Tullaus netissä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jalluvaari, 28.3.2011.

  1. Mutku

    Mutku Gearhead

    Jössis :p

    Onnistu (kai?)

    Meni ihan helposti, kirjotan vielä tarkemman meriselityksen jahka noi tuotteet on mulla kädessä. Pirtskale, AMBihan saattaa loikata vielä pikataipaleen Tre-Lahti uusilla virtavehkeillä kohta?

    Alla copy-paste äskeisen Tullin interweppinäpelöintini tuloksesta:

    "Tullauspäätös on maksettu ja tavaran luovutuksesta on ilmoitettu Postiin. Voit jäädä odottamaan postilähetystä. Tullauspäätöksen voit tulostaa tai tallentaa omalle tietokoneellesi oheisesta kuvakkeesta.".

    Ei paha?

    Pisteet Tullille, kertakaikkiaan!
     
  2. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Mutku, sullahan on korkeakoulu pohjalla eli pakkohan ton oli onnistua. Itse tein myös eilen saman Hooverin paketille ja simppeli hommahan tuo tuntui olevan. Nyt vaan odottelen pakettia saapuvaksi periferiaan.
     
  3. Mutku

    Mutku Gearhead

    Ok, tavarat on nyt mulla käsissä täällä. Olivat vielä oikeet tavaratkin, heh. Tänään on 03.05.2011, Itella toi paketin kotiovelle noin klo 12.00.

    Tavaroiden saaminen kesti siis 13 vuorokautta, välissä oli kaks viikonloppua tai oikeemmin pääsiäinen ja vappu, juhlapyhät ja silleen, virallisia Suomen kalenterin työpäiviä oli kai vain seitsemän (20.04.2011 - 03.05.2011).

    Mitä sitten koko lysti maksoi?

    - osat 287,80 taalaa (kertaa dollarin kurssi eli vaikka 0.7 = 201,46€)
    - lähetyskulut 57,82 taalaa (x0.7=40,5€)
    - Suomen tullille maksamani nettitullaus 70€.
    Yhteensä noin 312€.

    Eli sytkäboxi (Mopar ECU ignition module, chrome) maksoi Mancinilla 71.95 taalaa eli noin 50,37€, kaikkineen se sytkäboxi tuli nyt maksamaan oikeasti mulle melkein 78€. Eli se kuuluisa "kerroin" oli tässä tapauksessa noin 1,08. Ei paha?

    Kannattiko?

    Nyt tuntuu, että joo, kannatti. Vaan heti kun "herra uusäsparts" tms. kiljasee, että hölmö, mepäs myydään tuo kromiboxi esim. hintaan 50€, niin eipä tää omatuonti enää olekaan niin kannattavaa?

    Ja toinen tärkeä pointti on palautushäslinki: jos jotain väärää tavaraa tulee, tai jotain pitää palauttaa, niin yksinäni olisin todella heikoilla. Kauhuskenaario: ekaksi olisin odottanut viikkotolkulla jotain osia, tulisikin vääriä kilkkeitä, joten jotain pitäisi lähteä palauttelemaan.... Eli jotain isompaa ja kalliimpaa ostaisin ilmeisesti "herra uusäspartsilta" just ton palautussekoilun takia.

    Mutta tässä harjotuksessa meni lopulta kaikki niinkun elokuvissa. Tullinimikkeitä siellä nettitullauksessa ei ole valmiina kaikkia, minäkin valitsin "kytkimen osia", mutta luulisin, että tuonne tulee joskus kaikki muutkin tullausnimikkeet?
     
  4. lettumika

    lettumika 1st gear

    Minullakin näyttäisi homma toimivan jopa itellan kanssa.
    Lähetys oli tullut Suomeen 3.5, 5.5 illalla pääsin tullaamaan kun tulin kotiin ja sain itellan kirjeen.
    Vinkkinä: USPS lähetys koodilla voi postin sivulta seurata etenemistä ja saa tiedon koska se on tullissa, voi säästää aikaa. tämän kun olisin tiennyt niin olisin voinut tullata sen työmatkalla jo heti 3.5 ja tavarat olisivat täällä.
    Rockauton tilausvahvistuksesta koodit (alennuksen hyvitin tuoteriveille) ja postin tullauskirjeestä/tai nettiseurannasta kokonaispaino. ja se olisi siinä.
    tänään 12 jälkeen se on otettu kuljetukseen. Tullaukseen meni puolituntia, jotta ihan tuntipalkoille pääsi. seuraava kerta menenee nopeammin.

