Tulevaisuuden mopiilit..JO NYT

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja mörkö, 27.2.2011.

  1. mörkö

    mörkö Gearhead

    Mörkö luki Keltasta pörssiä ja rupesi siinä miettimään, että ompa useita säästämisen arvoisia "mopiileja" myytävänä kohtuu hintaan.

    Heti erottui mm. ekan sukupolven Pontiac Transsport, joka oli aikanaan todella kummallinen ja lapsiperheiden haluama kulkupeli, tulee mieleen toinen Pontiacin "outous" kuuskymmentä luvun alusta, eli Tempest, joita tuli monta 194 nelkulla olevaa piilofarmaria vuosina 61-62.

    Toinen varmasti tulevaisuuden kummajainen on Cadillac Seville yms. "Northstar" ihme veekasilla varustettuna, ei ollut mikään kallis kapistus sekään.

    Kolmas oma suosikkini on W124 sarjan Mersu, moinen tulee varmasti olemaan himottu ja haluttu harrastepeli, varsinkin vähän erikoisempana mallina. Nyt toimivia saa vain satasien panostuksella.

    Ja oli siellä alta tonnilla nykyajan kansan Letukka , eli Chevrolet Lumina. Moiset tulevat kohtuu suurista tuontimääristä huolimatta olemaan vaan "Friikki" kamaa ja varmasti harvinaisuuksia tulevaisuudessa.

    Oli myös myynissä uusia osia "FordFriikkien" tila-autoon, eli Ford Windstariin, ei muuten säily montaa semmostakaan...
     
  2. SamiL

    SamiL Gearhead

    Ne Tempestit taisivat kyllä olla ihan oikeita farmareita, ei piilo-. Autossa on sen verran paljon erikoisuuksia, että semmoiset ovat todella säästämisen arvoisia. Kone on kuin keskeltä halkaistu 6.4 litran kasi. Virranjakajassakin on joka toinen reikä umpinainen. Vaihdelaatikko on perän yhteydessä ja sinne johtaa edestä pitkä käyrä kytkinakseli.
    Melkein mikä vain hyväkuntoinen, nyt vielä niin tavallinen, käyttöauto kannattaisi säilöä tulevaisuutta varten. Etenkin kaikenlaiset muista poikkeavat vehkeet. Ennen niin tavalliset Mosset, Cortinat, Kuplavolkkarit, Warret, jopa Datsun Cherrytkin, ovat nykyään jo keräilykappaleita.
     
  3. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    ei muuta kuin perustamaan uutta laania kilometrin suojavyöhykkeellä
    ettei viherpiipertäjät eksy paikalle :wink:
     
  4. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Kaikista autoista nyt ei vaan tule haluttuja/arvokkaita keräily kohteita, ainakaan perus kikkareista, sportti ja erikoismallit ehkä jos niistäkään.
     
  5. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Tuskin noista "soccer mom" kuljettimista tulee vanhemmiten yhtään enempi haluttuja, sähköä liikaa noissa tila-autoissa. Onhan joku voyagerin nelikko isommalla kutosella kiva käyttöauto, mutta haluttu mobiili, tuskin. Varmasti osa noista kalliimmista saksalaisistakin saa romutustuomion sähköjen levittyä,, vaikka olis minkälaisia menopelejä, kun ei enää osia saa niin ei hienolla korilla tee mitään muualla kuin museossa.
     
  6. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ajelen tällä hetkellä juuri tuollaisella ekan sukupolven Trans Sportilla. Mun mielestä se on todella komea peli etenkin valkoisena ja sillä sporttihelmasarjalla. Tekisi mieli alkaa sitä ehostamaan, mutta ei oikein riitä rahkeet kun on liian monta projektia. Tekniikkakin tuossa on vielä ihan järkeenkäypää ja luotettavaa.

    Tuo erottuu edukseen noista uudemmista ihansamannäköisiänekaikkiovat -tila-autoista.

    Klassikkoainesta ihan varmasti, minun mielestä.
     
  7. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Mun mielestä säästämisen arvoinen "mopiili" ei välttämättä ole, eikä todellakaan tartte ollakaan, haluttu/arvokas keräilykohde.
     
  8. rkr

    rkr Gearhead


    Joo, kyllä mun on henk. koht. vaikea nähdä miten joku neljä pyörää ja laatikko ahdas perheenkuljetin voisi olla haluttu tulevaisuudessa kun en semmoista tänä paivänäkään ostaisi missään tapauksessa. Kuulemma toi meidän subbekin on soccer mom kamaa joten en tiedä sitten siitäkään, itse kuiteskin tykkkään kun on hiukan vanhaa jenkki meininkiä. Kait meille sitten tulee uusi polvi joka haluaa säilyttää nelos/kutos koneisia etuveto laatikoita?
     
  9. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Näinhän sitä on aikanaan ajateltu myös tipparenusta, rättisitikasta, kuplasta, taunuksesta, cortinasta, carinasta, coronasta. valiantistadartistaamericanista........
     
