Trafilta pikku ylläri, onko yleistä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Mudracer, 3.1.2014.

 1. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Onpahan porukoilla yksityiseltä ostettu suht uus avensis jonka edellinen omistaja oli liike ollut rapian vuoden, vehkeessä veroja perässä liikettä edeltävältä ajalta ja auto on kaiketi jo kerran katsastettukkin liikkeen nimissä ja ainakin se on rekisteröity liikkeelle ja yksityiselle jolta se meille tuli veroja perässä, et ei trafi/verottajakaan aina ajan tasalla ole :odroll:


  En tiedä olisinko maksanut veroja myydystä autosta jos se on myyty ennen eräpäivää saati laskun tulemistakaan, ajatuksena, et trafi vaan kuppaa ja lähettää laskun molemmille :poff:


  Itellä ollut monta kertaa verot pystyssä käyttiksessä :oops: herran kiitos, ettei koskaan ole tullut poliisia sopivasti vastaan kun kotiin on ehtinyt vasta maksuhuomautus :mad: V*TTU itellaa
  Nyt tänään tuli ens kuun lasku ja ilmeisesti ne on jaettu tänne koko ajan bilteman luettelon kanssa, mutta Jeesus kun ei ole posti mies niin V'itut helluntailaiset uskonhipit on itellalle viittinyt v*ittuilla et viittisittekö kenties jakaa postin oikeeisiin osoitteisiin :soosoo:
   
 2. Rantala

  Rantala 3rd gear

  Onkohan tuo "Nikuzai" trafin virkamies? .... yhtä sekavaa tekstiä, ei järjen kanssa mitään tekemistä. :rotfl:
   
 3. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead  Kellon aika saattaa vaikuttaa tohon kirjoitukseen hieman :poff:
   
 4. ceevu

  ceevu Gearhead

  Josain vaiheessa rupes tuntumaan siltä että toi kympin lisävero omistajanvaihdoksessa seuraa yhtä automaattisesti kun 12e palvelumaksua konttorin tiskillä papereiden teosta. Kolme kärryä peräjälkeen ,kaikista ostajalle kympin lisävero.(ei myyjälle jolle se kuulus.Ainakaan ei myöntäneet.)Ja asiaan kuuluu että lappu tulee postilaatikkoon eräpäivänä,jollon et edes kerkeä selvittämään asiaa,jos autolla pitäs vielä ajaa.Pikkasen linssiin kusemisen maku...Ei se yks,kaks,kolme laskua,mutta jos trafi laskuttaa extraa vaikka 90% omistajanvaihdoksista (omalla kohdalla 100%...) siitä tullee vuositasolla melko mukava summa.
   
 5. HV

  HV Gearhead

  Joko selvis paljonko tuli maksamaan tämä alkuperäinen viestketjun juttu???
   
 6. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Veroo jäi pikkasen päälle 40€ ja vakuutuksesta ei ole tullut vielä mitään.
   
 7. arskazone

  arskazone Gearhead

  Niisk,laitettiin mamman auto seisontaan,enää ei saanut perinteistä 'seisonta rekisteriotetta'.Paperi loppu Suomesta?:)
   
 8. spinneri

  spinneri Gearhead

  Ei vaan se, että paperinen rekisteriote on jäämässä (osittain jo jäänyt) historiaan. Eihän sitä (teknistä osaa) tarvitse enää olla autossakaan.

  Rekisteröinti esim. omistajanvaihdoksessa hoidetaan sähköisesti, joten ilmoitusosallakaan ei ole enää käyttöä.


  Asiaa yritti valaista

  Jari Sjöman
  ex-Spinneri Magazine
   
 9. arskazone

  arskazone Gearhead

  Nooh,ainakin uusi paperi on oltava ihan livenä autossa mukana ajossa:

  Määräaikaiskatsastuksen piiriin kuuluvissa ajoneuvoissa pitää kuitenkin olla mukana katsastuksessa saatava katsastustodistus (tarkastuskortti), josta käy ilmi katsastuksen sisältö ja seuraava katsastusajankohta.

  Trafin vielä (oho) paperisessa tiedotteessa Syksy 2015 lukee:

  Katsastustodistuksesta käy ilmi ajoneuvon katsastuksessa havaitut viat
  sekä seuraava katsastusajankohta.

  Elikkä,tienpäällä voi olla 'jälkikatsastuksia' jo katsastetulle ajoneuvolle virkavallan(ei katsastusinsinöörin) toimesta,eh?
   
