Tullihallituksen pääjohtaja: Autoverosta luovuttava

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mike-79, 11.5.2009.

  1. mike-79

    mike-79 1st gear

    http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /05/875819

    On näköjään jo tullin ylin pomokin kypsynyt tähän tuontiautojen lottoarvontaan eli markkina-arvon määritykseen...Puhui kyllä harvinaisen paljon asiaa ja suoraan, paitsi että bensan hintaan ja käyttömaksuihin en kyllä kaipaa korotusta...Vielä kun Akenkin johto tajuaisi omien määräystensä mahdottomuuden niin säästyisi vielä enemmän rahaa... Tästähän pitäisi ihan kirjoittaa hesariin mielipidekirjoitus...
     
  2. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Ne on seonnu askelissaan niin pahasti jo että eivät ymmärrä ottaa edes lopareita! Vaativat että niiden hommat vaan lopetetaan... :rotfl:

    No joo, aivan hyvä ajatus, paitsi siinä on ketunhäntää sen verran että joka tapauksessa autoveron tuotto-odotukset taitavat supistua tulevaisuudessa ja on siten kiire lanseerata erilaisia YLE-veron kaltaisia maksuja joilla samat fyrkat kerätään kansalta...

    Miten ois liikennevero? Maantiemaksu? Alikäytävä- ja ylikäytävävero? Pakokaasuntakaisinkierrätysmaksu? Kaikilta kansalaisiltahan vois esim. velkoa paikoitusmaksua, maassamme on monta pysäköintipaikkaa ja paikkaa yleensä johon voi esim. auton pysäköidä ilman maksua...
     
  3. Nyt alkaa jo järjen valo löytymään. Toinen asia mikä täytyy tutkia perinpohjin on Kuitusen kytkökset suomalaisiin autoliikkeisiin. Eihän kukaan virkamies työnsä puolesta tällaista viivytystaistelua ja autoliikkeiden puolien pitämistä harrasta. Korruptio haisee ja raskaasti. Yhteiskunnan kuluja ja byrokratiaa on myöskin alettava karsimaan eikä mitään uusia polttoaineen korotusmaksuja ym shittiä.
     
  4. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Märkä päiväuni... :mad:

    Onni on pitää yhteiskuntaa pystyssä ajamalla autolla, josta on aikoinaan maksettu täysi autovero, -70-luvulla käyttömaksuja, sama -80-luvulla ja nyttemmin ajoneuvoveroa. Lisäksi kaikesta, mitä on autoon ostettu ja maksettu, liikevaihtoveroa ja nyttemmin arvonlisäveroa. Vielä otettava huomioon työllistämisen (korjaamot, katsastus) vaikutus tekijöiden tuloveroa myöten...


    Ai niin, mehän ollaan Suomessa....
     
  5. DX

    DX Double Gearhead

    Hieno homma, aivan mahtavaa,
    uusien 1.3 litrasten rokollojen myynti lähtee uuteen nousuun eikä niillä onneksi muutaman vuoden ikäisenä ole enää minkäänlaista vaihtoarvoa koska autoliikkeetkään eivät niitä varastoida halua niistä saatavan heikon euromääräisen katteen vuoksi, paaliin joutavat mokomat kuusvuotiaat saastuttavat rotiskot,
    pisteenä iin päälle minä saan osaltani kustantaa kertakäyttökulttuurilystiä jo aikoinaan maksetun autoveron päälle kutankuinkin 5x500euroa/v käyttömaksuilla ja vieläkin kalliinpana sopan hintana, autoista joita en ehdi ajaa kuin yhtä kerrallaan,
    riemulla odotan ns. sakemannikäytäntöä,
    en täpinöissäni meinaa nahoissani pysyä, jipiii.
     
  6. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Tai kuten eräässä topikissa linkitettiin sarjakuvaan jossa tarjoiltiin kansalaisille "ylinopeusmaksua"...

    Eiköhän näiden kaikkien syy-yhteys selviä, kun katsoo kokonaisuutta johon kuuluu mm. sosiaalipolitiikka(lähinnä suuret ikäluokat), joiden sairaanhoito- ja eläkemenot nostavat valtion kuluja kohtuuttomasti siihen saakka kunnes kuoleman kautta vapauttavat omaisuuttaan takaisin kiertoon perintöjen muodossa. Siihen saakka suomessa(ja muualla euroopassa) mennään jonkinlaisen taantuman vallassa.

