Tulipellin äänieristys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja 1purehell, 17.3.2016.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Hyviä ideoita/materiaaleja auton tulipellin äänieristämiseen. Pitäs saada mahdollisimman hiljainen, eli eristys pitäisi saada tehtyä kummaltakin puolelta. Sisäpuoli on helppo nakki, eli noita moderneja äänieristyslevyjä vain yli asti ja sitten matto päälle. Entäs sitten konehuoneen puoli? Näyttää typerältä, jos pintana on sellainen äänieristyslevyn folio, jossa lukee vielä jotain tekstiä. Sen päälle voisi vetää jotain, mutta mitä? Mikä olisi siisti, turvallinen ja kestävä pinta.
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Sellanen villava matto missä monesti kyllä kuori päällä käryää ihan hyvin jos tuuri käy.


    Millanen se pinta sais olla konehuoneen puolelta käykö musta?
     
  3. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

  4. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    se äänenvaimennus butyylien foliohan on kai vain alumiinia.. miksei voisi vaikka maalata sitä haluamallaan värillä?

    tulipellin sisäpuolelle.. ensin peltiin kiinni butyylivaimennuspaloja (vaimentamaan kuminaa ja värinöitä ja pellin tärinästä johtuvaa meteliä). pehmeä kerros, huopa/villatyyppinen taikka umpisolukumi matto (vaimentaa ääniaaltoja esim kilinää, kolinaa ja räminää yms ja eristää seuraavan painavan kerroksen pellistä ja muusta tärisevästä pinnasta), ja sitten päälle joku raskasmattoto/massloadedvinyl/lyijymatto vaimentamaan muista aineista läpitulevaa ääniaaltoa. tähän päälle kun laittaa lattiamaton alkaa olemaan jo aika hiljaista sisällä.

    esim luksusautoissa on käytetty tämän tyyppistä äänen katkaisu ratkaisua.. mersuissa on esim ollut ensin vaimennus bitumit lattiassa sen jälkeen vaahtokumia jonka päällä on liimattu vahva kumimainen pinta eli tuo massa pinta.
     

Kerro tästä muillekin!