Trafilta pikku ylläri, onko yleistä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Mudracer, 3.1.2014.

  1. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ostettiin aabaut kuukaustakaperin jenkkihylsy ja tänään oli postiloorassa trafilta melkein 500€ lasku. Hylsy on edelleen liikennekäytöstä pois eikä edes laitettu vielä omille nimille, mitä vittua. Eräpäiväkin on jo ovella, eikai tota tarvii maksaa ennenkuin hylsyssä on leima ja se on käytössä :mad: .
     
  2. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Outoa miten se lasku osas teille, kun ei omis nimis.
    Oisko myyjä ssanu sen jotenki kääntymään luovarin kanssa.
    Hitto epärehellinen on myyjä ainaki ollu jaa nimi oli?
     
  3. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Kannattaa halpaakin autoa ostaessa tarkistaa ettei ole veroja maksamatta.
     
  4. 1960

    1960 1st gear

    Niinpä,teitkö luovarin?Myyjä pystyy pistään trafille konttorilla,ns luovutus jutun.Näin toimitaan raviharrastajien kanssa,niillä kun tuppaa jäämään välillä toi 7vrk;n vai mikä se nykyään on sääntö unohtuun.
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei kun tämä lasku oli tämänvuoden käyttövoimaymmuupaskalasku, joulukuu 2013- joulukuu 2014 :soosoo: .

    Ja^^^ tota tuli ihmeteltyä että miten vitussa mutta vanha omistaja on kait poistanu omista vakutuuksista ja sitä kautta trafi pääsi nurkan takaa kurkkuun :rotfl: .
    Pitäiskö tällane liikennekäytöstä poistettukkin pistää vakuutuksiin sen 7päivän sisällä ja sitten taas poistaa kun ei ole kunnossa vielä :eek: .
     
  6. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead


    Näin toimitaan kaikkien ostajien kanssa. Ensimmäistäkään autoa en ole hevostelijoille kaupannut, mutta silti noita on joskus nimiini jäänyt.

    Mudracer, oliko loppusumma tullut veroista vai mistä?

    Tavallaan fiksu myyjä, laittoi luovarin eteenpäin heti ja sai sillä laskun maksun muiden riesaksi.
     
  7. 1960

    1960 1st gear

    Näin toimitaan kaikkien ostajien kanssa. Ensimmäistäkään autoa en ole hevostelijoille kaupannut, mutta silti noita on joskus nimiini jäänyt


    Myin samalla kertaa 2 autoa,valtelle,vanha klisee ensimmäisen ja no te tiedätte,oli ooppeli.Konttorin täti antoi vinkin,tästä toiminnasta.
     
  8. -rautis-

    -rautis- Gearhead

    Mudracer ostajana toiminu väärin.7vrk sisällä olis pitäny rekistöröidä omiin nimiin liikennekäytöstä poistettuna,niin ei olis tullu veromaksua vuodeksi eteenäin.
    Myyjä tottakai näyttää luovarin yhtiössään et saa vakuutuksen uuteen autoon/tai loppumaan.
    Trafi katsoo et auto uudella omistajalla liikennekäytössä kun myyjän vakuutusyhtiö luovarin sinne faksannu ,eikä uus omistaja hoitanu autoa
    nimiinsä.
    Trafi toiminu ainolla tavalla millä tos tilantees voi toimia.
    Ei ne tiedä et auto sulla hylsynä pihassa ja et aio käyttää sitä liikentees,jos ei siit ilmota.
    toihan hoituu kun käy sen rekistöröimäs ittelleen liikennekäytöstä poistettuna.
    tält väliajalta menee kyl vero ja vakuutus.
     
  9. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Ja taitaa tältä "väliajalta" mennä jonkin verran korotettuna maksut, oli auto liikennekäytössä tai ei niin se pitää ottaa omiin nimiin 7vrk aikana.

    Oppirahat on maksettava :)
     
  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Se 7 vuorokautta on vakuutusta varten. Ei rekisteröintiä.

    Joku raja siinä rekisteröinnissäkin on, mutta kaikelta moiselta välttyy aina kun muistaa lukea lappusen ja laittaa ne myös ajoissa eteenpäin.
     
  11. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Hyvä että selvii sentään edes kantapään kautta. Liikennekäytöstä poistetulla autolla ei saa ajaa vaikka sen olis just ostanu ellei sitä ota käyttöön, tätä ei otettu kun leimakin oli jo mennyt aikoja sitten umpeen. Nyt siis trafissa luullaan että laimaamattomalla ajokelvottomalla autolla kruisaillaan pitkin kyliä :rotfl: .
    No onneksi hylsy meni suoraan korjaamoon josta saa myös plapun että autolla ei ole voinut ajaa metriäkään, ehkä vakuutushemmot tyydyttyy sillä. Trafi ei varmaan silläkään.
    Tässähän vois vittuilumielessä pistää virtuaaliautoja kenen nimille hyvänsä ja antaa vahingon kiertää :rotfl: .