    Jos oltas elokuvissa voisi pakettiin liitettyä gps lähetintä seurata livenä netissä, mutta ... nyt tyydytään odottelemaan.
     
  5. vitoni

    vitoni 1st gear

    Nyt on itsekin kokeiltu ko. palvelua ja on kyllä helppo tehdä ilmoitus netissä. Moottorin osia tilasin mutta tuolta koodilistalta niitä ei löytynyt, ja soittamalla selvisi sekin. Eli Bensiinimoottorin osien koodi on 8409910000. Ei tarvii kaikkien soitella tuonne tulliin.
     
  6. jusssi

    jusssi Gearhead

    Tulipa kans koitettua tuota nettitullausta. Pahus vaan kun en tiennyt tästä systeemistä, ni olisin voinut tullata sen jo heti perjantaina, kun paketti oli rekisteröitynyt sinne. Nyt se makasi siellä tyhjänpanttina viikonlopun yli ja vasta tänään, kun se ilmoitus saapui, tullasin sen. No jos nyt oikein käsitin, ni aikaa meni ilmoituksen lähettämisestä siihen kun tulli imoitti postille luovutuksesta kaikki 3 minuuttia... Hankalin asia tuossa oli ne tavarakoodit; eipä auttanut ku soittaa sinne puhelintukeen ja kysyä, moottorin osista oli kysymys.
     
  7. Jupe

    Jupe Gearhead

    Mulla on Summitilta tulleet startti ja ropeli koneen nokkaan jossain "tullipostissa" Vantaalla. Näkyy 2 lähetystunnusta CE alkuinen (kotimainen) ja CG alkuinen / US loppuinen lähettäjän koodi. Maahan tullut perjantaina 13. päivä, tänään maanantaina rekisteröity tullipostiin. Painoa / kokoa ei näy.

    Voiko näiden tietojen perusteella tehdä tullauksen vai pitääkö odottaa sitä lappua? Onko siinä vielä jotain tärkeää? Kumpi on saapumispäivä, perjantai kun tuli maahan vai tämä päivä kun siirtyi tullipostiin? Ja näihinkin vissiin käy toi 8409910000 koodi?
     
  8. vitoni

    vitoni 1st gear

    en nyt ihan varma ole mutta mun mielestä siellä oli maininta että täytyy odottaa sitä ilmotusta???
     
  9. Jupe

    Jupe Gearhead

    Totta turiset, kyllä siellä tuollainen maininta on. Soitin tänään aiemmin Itellalle ja kysyin että voiko heidän puolestaan tehdä tullauksen vai odotanko. Sieltä näytettiin vihreätä että anna mennä vaan. Turhaa lappua odotat koska samat tiedot ovat jo verkossa nähtävillä. Soitin sitten myös tullille, sieltä sanottiin että suositellaan odottamaan, koska voi olla että se paketti ei vielä oikeasti ole maassa...? Tosin tuumasi että eihän hän estääkään voi, toivottavasti onnistuu. No en nyt sitten uskaltanut lähteä kokeilemaan, mielummin odotan päivän pitempään kuin selvittelen muutaman viikon jotain persiilleen mennyttä tullausta.
     
  10. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Ainakaan aikaisemmin kyseiseen koodiin ei ole kuulunut mm. tulpanjohdot, startit, laturit ym. sähköiset komponentit, pumput kuten vesi-, öljy- ja bensapumput, akselit kuten kampi- ja nokka-akselit, jouset, prikat, mutterit, ruuvit, laakerit, tiivisteet, letkut, suodattimet jne. Osat joita ilman moottorin katsotaan toimivan, esim. ilmanputsarin kotelo, pakosarjat jne. on mennyt valmistusmateriaalin mukaan. Hauskaa koodien metsästystä :D
     
  11. Jupe

    Jupe Gearhead

    No ainakin mulle tullista sanoi että juuri tuota voi käyttää bensiinimoottoriin kuuluviin osiin. Niitä tulee kuulemma niin paljon että koodi pitäisi saada etusivulle.
     
