lainaus Automies -lehdestä 2/67 :

    "Tammikuussa saapui maahan ensimmäinen erä Crown-sarjan uutuutta, Toyota Crown 2300:aa.
    ...

    Toyota Crown Sedan ja De luxe ovat 6-hengen autoja - tilavia, mukavia, loisteliaasti varustettuja. Houkuttelevana erikoismallina on 5 hengen Sedan, jossa on ruhtinaallisen mukavat erilliset etuistuimet."

    Eli siis MS45 Crownia oli myynnissä kolmea eri versiota: Sedan, Sedan BS (Bucket Seat) ja De Luxe. Varaosakataloogin mukaan nuo erilliset etuistuimet olivat tehtaan optio. Jännä, että niitä myytiin Suomessa vain halvemman Sedanin yhteydessä eikä varustellumman De Luxen.
     
  17. mke77

    mke77 Gearhead

    käsittämätöntä... ja minä ja veljeni luultiin olevan ainoot"hullut"noitten kruunujen perään....
     
  18. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    No Lemiltä tuli oikea vastaus. Hyvä, että saadaan tietoakin. Kiitos Vesa.
     
  19. heistu

    heistu 1st gear

    kiitti tiedosta että erillispenkeillä näitä on tehty mutta vieläkin kiinnostais tuon nre kilvillä olevan crownin tarina , eli missä nyt.
     
  20. heistu

    heistu 1st gear

    up up up :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!