 10. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  16.11 jälkeen ei rekisteröinneistä tulostu otetta eikä kakkososaa = ei tarvitse pitää autossa mukana mitään. mutta normaalisti 16.11 jälkeen katsastuksesta tulostuu ote ja tarkastuskortti,jotka nykyään on sitten oltava autossa mukana kun on käyttänyt autoaan leimalla 16.11 jälkeen. loogista eikö totta. uuden otteen saa toki konttorilta tulostettua I/II osat jos haluaa. I-osaa tarvitsee ulkomaankäyntiä varten jonka saa sitten ilmaiseksi.

  On tämä yhtä vittua täällä konttorillakin :D
   
 11. TeuvoSlam

  TeuvoSlam Gearhead

  Ja moottorikelkan saa käytöstä poistettua, se on tervetullut uudistus. Positiivinen ylläri..
   
 12. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Onko jo tiedossa, että loppuuko myös vakuutukset vaikka traktorin käytöstäpoistossa. Koska itse käytöstäpoistohan ei säästä mitään ajopelissä, jossa ei ole trafin perimiä vuosimaksuja. Jos ei myös vakuutus katkea ja sehän on vakuutusyhtiön, ei trafin asia.
   
 13. theropi

  theropi 3rd gear

  Juu ja mopot. Tuli pitkä penni muiden projektien hyväksi tästä uudistuksesta.
   
 14. A.X.U.

  A.X.U. 3rd gear

  On tietoa. Riippuu vakuutusyhtiöstä, eli soittoa sinne.
  Lähi-tapiolassa olevan mopon ku laitoin käytöstäpoistoon ni ei katkennut vakuutukset vaan piti erikseen soittaa yhtiöön ja katkasta ne.
  Huhujen mukaan taas Ifillä katkeaa automaattisesti mutta kannattaa varmistaa yhtiöstä jos vaikka haluaa silti jättää esim. palovakuutuksen voimaan.
   
 15. M

  M Gearhead

  Ylläri on vissiin ollut myös se, että taas tässä uudistuksessa on tietoja hävinnyt. Naamakirjan puolella on juttua, että muutoskatsastustietoja on hävinnyt, painoja muuttunut, paksujen tilspäispenkit hävinnyt, rengaskoot muuttuneet ym. mukavaa. Kannattaa tarkistaa oman auton tiedot nettipalvelun kautta. Se on ilmaista. Voi tulla tien päällä gestapon kanssa ongelmia jos on väärät tiedot.
   
 16. 300

  300 2nd gear

  Hah, mulla oli positiivinen muutos. Chevyn jarrullisen kärryn massa nousi 1300kg:sta 2400kg. Tosin en ymmärrä, miksi se aluperin oli edes noin alhainen...
  En valita tai käske oikaista. :soosoo: :rotfl:
   
 17. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Joissain vakuutus yhtiöissä saa muuten vakuutuksen moottorinumerolla laitteeseen jossa ei ole kait ikinä ollut kilpiäkään

  Kaivuriin otettiin vakuutus jos jotain sattuu käymään, tunnisteeksi tuli moottorin numerot valmistelätkästä


  Ja sit tosta aiemmin puhutuista 10e rästeistä, niin voisko niitten maksuissa olla ongelmina kun pitää auton silloiselta omistajalta periä ja laskutus tiedot on auton nykyisen eli se lasku ei voi lähteä mihinkään kun nimet ei täsmää ja tietäväinen kone ei osaa
   
 18. T.N

  T.N Gearhead

  ja mopon kun laittaa liikenne käytöstä poistoon niin kilpi jää paikalleen mutta itse pitää ilmoittaa vakuutus yhtiöön tapahtumasta.
  Trafilta sitä tietoa ei sinne mene.
   
 19. monster

  monster Gearhead

  Toi rekisteröimättömän työkoneen vakuutus on kiva jos on viel yksityis käytössä niin ei ole edes omavastuuta, tuli tossa syksyllä törkättyy vahinkossa sorkka oman auton keulasta sisään ja sekin olis ollu taas monta tonnii omast lompakosta mut mukisematta makso yhtiö.
   
 20. Bukero

  Bukero Gearhead

  ainakin POP:iin oli tieto jotakin kautta mennyt, lienee joulutontut tai jotain...
   

Kerro tästä muillekin!