tunturi super sport

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja corolla_91, 23.10.2006.

  1. janio89

    janio89 3rd gear

    Pitää olla värin ny ainakin sellanen mimmosena sitä on kyseisenä vuonna saanu, ja epäilen onko saanut mustana, tarrat ainakin tarvis olla ja onhan tossa vaikka mitä tekemistä vielä. Penkki ei oo alkuperänen ja työkalukotelo puuttuu sekä oisko ilmanputsariki vääränlainen. Lisäksi se on muutenkin aika kulunees kunnos. "Käyttökunto"sanosin mä...
     
  2. nikke92

    nikke92 1st gear

    jaa... :( eli ei ole mahdollista saada museorekisteriin vaikka hankkisi alkuperäisiä osia?
     
  3. Guitar83

    Guitar83 1st gear

    Pari päivää takaperin satuin kokeilemaan appiukon vanhaa Tunturi Sporttia (ensimmäinen moponi oli vastaava joskus vuonna '94 tms.) ja piru vie että se oli virhe. On käynyt aikaisemminkin mielessä mopon osto, kun nykyinen työmatka on niin lyhyt ettei sitä oikein ole järkeä autollakaan kulkea bensankulutuksen puolesta, muttei kävelläkään ihan jaksaisi (1.4km). Rahallisesti jäisi taatusti voitolle kun mopoa pitäisi ja sillä kulkisi.

    Se parin kilometrin lenkki mitä aiemmin heitin, aiheutti niin pirunmoisen mopokuumeen että kai tässä joutuu vielä jonkun vanhuksen ostamaan. Jos ottaisi sen työn alle ja laittaisi talven aikana siistiksi. Tällä kertaa vähän paremmalla tyylitajulla kuin 13 vuotta sitten, jolloin Sportin ruosteen/keltaisen sekainen väri muuttui sprayllä siniseksi jossa oli punaisia ja vihreitä länttejä. :p

    Onhan se varmaan koominen näky kun aikuinen mies kiipeää mustassa prätkärotsissa ja bootseissa alimittaisen mopon selkään, mutta minkäs teet kun nostalgia sykkii takaraivossa. :odroll:
     
  4. hot rod

    hot rod 1st gear

    Heh!Et oo ainut!Ittekkin kävin ajelemessa appi-ukon Sportilla ja nyt on projekti päällä.
    Pörräilin tossa iltapäivällä -84 Pappa Tunturilla pitkin pieniä maalaisteitä ja oli mukavooooooo! :D
     
  5. hot rod

    hot rod 1st gear

  6. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Ei ihan topicin mukainen Super Sportti mut onpas hienokuntoinen :D
    http://www.nettimoto.com/viewVehicle.php?id_bike=537049
    Noita ööklanttejahan sitä myös kuolattiin pikkupoikana tunskan ja soliferin lisäks :wink:
    Kun kävin kattelemassa niin näitä hienokuntosia sporttejahan löyty lisääkin:
    http://www.nettimoto.com/viewVehicle.php?id_bike=537979
    Tollanen mulla olikin aikoinaan, saman vuotinenkin mut vaan punainen väriltään 8) Muuten hyvä peli mut ei ne vaan oikein kestäny crossiradalla ajoa :poff:
     
  7. hot rod

    hot rod 1st gear

  8. hot rod

    hot rod 1st gear

  9. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Näyttää jo hyvin pitkälti niiltä mitä 25v sitten käytiin rautakaupan ikkunan takana kuolaamassa. Eikö sylinteri ollu aikoinaan mattamusta paitsi ripojen päät paljaalla metallilla?
     
  10. hot rod

    hot rod 1st gear

    On varmaankin ollut.Sylinterin kansi ja pytty on lasikuulapuhallettu puhtaaksi.Näytti sen jälkeen niin hyvälle että päätin jättää maalaamatta.
     
  11. L.P.

    L.P. Gearhead

    Tänään tuli ostettua Tunturi Sport vuosimallia 1965. Ei ole Super Sport, mutta Tunturi kuitenkin.

    Tällähetkellä näyttää etäisesti mopolta. Optimistinen tavoite on entisöidä ja saada ensi kesäksi ajoon, jopa rekisteriin...

    Puff, kuvia:
    http://kuvablogi.com/blog/6412/12/
     
  12. Rodman

    Rodman Gearhead

    Olis muuten pari Tunturin super sport runkoa noin -85, uusia, tullut joskus tehtaalta.
    ei ole runkonumeroa eikä mitään muutakaan.
    Hintaa 100€, muistaakseni punainen ja valkea jäljellä.
    Muutama naarmu tullut jo säilytyksessä ei siis enää aivan 100 % virheettömiä.

    -yksi keltainen muovilokari.

