1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Tullimoka vai mikä?

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja mickey, 21.4.2017.

 1. mickey

  mickey 3rd gear

  Tilasin Chargeriin bumble bee raidat usasta graphic expressiltä. Odottelin kaksi kuukatta ja huolestuin. Katsoin tracking numberilla usps sivuilta missä paketti luuraa. Oli käynyt monta paikkaa lävitte ja suomessakin ollut ja päätynyt takaisin usaan lähettäjälle. Suomen kohdalla luki vain että adressee not available- scheduled for another delivery attempt. addressee being notified. Otin eilen yhteyttä myyjälle usaan ja hän sanoi että paketin tiedot kaikki olivat oikein. Tullista ei minuun otettu yhteyttä lainkaan. Oliko osoite huonosti näkyvissä vai mitä? Nyt lähti suomeen uudestaasn mutta jouduin maksaan ylimääräset 40€ postikuluja. Onko kenen vika???
   
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Jos sulla oli tilauksessa osoite oikein, ei se voi olla sun vika. Löyhästi tähän liitttyen mulle tuli duuniin aika arvokas käsinrakennettu mallikappale elikkäs protoyyppi näytille. Oli jaeltu, eikä löydy sitten mistään. Kaiken maailman kuriirien ja tullin tarrojen yhdistelmä maskasi paketista osoitetietoja vastaanottajan osalta. Firma oli näkyvissä, mut ku se on aika iso, niin sain etsiä aika kauan. Eivät sentään lähettäneet takaisin...

  Eivät aina paketista tietoja etsiessään lähde repimään tarroja kun niillä on joku tarkoitus.
   
 3. menu*

  menu* Gearhead

  Parhaimmillaan se on käynyt jo sun ovella, mutta vastaanottajaa ei löytynyt. Väittää toki että yritetään uudelleen ja vastaanottajalle ilmoitetaan mutta ei kait sitä aina sitten ehdi... Aika haukkana tulee ite seurattua noita trackingeja kun jotain odottaa, käytäntöjä on yhtä monta kun kuskeja/firmoja/lähetystapojakin. Vika on aina asiakkaan, siitä lähdetään.
   
  Muokattu: 21.4.2017
  KajS ja Rotten tykkäävät tästä.
 4. mickey

  mickey 3rd gear

  tulee aika kalliit bumble beet. Itselleni on kyllä tullut ennenkin menestyksekkäästi osia, mutta nyt meni vituiksi. Tuleekos nämä usps lähetykset myös normaalisti tulliin josta voisin sitten alustavasti kysellä? Tracking numberilla näkyy vain että saapunut suomeen mutta ei että minne?
   
 5. 930BiT

  930BiT 1st gear

  Voihan tuota usps koodia koittaa postin pakettiseurannassa..
   
 6. oceanic7

  oceanic7 3rd gear

  Helsinkiin ne tulee ja käy tullikeikan jos käy. Oon tehnyt ite sähköisen tullauksen jos seurannasta näkyy että se on sinne tullipostiin päätynyt. Viimeaikoina postin seuranta ei ole toiminut enää kertaakaan helsinki-vantaan jälkeen. Tänään tuli UPS:n paketti ihme kyllä ohi tullin ja suoraan postiloodaan, ei mitään tietoa koko paketista Postin järjestelmässä mutta UPS:n seuranta näytti että "local post office" kuljettaa..
   
 7. M

  M Gearhead

  Mulla kävi samoin USPS:n paketin kanssa. Seurantatiedoissa näkyi että saapunut Helsinkiin, muttei liikkunut sieltä muualle kuin takaisin lähettäjälle. Postin täti asiakaspalvelussa puhui itsensä pussiin, kun väitti ensin ettei pakettia löydy mutta sitten löytyi kuitenkin. Kun kysyin miksi se on lähetetty takaisin eikä jaettu, niin täti peruikin puheensa ja paketti olikin joku toinen.
   
 8. eno

  eno 3rd gear

  UPS.n tyyppi toi mullekin paketin suoraan kotiin, mitään tullausta kyselemättä mutta parin päivän päästä tuli lasku tullauksesta perässä.
  12€ kulut maksupalvelusta.
   
