Transportin sumu tai lisävalot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja transport01, 29.12.2005.

 1. transport01

  transport01 3rd gear

  Auto on Chevrolet Transport vm 2001 (2002?). Puskurissa alhaalla on upotetut lisäpitkät (tai sumuvalot). Autoa ostettaessa käytin sen kuntotarkastuksessa. Kuntotarkastaja (katsastusmies) sanoi valoja tutkittuaan, että ne on lisäpitkät, vaikka ne sijaitsee paikassa, jossa on normaalisti sumuvalot. Mistään en ole löytänyt katkaisijaa ko valojen päällekytkemiseen. Ei löytänyt automyyjäkään, eikä katsastusmies.

  Kysymys kuuluukin, että mitkä valot ko autossa on normaalisti puskurin sisään integroituna. Jos ne on sumuvalot, niin kuuluisiko niiden syttyä samasta napista, kuin takasumuvalot. Entä onko tuossa paikassa ollut alkuperäisasennuksena lisävaloja, jos on, niin mistä ne saa päälle.

  Vai onko kyseessä mahdollisesti edellisen omistajan oma viritys, jossa on sumuvalojen tilalle vaihdettu lisävalot, jotka palaa aina, kun auton omat kaukovalot on päällä ja joku lisärele on jossain piilossa hajonnut tai niissä on joku muu vika?
   
 2. Jza

  Jza Double Gearhead

  Omassa vehkeessä se sumareiden katkaisija löytyi konepellin alta. Oli siinä siistillä kiepillä hälyttimen sireenin ympärillä :odroll: Oli vissiin jollain edellisellä jäänyt homma vähän puolitiehen...

  Orkkisasennuksessa se katkaisija pitäis löytyä siitä keskipaneelista ilmastoinnin namiskoiden vierestä. Saattaa myös olla kytketty kattopaneeliin sinne ajotietokoneen näytön viereen.

  Edit. Nyt mä tajusinkin millanen kiinnityssysteemi siinä on... Vois olla hyvinkin vaihdettu lisäpitkät siinä jonkun toisen releen ohjaamina. Ne alkuperäiset valothan on aivan surkeat. Mulla oli lisäpitkien valorele siinä heti konepellin alla syylärin etupuolella kiinni. Ei muuta kuin taskulampun kanssa johtoa seuraamaan...
   
 3. transport01

  transport01 3rd gear

  Kiitoksia vastauksesta. Jälkiasennetut lisäpitkät ne oli. Kun seurailin johtoja ja purin oikean umpion pois, niin sen takaa paljastui jälkiasennettu rele, jonka yksi jalka oli syöpynyt poikki. Vaihdoin releen ja valot alkoi toimimaan :)
   

Kerro tästä muillekin!