Tuning & Styling -osaston tulevaisuus?

Ketju osiossa 'Tuning & Styling', aloittaja Ylläpito, 19.11.2004.

?

Tulisiko "Tuning & Styling" -osasto sulkea?

 1. Kyllä

  25 ääntä
  29,4%
 2. En osaa sanoa

  11 ääntä
  12,9%
 3. Ei

  49 ääntä
  57,6%
 1. Cruiserproject

  Cruiserproject 1st gear

  Mä olen sanonut vain kahta asiaa:
  1. Enemmistö haluaa, että tuning & styling suljetaan
  2. Jos joku asia on mun mielestä ruma niin se on ruma. Jos muilla on oikeus sitä kehua niin kai minäkin saan oman mielipiteen esittää, että vittu onpas ruma? Ei mua ainakaan haittaa, jos mun autoa haukutaan.
   
 2. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  1.) Ai tuolla on joku äänestyskin. Painetaanpa "Ei". Myös viimeiset seitsemän sivua tätä keskustelua vaikuttavat olevan kovasti samoilla linjoilla kanssani.

  2.) Olet aivan oikeassa. Voit sanoa mielipiteesi juuri sellaisena kuin se on, mutta pitää olla valmis myös perustelemaan kantansa. Mikäli lähtee alla lainatulle linjalle, voi olla täysin varma että joku toinen on asiasta täysin eri mieltä harrasteautofoorumilla
  Ja koska mielipiteitä saa vapaassa maassa laukoa mielin määrin, niin minun mielestäni tuollainen ulosanti ei ole lainkaan fiksu tapa tuoda mielipidettään esille eikä edusta hyvää autoharrastajahenkeä.
  Tässä maassa on aivan tarpeeksi päänvaivaa ja huolta harrasteautoilijoiden YHTEISEN edunvalvonnan piirissä, eikä tuollainen paskanjauhaminen sitä toden totta edistä!

  Enkä epäile olevani yksin tämän mielipiteeni kanssa.
   
 3. S.L

  S.L Gearhead

  Jos tuota kommentteja jenkkiautoista aihetta selaa vähääkään taaksepäin, niin kyllä näyttää haittaavan. Ja aika helvetisti.
   
 4. Cruiserproject

  Cruiserproject 1st gear

  Johonkin hävis kirjoittamani viesti, mutta kirjoitetaan nyt uudestaan.

  Kyllä niitä mielipiteitä minun mielestäni saa esittää. Luulisi, että tuning autoiluharrastus ei siihen kaadu, jos joku esittää niiden ulkonäöstä mielipiteitä. Kyllähän esim. nimim. bowtie taisi kommentoida erään kamelikuskin ohjaamaa tuning-autoa epämääräiseksi möykyksi? Onko tämä nyt hyvää harrastetoimintaa vai mielipahaa aiheuttavaa kommentoitia?

  Ja enhän minä mikään harrastaja ole niin miksi minun pitäisi murehtia jostain harrastetoiminnasta? Vaikka olisin kuinka harrastemies niin tuskinpa tällainen kommentoiti nyt mitään harrastustoimintaa haittaa. Kyllä siellä tuning "puolella" varmaan ainakin yksi ihminen koko Suomessa esittää samanlaisia mielipiteitä.

  Paljon porukka kommentoi "näyttää, oletan, tulkitsin" jne. sanoilla mun kommentteja. :lol:
   
 5. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  Kuitenkin tuning-harrastetoiminta on murheistasi suurin?
   
 6. Cruiserproject

  Cruiserproject 1st gear

  Muistaakseni en missään vaiheessa sanonut, että olis joku isompi murhe mulle? Kommentoin parin auton ulkonäköä ja pistin pari youtube linkkiä ja nostitte tämän paskamyrskyn sen jälkeen. Mun mielestä outoa kun voidaan itekki eka haukkua toisten autoja ja sitten aletaan niin vitusti puolustelemaan harrastusta kuitenkin.
   
 7. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Re:

  Enks mä saa mainita sanallakaan mun Volvoa kun tää on tämmönen Jenkkiautosivusto...?