 9. Fuselage

  Fuselage 2nd gear

  Kerran tapahtunut, että ovikello soi. Emäntä meni olohuoneesta suoraan ovelle, ei ketään. Mutta näki että pakettiauto lähti tieltä. Arvasin että paketti olisi ollut tulossa, soittelua eri firmoihin, että oisko pakettia? Kaikissa ei ole ja niin se päätyi takasin lähetysmaahan.
  Seurannasta ei nähnyt mikä oli Suomessa kuljetusfirma.¨
  Eli noiden kanssa saa välillä olla tarkkana. Ja Posti on melkein surkein, ei seurantaa, ei tekstiviestiä, ei ilmoitusta sähköpostiin.... joutuu aina seuraamaan lähetystä ja sitä kautta hakemaan.
   
  Ässä. tykkää tästä.
 10. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Se on kyllä melko käsittämätöntä, miksi kaikki toimitusongelmat alkaa realisoitua heti, kun paketti saapuu Suomeen. Mantereiden väli menee muutamassa päivässä parhaimmillaan, mutta tänne päästyä alkaa seisominen. Ja seurannan lipsuminen. Jos pelkästään mulla olis aineistoa novelliin postin mokailuista, niin kaikkien kokemuksista tulis varmaan melkonen opus.
   
  bootsi, KajS ja Ässä. tykkäävät tästä.
 11. mickey

  mickey 3rd gear

  Onko nyt vinkkinä antaa tarkka laitos tai puhelinnumero mistä tuota nimenomaan USPS pakettia voisi kysyä kun se näkyy trackingseurannassa että on tullut suomeen?
   
 12. ossa250

  ossa250 3rd gear

  Helsinki-Vantaan tullipostin paketteiden hidasta kulkua ei tarvi enää ihmetellä ,kun tuttu kaveri oli viime vuonna määräaikasena tullipostissa töissä . Kertoi pakettirullakoiden seisovan jopa 3 päivää kenenkään koskematta niihin. Kaveri sanoi vakkari henkilöille voisitteko alkaa purkaa niitä .Vastaus oli että nyt ei jaksa.
   
 13. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Sanoohan osa pohjoisessa asuvista et on halvempaa ja nopeempaa oulusta hakea paketti haaparannasta ruottinpuolelta, kuin arvella tuleeko se koska jos koskaan ees tulee
   
 14. mickey

  mickey 3rd gear

  Suomen postin seurannasta kävi ilmi että on käyty kotona ja jätetty tiedontanto paketista kun ei ole tavoitettu. En tiedä mikä tiedonanto ja mihin. ei kirjettä ei soittoa ei tekstaria. Pitääkö tehdä ryhmäkanne laiskoja (huolimattomia) postilaisia vastaan. Perkele.
   
 15. Simon Templar

  Simon Templar 3rd gear

  Ihan perussettiä jos asustaa hiukka kauempana postista. Meilläkin käy noita postin ninjoja, ei minkäänlaista jälkeä eikä ääntä niistä lähe.
   
 16. JKF

  JKF 3rd gear

 17. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Kun oon lähettänyt postin kautta jotain pikkusälää niin siellä on ollut sabluuna jolla kokeillaan sopiiko paku postiluukkuun (en tiä onko enään). Ei ne vissiin osaa itse käyttää sellasta teknistä vempainta. Postinkantaja ottaa kyytiin mitä sopii ja jos vastaanottaja ei ole kotosalla niin luukkuun sopimatonta pakua haudotaan sit jossain viikonlopun yli. Perkele.
   
 18. oceanic7

  oceanic7 3rd gear

  Karuin kokemus mulla on et olin pihassa korjaamassa autoa ja postin henkilö näki niin paljon vaivaa et ajoi sillä vw caddylla laatikolle ja pudotti sen "ei tavoitettu vastaanottajaa, lähetys noudettavissa lähimmästä postitoimipisteestä"-lappusen ja lähti kiiruusti karkuun. Juoksin piruuttani vielä portille mutta auto hävis pölypilveen...
   

Kerro tästä muillekin!