Tullauksesta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja sasupe, 17.3.2008.

  1. sasupe

    sasupe 1st gear

    Bill of Sale kertoo auton hinnan A$. Pankin maksutositteessa on lisäksi eriteltynä shipment B$, Doc Fee C$ ja Vit tax D$. Onko tullaus summa,

    1. A+B
    2. A+B+C
    3. A+B+C+D
    4. Jotain muuta?

    Ja boonus - lasketaanko tulli USD merkintöjen mukaan?
     
  2. fe390

    fe390 Gearhead

    yleensä a+b = tullausarvo.
    usd vaihdetaan euroiksi maahantuontia edeltävän kuukauden viimeisen päivän valuuttakurssin mukaisesti.
     
  3. heka95

    heka95 1st gear

    Tullit

    Kyllä tullaukseen lasketaan kaikki rahtillaskussa olevat kulut + hankintahinta,ennen vanhaan euroopasta tuotuun autoon jopa haku eli bensakulut,jos oli tarkka ukko...Mutta usa-tuontiin rahtilaskussa olevat kulut ,tosin jos kontissa enemmän kuin 1 auto(kellä hanuri kestää tuoda yhtä kontissa??),niin vaadi,että documentti ja muut kulut jaetaan siellä olevien autojen/pyörien jne kesken :eek: Asiansa osaava tullaaja hoitaa homman korvausta vastaan tullauksen voi tehdä itsekkin,mutta kannattaako käytää kahta työpäivää purkuun ja tulliin :odroll:
     
  4. fe390

    fe390 Gearhead

    Re: Tullit

    Olet oikeassa. Jos menet itse kuittien ja laskujen kanssa tullin tiskille papereita täyttämään, niin kyllä niihin papereihin kuljetuskuluja saadaan.
    Mutta jos käytät tulliselvitykseen ammattilaista, niin ei tulli kysele rahtilaskujen perään, riittää kun tullausilmoituksessa lukee rahdin määrä.
     
  5. GMies

    GMies Gearhead

    heka 95 kirjoitti:
    "tullauksen voi tehdä itsekkin,mutta kannattaako käytää kahta työpäivää purkuun ja tulliin"

    Aivan ja vielä matkoihin viikko.
    Sekavia juttuja. Ei tullaukseen mitään päiviä mene, korkeintaan tunteja, jos on ruuhkaa.
    Ei Suomen tullin toiminnasta tule yhtikäs mitään, jos yhtä autoa tullataan pari päivää.
     
  6. sakuc

    sakuc 1st gear

    Itse tullasin lentotullista summitin lähetyksen 45 min (jonoa oli 30min), ei siinä päiviä mene ja säästää vähän rahaa (90 eur mun tapauksessa)
     
  7. heka95

    heka95 1st gear

    korjaus

    Nii-i ei mene tullaukseen kahta päivää jollet pura konttia itse ja tullaat jossain Näkkäläjärvellä ja tullattavana kaksi pulttia,mutta jos kasvukeskuksen tullissa ja ensikertalainen niin kaksipäivää minimi tulliin ja purkuun/siirtoihin ja tietysti riippuu onko autossa osia vai pelkkä yksi auto.Jos käytät ammattilaista niin kahden päivän purku+tullaus lyhyt versio auton hakuun tullista/rannasta ja sitähän originaali kysymys koski kai ehkä... 8) Saahan auton tullista ,vaikka 4:jässä minuutissa jos kaikki osuu kohdalleen.,no täytyy kysyä joltain ,joka tietää enemmän,kun itsellä ei ole kuin tullatuja autoja 21 vuotta ja kappaleittain kolmatta sataa :poff: .Lopuksi vielä ei ole olemassa samaa käytäntöä tai proseduuria yhden auton tullaamisessa,katsastamisessa ympäri kauniin Suomen maan,annoin esimerkin ns, normisetistä,niin kuin yllä olevatkin omista kokemuksistaan,viimeksi tammikuun alusssa Hämeenlinnassa auto ja hulluna osia 2 tuntia,edellinen agentin avulla kolme päivää.Itellan tullaamia osia suoraan ovelle ilman minuttialkaan tullissa 20:nen €:n lasku eli maailma ei ole mustavalkoinen :eek:
     
  8. sakuc

    sakuc 1st gear

    Jaa joo, olin puusilmä, en huomannut että kyse oli koko autosta, sehän on sit eri asia. :)

    Kiitti ja anteeks.
     
  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tuo valuuttakurssi mitä käytetään löytyy siis tullin sivuilta.
     
  10. sasupe

    sasupe 1st gear

    Haku oli päivän reissu. Liikennevakuutus runkonrolle ja siirtokilvet etukäteen. Yöksi junaan. Aamulla hakeen paperit vastaanottajalta ja tulliin. Siellä oltiin asiallisia eikä ollu ruuhkaa. Paperit oli kunnossa ja maksu hoitu pankkikortilla. Tän jälkeen kilvet kiinni ja kotia Suomen halki.
     

Kerro tästä muillekin!