Transit 2.2tdci vm 2007 lämmityslaitteen puhallin ongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Journey09, 7.1.2021.

  1. Journey09

    Journey09 1st gear

    Mistäköhän voisi johtua kun puhallin pyörii normaalisti kaikilla nopeuksilla, mutta kun painaa ilmastoinnin päälle, niin puhallinmoottorin nopeus hidastuu. Samoin jos tuulilasinlämmityksen laittaa päälle, niin puhaltimen moottorin nopeus hidastuu.
     
  2. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Kuorma lisääntyy ja latausjännite/akun jännite putoaa...??
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Himmeneekö valot myös?

    oisko toi en akku kypsä?
     
  4. Journey09

    Journey09 1st gear

    Pitää tänään kokeilla uudelleen himmeneekö valot samalla mutta en ainakaan ole huomannut. Toisen akun vaihdoin uuteen viikko sitten ja silloin testasin toisenkin akun, että pitäisi siltä osin olla kunnossa. Ja pitää samalla mitata putoaako akun jännite kun ilmastoinnin kytkee.
     
  5. Journey09

    Journey09 1st gear

    Himmenee valot myös samalla kun ac-nappia painaa. Akun jännite kuitenkin pysyy samana. Ja tekee siis samaa vaikka auto ei ole käynnissä eli ei varsinaisesti ilmastointi edes kytkeydy päälle.
     
  6. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mikä se akun jännite on?

    noi akut sais olla samaan aikaan uusittuja, saattaa kypsyä toinen akku muuten.

    Muistaakseni jos toinen akku on tyhjä/huono, lähtee kyllä käyntii mutta teippimittari nollaantuu ja mittaristo taitaa sekoilla.
     
  7. f34

    f34 Double Gearhead

    Lataussäädin tai laturi sökö.
    Mikä on latausjännite kun auto käynnissä ilman ilmastointia ja ilmastoinnin kanssa?
    Ja tosiaan huonompi akku rasittaa parempaa.
     
  8. Journey09

    Journey09 1st gear

    Pitkästä aikaa ehti taas auton kimppuun. Eli siis molemmat akut on akkutesterillä testattu ehjiksi. Akkujännite oli molemmissa akuissa n. 12.6v kun seissyt pitkään käyttämättömänä. Latausjännite on 14.3v ja ei putoa jännite vaikka kytkee ilmastoinnin päälle. Ja siis tosiaan tuo puhallin lakkaa pyörimästä kun kytkee ilmastoinnin päälle vaikka auto ei olisi käynnissäkään. Jostain olen saanut sellaisen käsityksen että ilmastoiduissa Transiteissa on joku ilmastoinnin rele jossain puhallinmoottorin lähellä piilossa? Olisiko jollain tarkempaa tietoa mikä tuo rele voisi olla ja mistä se löytyy?
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Tipahtaako kierrokset kun laitat ilmastoinnin päälle?

    Toimiiko ilmastointi ylipäänsä?
    Ja siis painat ilmastoinnin nappulaa, mikä on siinä puhaltimen kytkimessä? Valo syttyy vihreäksi?

    mites kun laitat puhallussuunnan tuulilasille, meneekö ilmastointi päälle?
     
  10. Journey09

    Journey09 1st gear

    Ei tipahda kierrokset. Kyllä ilmastointi pelittää vaikkakin ilmaa ei juurikaan tule, kun tuo puhallin lakkaa puhaltamasta. Tai ei täysin lakkaa puhaltamasta, mutta juuri ja juuri äänen kuulee. Eli kun painaa siitä puhaltimen nopeudensäädöstä alas, niin ilmastointi kytkeytyy ja se vihreä ledi syttyy. Ja menee ilmastointi päälle myös kun kääntää puhallussuunnan tuulilasille. Ja tekee myös silloin saman että puhallin hiljenee.
     
    Mikkis tykkää tästä.
  11. Journey09

    Journey09 1st gear

    Nyt löytyi autosta tuollainen osa: 91 ag 10374 ba. Googlettamalla löytyy ja temperature relay näyttäisi olevan. Kun tuon osan poistaa, niin puhallin pelittää normaalisti myös ilmastoinnin kytkiessä. Tuon osan päädyssä on diodin piirrosmerkki ja diodimittauksella toiseen suuntaan ei näytä mitään ja toiseen suuntaan 0,456. Eli käsitykseni mukaan ehjä? Mikähän mahtaa olla tuon osan tarkoitus?
     
  12. Journey09

    Journey09 1st gear

    Nyt löytyi vian aiheuttaja. Eli lämmityslaitteen puhaltimen päällä on 3kpl vihreitä releitä joista lähimpänä radiota oleva rele oli sökö. Tosi haastava paikka löytää ja vaihtaa mutta onnistuu apukuskin puolelta rojuja edestä purkamalla. Mitään hajua ei ole mikä tuon releen tehtävä on, mutta nyt kuitenkin pelittää niin kuin kuuluukin.
     

Kerro tästä muillekin!