    Onhan meille jo tarjottu kilometripohjaista laskutusta autoveroon, jota valvottasiin satelliittipaikantimin. Samaanhan voisi yhdistää nopeusvalvonnan ja laskuttaa a) joko vuosimaksulla(YLE-mallin mukaisesti) tai b) jälkikäteen ajettujen ylinopeuksien mukaan (kuten puhelin- ja sähkömaksuissa)

    TheJonssi
     
  7. marcorolla

    marcorolla 3rd gear

    Tähän samaan kategoriaan kuuluu myös tuo uusi ajoneuvolaki jossa maahantuojat saavat maarittää lakia itselleen parhaiten soveltuvaksi ja nyt helpoitettiin omaa työtä niin että uusia autoa voituoda helpommin ja myydä niitä sitten entisdtä isommalla voitolla ja yksityistä henkilöä tämä ei juurikaan kosketa tai ainakin todella harvaa josta ei ole taas autonmaahantuojalle suurta merkitystä ja voihan ne myydä sitten ryöstöhintaan niitä yksittäishyväksyntä papereita jos joku erehtyy auton tuomaan.

    Samat henkilöthän tuolla asioita puivat mieleisekseen ja apinaa koijataan....

    Pitäisi tehdä ryhmäkanne, osallistujia varmasti löytyisi, tosin ei siintä varmaan olisi hyötyä kun samaiset henkilöt päättäisivät tämänkin asian edukseen.

    Vittu et vituttaa :)

    http://www.youtube.com/watch?v=G25mYMW95hA
     
  8. Mecki

    Mecki 3rd gear

    Polttoaine hinta

    Olisihan se toisaalta oikeudenmukaisinta, että valtion maksut kerättäisiin polttoaineen hinnasta. Jos ei auto polta bensaa tai löpöä niin ei kulu tiet, ei saastu ilma eikä tule muitakaan kustannuksia yhteiskunnalle. Auto jolla ei ajeta on kuin mikä tahansa esine.

    Tietty jotkut meidän harrasteautoista kuluttaa vähän tavallista enemmän eikä hyötysuhde ole ihan parhaimmasta päästä. Toisaalta, jos ajatellaan vähän laajemmin kaikkia vehkeitä, rekat, kuorma-autot, pakettiautot eli lähinnä nämä töikseen tiellä liikkuvat, niin aika hyvä mittari toi kulutus on siitä miten vehje tieverkostoa kuormittaa ja ympäristöä haittaa. Menisi maksu oikeassa suhteessa kaikille jotka teitä käyttää. Jos harrastepelillä ajaa muutaman tonnin vuodessa, niin eipä tuo bensan hinta kokonaisuudessa paljon ole.

    Kaikki maksut vaan polttoaineeseen, mutta ei mitään autokohtaisia veroja tai muita keksittyjä maksuja sen päälle. Ja se maksu pitää olla perusteltu.

    Meillä on tällä hetkellä 11 henkilöautoa joista 8 harrastepelejä ja 3 kuorma-autoa. Helvetinmoinen helpotus oli kun tuli toi liikenteestä poisto, jossa katkeaa dieselvero ja käyttömaksu. Nyt on vaan se katsastuskonttorilla ravaaminen ja kympin maksaminen joka ilmoituksesta. Täysipainoisen rekan kannattaa muuten poistaa jo viikonlopuksi jos ei oo ajoa.
     
  9. freeride

    freeride Gearhead

  10. FA18

    FA18 3rd gear

    Kutakuinkin noin se tulisi menemään, tavallisen, käytetyillä ajavan perheen autoilukustannukset kasvavat entisestään. Valtio ottaa jokatapauksessa saman rahan autoilusta, tavalla tai toisella.
    Olikohan pelkkä autoveron tuotto n.1 miljardi?
     