  10. Mörkö-74

    Mörkö-74 Gearhead

    siinä vaiheessa viimeistään nämä polttomoottoritoimiset "nelos/kutos koneiset etuveto laatikot" on keräilykohteita kun kaikki ns. käyttikset toimii joko polttokennolla ja/tai sähkömoottorilla, liikennevaloistalähtiessäkään ei kuulu kuin surinaa... :cry:
     
  11. bdr529

    bdr529 1st gear

  12. Chamade

    Chamade 1st gear

    Oma käsitys on aina ollut se, että ne autot jotka on yleisiä tiettynä ajankohtana myös romutetaan ensin koska "niitä on niin paljon". Hyvänä esimerkkinä vaikka Fiat600, Datsun 100A, Kuplat ja vähän uudemmista vaikka Sierrat. Koska viimeksi näit juuri sierran tai takaveto corollan liikenteessä? Eli nämä normi kansan auto häviää ensin koska niitä ei arvosteta, ja sitten kun niitä ei enää saa, niin arvostus pomppaa.

    "You dont know what you got ´til it´s gone"
     
  13. Erska

    Erska Gearhead

    Chamaden puheessa on perää.
     
  14. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Näin se menee ja yks mikä voi nousta arvoon arvaamattomaan,vaikka sille jotkut nyt nauraakin:nappisilmä Lada 8)
     
  15. Naula

    Naula 3rd gear

    Mulla on sellanen fiilis, että "nykyautoista" ei juuri mistään tule enää klassikkoja, tai haluttuja harraste/keräilykohteita, syystä että autojen haluttavuuteen ei vaikuta pelkästään niiden olemassaolo, vaan myös olemassaolon aikana vallinnut maailmanmeno, kulttuuri ym. joka sitten yhdistetään ko. automalleihin..

    Suurimmalla osalla ihmisistä varmasti tulee kaikeinlaisia mukavia assosiaatioita esim. 50-70 lukujen autoista, koska niiden aikakaudella autoilu ja moottoriurheilu on olleet yleisesti hyväksyttyä ja ilmeisesti jopa arvostettua toimintaa ja automallit on _OIKEASTI_ ollu yksilöllisen ja jännittävän näkösiä. Nykyään autoilu vaan saastuttaa ja kaikki siihen liittyvä on paheksuttavaa. Miten näistä näkökulmista saadaan valmistettua enää mitään mielenkiintoista, kun kaikki mielikuvat koitetaan liittää vihreisiin lehtiin ja pikkulapsiin, jotka nyökkää hyväksyvästi, kun golffi sammuu valoissa itsekseen ja isi muistaa sulkea sen jääkaapin oven?

    Tai ehkä just näiden mielikuvien siivittämänä haikaillaan 20 vuoden päästä, näiden hajuttomien ja mauttomien kotiloiden perään.. No ehkä meni vähän ohi aiheesta.
     
  16. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

  17. audiq

    audiq Gearhead

    Ei nappisilmälle enää naureta. Pyynnit on jo melko korkeita, kun huomioidaan auton hinta uutena ja myytävien mallien tuoreus.

    Myön kantti-Ladan hinta on jo selvässä nousussa. Nettiautoa kun selaa, niin huomaa, että kelvollisessa kunnossa olevia kantteja ei ole juurikaan enää tarjolla. Lähes kaikki tipauttaneet mm. puskurinsa.
    Joku vuosi sitten kantteja sai muutamalla kympillä. Nyt alkaa peltoautonkin pyynnit olemaan 500e.

    Hommasin jo yhden kantin joku vuosi sitten, mutta kori ei ollut niin hyvässä kunnossa (kolhuja), että sitä olisi kannattanut alkaa säilömään. Teknisesti oli hyvässä kunnossa ja katsastettu, niin oli järkevämpi myydä ajoon.

    Piilofarmareita, Vaneja ja Astroja tuhotaan nyt vauhdilla. Ovat kuitenkin viimeisiä vanhan mallin mukaan tehtyjä amerikkalaisia. Viisas on se, joka muutaman sellaisen nyt säilöön laittaa.
     
  18. turismo

    turismo 1st gear

    minulla on tuommoinen -96 vuojen dieselvanikka eli niitä viimesiä vanhakoppasia ja aion kyllä pitää tuon ku sain kerralla laitettua semmosen jenkkipirssin jolla on kiva ajaa ja niin tuommosen vaninhan oon muutenki aina halunnu :lol: 20vuojen päästä komia näky tuommonen alkuperäskuosissa pidetty starcraft van 8)
     
  19. audiq

    audiq Gearhead

    On ne alkuperäiskuosissa ja hoidettuina jo tänäkin päivänä komeita näkyjä!
     
  20. harri60

    harri60 Gearhead

    Kyllähän noi USA V-8 farmarit ovat säilyttämisen arvoisia. Viimeiset 1996. Ei noi Mese oloiset 300 Rysyt oikein saletisti natsaa :lol:
     

Kerro tästä muillekin!