    Yksi uusi Cityn runko, valkea. 50 €


    Mukavampihan näistä on aloittaa kun ruosteisista aihioista. :D
     
  13. hot rod

    hot rod 1st gear

  14. jos jollain tarvetta tuollaiseen super sporttiin jäännyt tankki, penkki, lokasuojat sekä orkkis alumiini vanteet ja vieläpä suorat .... kone on pappatunturissa, voi leukia esson baarissa että on OD tunassa :lol: ja loppu vehje kärsikin käytössä aika pahasti käytössä
     
  15. Guitar83

    Guitar83 1st gear

    Näissä vehkeissä on kyllä sitä jotain mikä nykymopoista puuttuu. Tai eihän mopoja enää juuri näekään, skoottereita yms. muovirimpuloita lähinnä.

    Vuosi taisi olla '94 kun ostin 11-vuotiaana 250 markalla kaverin isältä Tunturi Sportin joka oli tallin seinustalla ollut vuositolkulla. Ruosteinen keltainen raato, josta rakennettiin rumin ja häijyin mopo ikinä. Väriltään se oli sini-viher-punainen eikä mokomassa ollut valoja, jarruista puhumattakaan. Tällä kevyesti viritetyllä pelillä sitten meinasinkin tappaa itseni metsäteillä monta kertaa ennenkuin se lahosi alle. Parhaimmillaan siihen sai hitsata uudet jalkatapit kolmesti illalla kun ei sillä tahtonut pysyä ensin pystyssä. Kaveri sai samoihin aikoihin pappansa vanhan 80-luvun Super Sportin joka oli silloin ihan priimakunnossa. Sääli vain ettei me silloin oikein ymmärretty sellaisen päälle, joten se oli muutamassa kuukaudessa muuttunut "hieman" erinäköiseksi.

    Nyt sitten voimakas nostalgian tunne iski päin näköä pari kuukautta takaperin, kun pääsin avokin isän Tunturi Sporttia kokeilemaan. Bensan hintakin kun on nyt mitä on, niin tekisi isosti mieli hommata Super Sportti pihaan. Oiva peli tuon parin kilometrin työmatkan taittamiseen. 8) Ja mahdollisimman alkuperäisenähän se pitäisi tietysti pitää.
     
  16. Mr.Hellion

    Mr.Hellion Gearhead

    oliskohan kenelläkään papereita jossakin arkistojen kätköissä super sporttiin ? putkirunkoisesta olisi kyse.
     
  17. Peltirumpu

    Peltirumpu 1st gear

    Eihän vanhaan mopoon papereita tarvitse?
    Paperithan saa vasta ensi rekisteröinnin yhteydessä?
    Vakuutus kilpien aikana mopot oli mielestäni "paperittomia"?

    Korjatkaa jos olen väärässä.

    -Olli
     
  18. PioneerVolvo

    PioneerVolvo 1st gear

    Minulla on työn alla DX sekä Super Sport ja niihin kaipailisin osia että projektit etenisivät. Tarvetta olisi mm hyville lokasuojille, työkalukoteloille, seisontatuelle, molempien mallien ehjille penkeille, alakautta menevälle pakoputkelle, DX:n katteille ym ym.

    Yksi DX minulla on liki priimakunnossa, sillä oli ajettu ainoastaan 1550km kun ostin sen viime syksynä. Vajaa 300km ehdin ajaa ennen talviteloille laittoa. Onhan siinä hieman ajan patinaa johtuen vuosien ulkosäilytyksestä mutta en ainakaan vielä fiksaa virheettömäksi, ajelen ahkerasti kesät ja nautin. Ruuvausintoa tyydyttämään ostin reppanan DX:n sekä Super Sportin, ne pitäisi saada kunnostettua suht siisteiksi. Osille vaan olisi tarvetta eli jos sinulta löytyy niin ilmoitathan, kaikenlainen apu on tervetullutta.

    Nuorena tuli ajeltua paljon Super Sporteilla ja näin vanhalla iällä tapahtuu paluu nuoruuteen. DX:llä ajellessa alitajunnasta putkahti mieleen teini-ikäisenä tehdyt moporeissut, oli jännä fiilis. Vanha mopo on omistajalleen aikakone, varsinkin jos on omistanut samanlaisen nuorena. Suosittelen lämpimästi, todella hyvä stressinpoistoväline.

    Oli mulla nuorena melkein joka merkkistä mopoa mutta tuntsa oli paras kaikista, sillä tuli ajettua huolettomimmat kilometrit. Solikoiden takia saan edelleen kylmiä väreitä, 25 vuottakaan ei riitä unohtamaan niitä tuskaisia mopontyöntelysessioita... Nihkeetä lykkiä kilahtanutta mopoa kesähelteellä yli 10 kilometriä sääskien ympäröimänä. Mieluummin ajan mopolla.
     
  19. hot rod

    hot rod 1st gear

    Jyväskylässä on 10. Tammikuuta 2009 rompepäivät jotka on pullollaan mopojen ja moottoripyörien osia.Löydät varmasti sieltä puuttuvia osasia.Sportin osat ovat aika kysyttyä kamaa nykyisin.Ainakin Kuopion rompetorilla syksyllä osat melkeimpä riistettiin käsistä.Kaikki meni.Ja Super Sporttikin lähti jonnekkin etelään...nyyh! :cry:
     
  20. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!