  11. SamiL

    SamiL Gearhead

    Re: Polttoaine hinta

    Johan ne kerätään :mad:
     
  12. Holley

    Holley Gearhead

    Komppaan DX:ää tässä. Harrasteautoilijana innostaa, kun pian pitää v. 2015 vetää Smart/ Aygo-kansasta 6 mrd/vuosi. Tarkoittaa, että tavallinen tallaaja maksaisi sen 1000 EUR vuosiveroa, kun päästöt ovat 115g/km - he ovat "säästöistä" innoissaan kun uudet autot maksavat enää 3/4 entisestä, vaikkei niitä enää vaihtoon kannata tarjotakaan mihinkään. Entäpä sitten kun millä mittareilla tahansa mitaten(paino tai moottorin koko tai teho) laskennallinen maksu pitäisi olla pian viisinkertainen? SAHK tuskin päästää museorekisteriin sen enempää autoja, koska alkaa tunkua olemaan ja FHRA ym. hyvistä yrityksistä huolimatta eivät saa nykyisenkaltaiselta liikenneministeriöltä tukea erilliselle harrasteautoluokalle. GPS estää ylinopeuksien ajamisen ja luultavasti liikennekuolemat tippuvat alle viiteen vuodessa jepjep. Jos jakaisi tasan esim. 6 mrd 2,5 miljoonalla autolla, jolla ajetaan 12tkm keskim. vuodessa, saataisiin 20c/km keskimäärin. Jenkkiautolla lisämaksu voisi hyvin olla esim päästöjen suhteessa 450g/km / 120 g/km (keskiarvo joskus 2015) siis nelinkertainen, 80 c/km = n. 3000-4000 EUR/vuosi/harrasteauto
     
  13. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Re: Polttoaine hinta

    Niin, naapurimaassa on polttoaineen hinta melkolailla sama ja autojen hinnat, noh, aika paljon halvemmat. Meillä kerätään ihan liikaa veroja polttoaineen hinnassa kun vertaa muualle euruuppaan
     
  14. lesabre

    lesabre 1st gear

    Oli kyllä asiallinen video! :D vihdoinkin joku uskaltaa sanoa ääneen, ihmeellistä ettei virkamiehellä olisi mitään vastuuta toilailuistaan..
     
  15. PauliP

    PauliP 1st gear

    geeteeaakasiseiska-linjoilla voisi kysyä, että jos autoilijoilta lopetettaisiin se verojen nylkeminen, niin mistä valtion menoista vastaava summa säästettäisiin?

    Ideoita menojen säästämiseen?

    Minun mielestä on outoa, että niistäkin autoista joista on maksettu täydet autoverot ostovaiheessa (nykyään lähinnä vanhoja suomi-harrasteautoja), maksetaan samat vuosittaiset verot kuin autoista joista on maksettu pienempi vero ostovaiheessa.
     
  16. SamiL

    SamiL Gearhead

    Puoluetuesta olisi hyvä aloittaa. Tulivathan puolueet toimeen ilman tukea 60-luvulle asti.
    Ja kansanedustajien sun muiden ulkomaanmatkoja voisi tehdä pienemminkin kustannuksin.
    Valtio käyttää hyvin monin tavoin rahaa tuhlailevasti. Järkeä käyttämällä voisi säästää monessa kohtaa. Mutta eiväthän ne ääliöt keksi muita säästökohteita kuin sairaalat, koulut, eläkeläiset ja sotaveteraanit.
    Siinä alkua.
     
  17. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Kuka sitä nyt omista menoistaan leikkaisi, ei ne niin tyhmiä ole. :poff:
     
  18. Mecki

    Mecki 3rd gear

    Re: Polttoaine hinta

    Niin, tarkennetaan jos ei oikein mennyt läpi: KAIKKI autoilusta (myös ammatti) kerättävät tarpeelliset maksut VAIN polttoaineesta eikä mitään muuta. Siitä maksat mitä ajat ja saat itse päättää ajatko.
     
  19. SamiL

    SamiL Gearhead

    Valtio ottaa jo nyt polttoaineiden hinnasta välittöminä ja välillisinä veroina kolme neljäsosaa. Se on millä mittapuulla hyvänsä kohtuuton määrä. Vika ei ole kerättävän rahan määrässä vaan siinä, miten se käytetään.
     
  20. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Herää epäilys että rouva Vehviläinen lukee tätä palstaa, kuten topikista "vehviläinen" voi päätellä. Itse kirjoitin vuorokautta aikaisemmin asiasta näin. Onhan idea kyllä ollut esillä aiemminkin, mistä aivopieruni lainasinkin.

    Samainen juttu alkuperäisessä lehdessä kauhukuvineen. Kuluja tulis jo pelkästään hankinnoista
    http://www.tekniikkatalous.fi/energia/e ... 197967.ece

    TheJonssi
     

Kerro tästä muillekin!