    Tulkitseekos siis trafi nyt että auto on käytössä vaikka sitä ei ole leimattu eikä otettu käyttöön :eek: .
     
  12. HV

    HV Gearhead

    Liikennevakuutuskeskukselta tulee vielä lasku liikennevakuutuksen laiminlyönistä. Itsellä oli yhden auton paperit kadoksissa, (käyttöauton kuljettajan penkin ja keskikonsolin välistä löyty sitten). Kahdeksantena päivänä kaupasta laitoin omiin nimiin ja laskua tuli 34 euroa ja seitsemän päivää vakuuttamatta. 4,85 euroa päivä. Kalleita päiviä ovat.
     
  13. HV

    HV Gearhead

    Piti etsiä nuo paperit esiin. Ei korjamoon paperilla ole merkitystä.

    Lainaus paperista:

    Myös epäkuntoiselle, liikenteseen rekisteröidylle ajoneuvolle on merkittävä liikennevakuutus.

    Vakuuttamisvelvollisuus on olemassa, vaikka
    -ajoneuvolla ei ajeta
    -katsastus ei ole voimassa
    -ajoneuvo on vaurioitunut tai käyttökunnoton
    -ajoneuvon asiapaperit ovat puutteliset
    -ostaja on alaikäinen
    -ostaja on sairas tms.
     
  14. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Toi on toisaalta aika erikoinen tilanne jos on liikennekäytöstä poistossa, se kun ei katkea omistajan vaihdoksessa. Eli jos ostat katsastetun käytöstä poistetun auton, ei sillä saa ajaa ennenkuin on ottanut sen takaisin liikennnekäyttöön.
     
  15. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    [​IMG]

    5 vuotta on tuo netin kautta käyttöpoisto systeemi pyöriny mut vieläkin on hakusassa. tosin kannattaa ennen hakukeikkaa sopia myyjän kanssa että on otettu käyttöön jos ei olla trailerin/dollyn kanssa liikkeellä.

    ois ihan kiva sekin tietää että onko myyjä justiin tötöilly käyttöpoistossa ratsiaan eli onko siellä 1000e pystyssä oottamassa onnellista ostajaa... :mad:
     
  16. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Tuo instanssi kyllä muistaa jos itse et toimi oikein. Aikoinaan tuli 4000 markan lasku yhdestä kinneristä, kun olin saanut vakuutusyhtiöstä puhelimitse väärät tiedot siitä miten menetellä, kun auto oli vanhanaikaisessa seisotavakuutuksessa ja ei mennyt ajoon, vaan vielä vuodeksi seisontaan.

    Nelin kertainen vakuutusmaksu ja vakuutussakko muodostivat tämän auton hintaan nähden viisinkertaisen summan. (juu auto oli halpa, mutta summa oli kahden kuun käteen jäävä palkka!!)

    Tuohon saatiin oikaisuvaatimuksella ja kasalla todisteluita järki. Maksamaan tosin jouduttiin, koska jäi kuulemma epäilys, että autoa ei siirretty trailerilla koko siirtomatkaa...
     
  17. sbf

    sbf Gearhead

    Pohjola-yhtiön huorat unohti lähettää yhdestä kotelosta pari vuotta laskut.
    sit tipahti postilaatikkoon imelähkö lasku.
    jostain kumman syystä ne ei kysyttäessä kuitenkaan suostuneet vakuuttamaan mun traktoria postuumisti parilta edelliseltä vuodelta.
    eikä ne suostunu edes kertomaan osoitetta jossa tän pikku kämmin tehny virkailija työskentelee.tiedustelin sitä koska olisin halunnut oikein henkilökohtaisesti käydä paikan päällä kiittämässä hienosta toiminnasta.trafin kusipäät on samanlaisia.aina löytyy sopuratkaisu kunhan sulta saadaan hillot nyhdettyä.
     
  18. 1960

    1960 1st gear

    Millais siellä nyt tyttöjä/poikia nimitellään?
     
  19. Putte

    Putte 1st gear

    Sama seitsemän päivää nykyään myös omiin nimiin rekisteröinnissä.
     
  20. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Onkohan ollut sitten vuorostaan Trafin rahojen lypsämistä, kun laskin että kuorkkiin tullut postitse 11 rekisteriotetta pelkästään viime vuoden aikana. Ei mitään järkeä..
     

Kerro tästä muillekin!