  Myönnän että kehuin vähän jonkun mamun pakkelikasaa, mun ymmärtääkseni ko. laitokselle hymyilee iso osa tuningharrastajistakin... Ihan samalla tavalla voin haukkua ilman tunnontuskia tota aiemmin linkitettyä potkittua Capricen paskaa, ei se oo valmistusmaasta eikä rakentelusuuntauksesta kiinni.
   
  MadMike tykkää tästä.
 8. Make.S

  Make.S Gearhead

  Kyllä tää nykyisen harrasteauton rakentelu on enemmän tuunausta kuin roddausta/kustomointia, joten pääsenkö mä nyt tuuninki ja jenkkipiireihin, vai kumpaakaan...
   
 9. onre

  onre 3rd gear

  Re: Re:

  Nimenomaan. Hutaisten tehty paska on hutaisten tehtyä paskaa, täysin valmistusmaahan tai tyylisuuntaan katsomatta.

  Mulla on vähän sellanen taipumus että jos en jotain palstaa välitä lukea, en lue sitä. Toimii yllättävän hyvin!
   
 10. ata

  ata Gearhead

  Miten niin miksette? Harrastetaanhan niitä kyllä. Kyllä itsellänikin on peräti kaksikin jossain mielessä tuning-autoiksi laskettavia autoja. Niillä on käyty ratapäivillä, stripillä, euroautojen cruisingeissa, joskus jopa jenkkiautojen cruisingeissa esim. Tikkurilassa Heurekan parkkiksella. Itse en tee kaikkea itse, tälläkin hetkellä toinen euroautoni on eri kaupungissa erään kaverin tallilla peltihommissa ja sitten menossa maalarille. Saman kaverin omia autoja on ollut esim. GTi-lehden kannessa, eli meriitit on kohdallaan, toisaalta euroautojakin (ja japseja) voi rakennella monella eri tyylillä, on muskelityylisiä, rodityylisiä, performance-tyylisiä, hifirakennelmia, ja oikeastaan ihan joka lähtöön sielläkin puolella. Samaten kuin tuning-tyyliin (mitä se nyt sitten tarkoittaakaan) rakennettuja jenkkejäkin löytyy.

  Jos nyt lasketaan tuoksi tuningiksi, niin kyllä minulla on esimerkiksi joka autossani alustasarjaa alla (matalammat ja jäykemmät jouset ja tehokkaammat iskarit, esimerkkeinä vaikka H&R, KW, Eibach, Bilstein, K-MAC ym. tuotemerkeistä joiden osia omien autojen pyöränripustuksista löytyy). Pakoputkistot on myös jokaisessa vaihdettu avarammiksi rosterista valmistetuiksi. Renkaat matalaprofiiliset ja nopeaan ajoon soveltuvat jne. Samaten rakentelutyyli on omissa autoissani kaikissa aika pitkälle samanlainen, oli se auto sitten vaikka Saksassa, Belgiassa tai Australiassa valmistettu General Motorsin tuote. Moottori on tietysti auton "sielu" josta se kaikki lähtee, omasta mielestäni siis, ja autot olen itse valinnut nimenomaan niihin alkuperäisenä kuuluvien performance-moottorien perusteella (mitenkään tekniikanvaihtoja väheksymättä, kopassa alkuperäinen performance-moottori vain minulle merkistee enemmän), oli se moottori sitten 4-sylinterinen tai 8-sylinterinen tai mitä tahansa. Legendaarisia moottoreita löytyy laidasta laitaan, sellaisia joilla on joko merkittävää kilpailuhistoriaa tai joita on käytetty todella tehokkaisssa laitteissa.

  Mutta makuja on monia. Tällä hetkellä itse kirjoittelen enimmäkseen täällä OD:lla, vaikka siis harrastan myös euroautoja, tai ainakin sellaisten omistamista... ajaminen niillä on ollut vähän vähäisempää tässä viime aikoina, viimeisen 12 kk aikana on niillä tullut ajettua yhteensä alle 2000 km. Eivät ole siis käyttöautoina nuo eurot minulla ainakaan.

  Ja ei minun valinnoistanikaan autoiksi kaikki todellakaan pidä... minullahan on siis Opel-merkkisiä autoja joita ei arvosta oikein kukaan vaikka itse niistä kyllä pidän ja niistäkin vielä tuo Opel Calibra, jota ei tunnu arvostavan suuri osa edes Opel-harrastajista, mutta eipä sekään varsinaisesti minua (aina) harmita...
   