  12. vitoni

    vitoni 1st gear

    Voi teoriassa asia olla näin, mutta todellisuudessa eivät todennäköissti rupea erittelemään näitä eri koodeilla.
    Mulla on omia kokemuksia Turun ja Kuopion tullista jossa mm. tulpan johdot,öljypumput,vesipumput tiivisteet, ja laakeritkin ovat kelvanneet bensamoottorin osiin. Eräässsä "mootttorinosa" tilauksessa oli lisäksi virranjakaja ja puola, niistä sanoivat Turun tullissa että menkööt noihin moottorinosiin ettei tarvii kaikkia ruveta erittelemään.
    Aina ovat kyselleet vaan että mitä osia olet tilannut ja vertailleen niihin laatikoissa oleviin lähetyslistoihin. Ja sen jälkeen kysyneet rahdin hinnan ja että onko osat bensiini vai dieselmoottoriin. Mun mielestä hyvin ympäripyöreää toi tullaus , vaikkakin se on syytä kunnolla tehdä. :poff:
     
  13. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  14. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Minulla on harmaa muistikuva, että tulli saa suorittaa (ja asiamies tehdä tullausilmoituksen) pienten erilaisia koodeja sisältävien erien tullauksen yhdellä koodilla - asiakkaan luvalla. Käytettävä koodi on yleensä korkeammalla prosentilla, esim. moottorinosat 2,7%, mutta pumput (ulkomuistista) 1,5%. Okei, ei ole iso ero eikä suuri kustannus. Harrastajien ulkomaanostokset ovat kuitenkin marginaalista toimintaa verrattuna maahan tulevan tavaran kokonaismäärään, niin ei mene Tullin tilastotkaan vinksalleen, vaikka ei olisikaan aivan oikeat koodit.
     
  15. arrakis

    arrakis 1st gear

    Tällä perusteella minä olen tullauksia nyt itsekseni tehnyt.

    En kyllä rupea jokaista pientä nippeliä erikseen tullaamaan, vaan laitan jonkin isomman kokonaisuuden alle.

    Mitäs "sanktioita" voi saada, jos nimekkeet eivät täsmää? :-?
     
  16. vitoni

    vitoni 1st gear

    Tuolla tullin sivulla tais lukea jotain tullin korottamisesta väärillä nimikkeillä tullaamisessa.
     
  17. Medium Gorilla

    Medium Gorilla Gearhead

    Mulla nettitullaus on mennyt kyllä kokolailla perseelleen. Tilasin Rockautosta sytkäosia perjantaina 6.5., kamat on tullu Suomeen seuraavana maanantaina ulkomaan terminaaliin. Sieltä ne on siirretty tiistaina Vantaan tullipostiin, ilmoitus tuli postissa torstaina. Seurantakoodin sain jo tilauksen tehtyäni eli pystyn seuramaan koko ajan paketin liikkeitä.

    Tullasin perjantaina 13.5. kamat netissä ja tästä alkoi hauska osuus... Maksoin vaaditun summan verkkopankissa mutta selain ei palannutkaan Tullin sivuille. Keissi näkyi viikonlopun yli maksamattomana, pankin sivuilla kyllä kaikki näkyy kuten pitääkin. Maanantaina Tulli on sitten vapauttanut paketin Itellan huostaan joka on sitten kiikuttanut paketin tänään Oulun tullipostiin :poff:
     
  18. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Summitin kauppalaskussa pitäisi olla jokaiselle tuotteelle mainittuna tariffikoodi.
     
  19. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Eipä nyt löytynyt Tullihallituksen tiedotuksista ja ohjeista vahvistusta muistikuvalle, ainakaan vuosilta 2004-2010. Muistelisin aihetta käsitellyn myös OD:llä silloin aikoinaan (4-6 vuotta sitten?). Voin myös sotkea Tullin rekisteriasiakkaan yksinkertaistettuun tulli-ilmoitusmenettelyyn, jossa rekisteriasiakas täydentää ilmoitustaan myöhemmin????
     
  20. kapa

    kapa 3rd gear

    kyselin kans noita tullausnimikenumeroita ja tätsy sano puhelimessa että laittaa molemmat osat samalle numerolle (sytytystulpat ja pyöränlaakerit)
     

Kerro tästä muillekin!