Tulpanjohtojen rakennussarja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Jonssi, 4.5.2009.

 1. Jonssi

  Jonssi 3rd gear

  koitin vähä googlettaakin, mutta heikohkolla menestyksellä. Kysyn siis täältä.
  Onko noiden puolivamisteisien tulpanjohtojen niputtamiseen mitään ylivoimaista kikkakutosta. Joskus ammoin niitä rakensin, mutta mielikuva oli sellainen että mitään varsinaista huipputuotetta käsistäni ei lähtenyt. Vikahan toki on pitkälti käsissäkin, mutta on työkaluille jotain fiksua ideaa.

  Nyt ihan vain erilaisilla pihdeillä ajattelin lähteä johdon päitä puristelemaan. Jakajan päät pitää tehdä itse, mutta tulpanhattu on valmiiksi tehty.

  Luultavasti tiedätte millaista sarjaa ajan takaa...

  TheJonssi
   
 2. 383

  383 Gearhead

 3. Jonssi

  Jonssi 3rd gear

  siis sarja on hankittu ja nyt pitäisi päitä puristella.. Ilmaisin itseäni hiukan heikosti.

  Työkaluja tai kikkoja millä näistä puristeluliitoksista saisi asiallisia, sellaisia että ne kestäisi ajan oloon..

  TheJonssi
   
 4. Dodge_swinger

  Dodge_swinger 1st gear

 5. tw

  tw 1st gear

  Mulla oli MSD:n setissä sellainen muovikalikka mukana jolla sai viilapenkissä puristeltua ihan näpsät liitokset kun vähän harjotteli.
  Voin lähettää sen sulle jos kiinnostaa, kun en tartte enää.
   
 6. cuda69

  cuda69 Gearhead

  itse ostin semmosen olikohan accel merkkiset pihdit,joilla voi kuoria ja puristaa liittimet,on tosi kätevät pihdit,muttei tietenkään kannata ostaa yksien piuhojen takia ku maksaa kuiteski useita kymppejä
   
 7. Jonssi

  Jonssi 3rd gear

  Suuret kiitokset tarjouksesta.

  Sain puristeltua johtojen liittimet useiden erilaisten pihtien sekoituksella.. Tarkoituksen mukainen työkalu olisi nopeuttanut työtä, mutta lopputulokseen pääsin sitten näinkin.

  Materiaali lienee parantunut hiukan parissa kymmenessä vuodessa, kun edellisellä kerralla muistelen että muutama väkänen olisi jopa katkennut asennuksessa. Tuskimpa taidot ovat kehittyneet, sillä kakskymppisenä nuori mies osaa kaiken..

  TheJonssi
   
 8. z 28 jari

  z 28 jari Gearhead

  Mites liittyen näihin itsekasattaviin sytytysjohtoihin,kasailin jokinaika sitten Accelin 8.8 race piuhoja. Liitosholkki puristettiin kasaan viilapenkkiin laitettavien leukojen kanssa ja "ydinlanka" piti taivuttaa liittimen alle.
  Onko noita pihtejä käytettäessä toimittava samoin,ts."ydinlanka"taivutetaan liittimen alle?
  Sillä kyselen,koska on melko herkkää toimintaa saada ydinlanka taipumaan 180 astetta ilman että katkeaa....
   
 9. mando

  mando 3rd gear

  summit racing piuhoissa ainakin ydinlanka taivutetaan ja sit pihdillä puristus, tuli piuhojen mukana.
  ydinlanka oli monisäikeistä mitä lie metallia?
   
 10. Miki76

  Miki76 2nd gear

  Tänään näpräsin Moparin 440 pataan Accelin 8mm sytkäpiuhat.Paketissa koodi 4040K,mustat suorilla tulpan lähdöillä.Älkää ostako,ei sovellu tälläseen koneeseen,missä jakaja on toisella reunalla.Turhan kireelle jää pari piuhaa,kun ei pitkiä piuhoja ole tarpeeksi.Eikä jakajan puoleen tullu mukana kun kulmalähöt,puolan johdollekkin...
   
 11. Jonssi

  Jonssi 3rd gear

  Mut nuo yllä mainitut 0404K johdot taas sopii mainiosti esimerkiksi hopan 460:een koneeseen, mut siinä on jakaja koneen edessä keskellä. Jäi vielä hyvin tilaa sitoa yhteen, pois roikkumasta.


  Melko edullisen hintaisetkin.

  TheJonssi
   
 12. V6

  V6 Gearhead

  Mistäköhän Suomessa voisi ostaa laadukkaita
  valmiita eri mittaisia tulpanjohtoja.
  Siis race koneeseen.
   

Kerro tästä muillekin!