 11. 69

  69 3rd gear

  Saattaa hyvinkin olla et meidän perheessä seuraava auto on tuuninki escort tms, nuoriso alkaa olla siinä iässä parin vuoden kuluttua.
   
 12. Cruiserproject

  Cruiserproject 1st gear

  Meikä taas tykkää Opeleista. Yks mun suosikeista on Opel Corsa. Loistava auto ja ei koskaan pettänyt. Tunne syistä omistan kyseisen auton vieläkin. Tänään mopoautopojat nauro mun Capricelle Shellillä. :(

  Jätkä on kaiken lisäks rasistikin! :eek: Eka haukkuu toisten autoja ja sitten vielä käyttää tollasia termejä ku "kamelikuski". Ihan vitun uskomatonta! Tässä taas pilataan harrastelijoiden mainetta ja aiheutetaan muille mielipahaa. :soosoo:
   
 13. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  Re:

  miten sie ceepee pystytkin vaikuttamaan noin vammaselta?

  ja sitäpaitsi, eiks foorumin slogan menny jotenkin et "suomalaisen peltilehmäkulttuurin äänenkannattaja"? et mitä vittua te poserit sekoilette niiden euro-, japsi-, jenkki- ja vaik itäautojenne kanssa? yhellä kuuluu olevan aussiauto. itse harrastan vain suomalaisia autoja, kuten kuuluukin.

  taisin äänestää, et ei tarttis poistaa. ties vaik ryhtysin stailaamaan tota vankkuria. helvatan isot vanteet siin on jo nyt, jos seuraavaks taotuttais madallusjouset ja laittas vähän levikettä helmoihin.

  en tiedä. jotenkin niin urpoja perusteluja, et vetää ihan sanattomaks. tunnen jonkun verran (vähän) sällejä jotka harrastavat muita ku amerikkalaisia autoja. ihan fiksua porukkaa. ei oo tullu mitään sanomisia miun entisistä jenkkiharrasteista. johtuu kyl varmaan asenteesta(ni), oon mielenkiinnolla kyselly aihepiiristä ku ei oo itelle niin tuttu. mut sit ku menee kivana kesäpäivänä jenkkiautotapahtumaan, ni hetkittäin suorastaan hävettää kattoo sitä menoo. just tällasta,
  :facepalm
   
 14. Cruiserproject

  Cruiserproject 1st gear

  No en oikein usko, että on "just tällasta" meininkiä, vaikka menisitkin muun kuin jenkkiauton kanssa jenkkiautotapahtumaan.
   
 15. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Kyllä se perinteisesti on "just tällasta", mopopojista aikuisiin ihmisiin kuulee aika usein, et "mitä vittuu TOI täällä tekee", yleensä kommentoija on itse tapahtumassa jalkaisin, suurinpirtein vaimo tulee hakemaan perheen tilamunalla parkkiksen reunasta (joskin osa tilamunistakin alkaa mielestäni olemaan jo orastavasti harrasteautoja). Jäi trauma joskus 2000-luvun puolessa välissä, kun ajelin omasta mielestäni siistillä (ja "siistillä") -75 Datsun 160J:llä Nummelan cruisinkien läpi. Kyllä sen jälkeen oppi jättämään kikkareen vähän kauemmas, ettei häiritse katsojien maisemaa. Tuo 10 vuotta tuoreempi leppäjeeppi on maisemallisesti huomattavasti huonolaatuisempi, mutta sitä ei ole tarvinnut vielä selitellä kenellekään.
   
 16. Fargo

  Fargo Gearhead


  Sulle ne nauro eikä autolle.
   
 17. pas2

  pas2 Gearhead

  :rotfl:
   
 18. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Fargo ollu paikalla mopoautolla kun tietää noin hyvin?! :rotfl:
   
 19. Fargo

  Fargo Gearhead


  Jep, en mä muulla voi enää ajaakkaan ku ryyppäsin korttini
   
 20. jknR

  jknR 3rd gear

  Pistetääs väliin yks tuninkivideo. Etälä naapurin miehet dynoreissulla Lappeenrannassa. Noikin varmaan vaan vittuillakseen kuvanneet tohon videolle noi pari ohi vilahtavaa jenkkiä. :lol:

  "The best vacation"
   

Kerro tästä muillekin!